1989-2009: DEGEABA! - Serban Huidu
1717
post-template-default,single,single-post,postid-1717,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

1989-2009: DEGEABA!

Privesc zilele astea ce se petrece in Romania si ma apuca rasu´-plansul.
Doua partide care-si merita locul la groapa de gunoi a istoriei, isi dau la gioale democratic, tara se duce de rapa, guvernul e un spectacol prost de circ cu un clown pe post de premier, presedintele a reusit sa se certe cu toata lumea, iar in mijlocul tuturor acestor tampenii, domneste o stare de neputinta care ne omoara cu zile! Si vin si grevele!

Idiotilor, nu intelegeti ca nu ne mai intereseaza porcaieliele voastre?! Nu vreti sa va priviti in oglinda si sa va scuipati singuri?!? Nu vi se pare ca v-am suportat destul, si ca tot ceea ce faceti voi acum e inutil? Cel mai mare castig, obtinut odata cu intrarea in UE, il reprezinta tocmai aceasta lipsa de suveranitate si controlul Bruxellues-lui asupra a ceea ce reprezinta Romania, sau cea mai ramas din ea.

Adica mai pe intelesul vostru, ˝ati ramas fara jucarii˝ ma carnatilor, mars la tomberoane, ca nu stim cum va mai suporta pamantul! Pnl, psd, udmr, prm, pc si dracu´mai stie cine, ne compun o clasa politica putreda si nedreapta, corupata si aroganta, cu gandul doar la punga ei mica, si cu balele curgand rauri rauri cand priveste la banul public din care se infrupta hrapareata!

Sunteti mici ma, ca in loc sa faceti ceva, v-ati complacut in zoaiele proprii, v-ati balacarit si apoi v-ati aparat intre voi, ati facut un circ ieftin atat amar de vreme, dar a sosit momentul sa nu va mai suportam, pentru ca ,vedeti voi, s-a cam terminat painea, si circ de unul singur e enervant.

Din nefericire mitocanii ne-au furat si protestul: site-ul www.spunesitu.ro este facut din banii Patriciului pentru prezidentiabilul Crin Antonescu, care are o singura problema: numele e potrivit, dar prenumele suna ca dracu! Si zi asa ma, nu-ti place in Romania, dar 4 ani cat ati fost la putere, ce mama dracului ati pazit?!? N-ati fost in stare sa faceti o benzinarie pe autostrada si acum va plangeti ca tara e de cacat?! De cacat sunteti voi, ca de 20 de ani stati cocotati pe banii nostri acolo, la tribuna, si n-ati facut nimic! nimic ba! nimic!

Domnul Geoana, alt prezidentiabil, ala care a stans bani la punga, de a facut din economii 200.000 de euro, isi doreste cu ardoare sa devina presedinte! Ai nu zau?! Presedinte vrei sa devii ? Si bagi mana la pusculita lui Vanghelie pentru asta?!?! Te sustine bine brunetul spagar, o sa-l faci prim ministru sau ii dai pe mana vreun minister? Poate justitia sau internele, ca in tara asta absurdul e la el acasa! Da´ vezi inainte daca stie sa scrie, ca poate semneaza acte oficiale cu destiu! Pe tine nu te garanteaza ca pe Abramburica?!?

Nu-ti crapa obrazul de rusine domnu´ Geoana, cand maimuta asta urlatoare bate cu pumnul in masa la voi in partid?! Nu iti vine sa intri in pamant, cand un agramat cu doi dinti in gura (ca Dragnea ala) e colegul tau?! Pai cine se aseamana se aduna, si sa nu crezi ca romanii sunt prosti ba musiu, ca lucrurile s-au schimbat! Cand ai preluat sefia psd, promiteai schimbare, pana acum ai esuat lamentabil intre dinozaurii comunisti.

Ce mai avem? Doctorul Oprescu, vazut drept salvatorul! Aloo? Salvatorul de la ce?! E adevarat, e la fel de caterincos ca Basescu, cu care s-a batut pe la primarie, dar pe vreme aia bascalia marinarului, era mai la moda. Acum nu se stie! Recunoscut pentru autostrazile suspendate verzi pe pereti si pentru Nimicul pe care l-a realizat in Bucuresti cat a primarit, acum ar vrea, cu ajutorul fostilor pesedisti expulzati de Geoana de ochii lumii din partid, sa-i fure din voturi lui Base, ca sa castige nenea Geoana (diabolic e Hrebenciuc asta!)! Ce vorbesti ma pui de urs? Cand te garanta si pe tine Vanghelie, pe care l-ai ˝bagat˝ in politica si-l tineai in brate, ai uitat?! Cand puneai botul la clica pesedista iti convenea, crezi ca ne mai pacalesti odata?! Ba bine ca nu!

Si la final el doar el: tatal tuturor dezamagirilor, omul care plange des, face putin si se cearta cu toata lumea
: Base! Acum 5 ani, ne-ai prostit cu zambetul pe buze, ne-ai spus ca o sa ˝traim bine˝, dupa care ai facut pe dracu in patru, sa ne demonstrezi contrariul! Te-ai certat cu toti politicienii, ai devenit un populist de doua parale, care a tradat increderea celor ce au inclinat balanta votului in 2004. Duplicitar si plin de orgolii marunte, ipocrit si plin de pete: mihaileanu-popoviciu-eurocontruct, dar inca bun de gura, Base ar vrea sa mai ceara un mandat! Ai nu zau?! Inca un mandat in care sa te certi cu toti si toate, sa ti se rupa carma de noi, si sa dai cu piciorul intereselor celor multi pentru ca tu ai pata pusa pe vreun adversar dobitoc?!?! Pentru ce sa te votam? Sa te vedem cum iti gasesti explicatii pentru fratele bolund, fata ahtiata de putere sau pentru faptul ca, dupa ani de mandat, justitia e in continuare de cacat, coruptia si clientelismul politic sunt in floare, iar in spitale mori cu zile? Pentru asta sa te votam?

Daca ai avea un miligram de demnitate ai renunta….da asta nu se poate! Nu poate castiga un altul…..nava trebuie esuata cu capitan la bord! Sa traiesti tu bine, ca pe noi ne-ai lamurit!

Astea sunt optiunile, si acum va intreb pe voi, bizonii care ne indemnati sa votam, cu cine?! Care este cel ce ne reprezinta, ca pe mine, mojicii de mai sus nu ma reprezinta deloc! Pe cine sa votez? Ma intreb, gandindu-ma la ˝fraierii˝ care au murit in 89, si-au girat cu credulitate si inocenta lor, o tara care a devenit ca un cuib de vipere infometate! Pe cine domnilor pe cine? Care e solutia?! Solutie nu avem, dar avem o concluzie amara, pe care am citit-o pe zidurile capitalei azi, si care, m-a facut sa scriu articolul asta:
1989-2009: DEGEABA! Cat adevar si cata durere in constatarea asta, fir-ar a dracu de democratie sa ne fie!

ps: in Germania au avut loc alegeri si au candidat Angela Merkel si un candidat social democrat, Frank Walter Steinmeier. Noua din zece intervievati de pe strada aveau reale probleme in a alege un candidat, pentru ca amandoi erau buni si bine pregatiti. Ce tara plicticoasa si Germania asta!

218 Comments
  • Banateanu
    Posted at 02:07h, 03 octombrie

    Cata dreptate ai domnule Huidu dar ce sa facem daca noi le da-m crezare acestor impostori NOI POPORUL trebuie sa luam inapoi cei al nostru noi nu vrem miliarde in banca noi vrem doar in trai mai linistit adica noaptea sa nu ne gandim la ce sa pun pe masa sau iara se apropie data scadenta la ratele de la banci daca tot asa va continua traiul de viata in Romania si streptoci astia de politicienii tot continua sa ne-o traga pe la spate cred ca imaginile din dec.89 se vor repeta Parerea mea P.S Iti multumesc pentru ce-a ce faci asa demonstrezi ca in mass-media din Rromania inca mai exista oameni care pot vorbi ceea ce simt nu ceea ce primesc de la patronii pe masa

  • Mihai
    Posted at 02:41h, 03 octombrie

    Adevarat le mai zici.

    1989-2009 Degeaba,
    noroc ca am plecat de 5 ani din Ro.

    Nu-i lasa deloc pe politicienii nostri,zile ca le zici bine,dar problema ramane,ce se intampla cu oamenii normali din tara ca sa zic asa,ca nu toti au puterea sa intoarca spatele si sa plece.

  • Cristian
    Posted at 02:47h, 03 octombrie

    Daca nu ma insel s-a mai anuntat inca un candidat, nu stiu ce tinerel de la un ONG sau ceva similar. Poate ca ar trebui sa-l votam pe respectivul. Mai mult nu zic pentru ca nu stiu suficient inca.

  • Liana
    Posted at 03:39h, 03 octombrie

    Probabil am scris amandoi, in acelasi timp, carcotasule 🙂

    Romaniei i-ar trebui un guvern din Austria. Sau Germania. Sau oriunde. Unul care sa nu aiba nici o legatura, nici o pila, nici o relatie.

    Candva m-a sunat un nene de la PDL sa ma cheme la alegerile locale. I-am spus ca nu ma duc, ca eu nu mai cred de mult in politica romaneasca. Si i-am explicat chestia asta, cu guvernul strain. A tipat la mine. Cum adica sa ne guverneze altii tara???

    Adica mai bine ca noi. Ca ei, de fapt.

  • 8vious
    Posted at 04:04h, 03 octombrie

    Serbane, ce spui tu e foarte adevarat si … cam evident pentru oricine are bun simt. Problema mai dificila e cum transferam frustrarea asta in ceva productiv.

  • killer
    Posted at 04:13h, 03 octombrie

    nu credeam ca o sa zic vreodata asa ceva dar cred ca cel mai bun ar fi ciobanul de Beeehcali.cu toate ca este el incult,incompetent,etc. dar macar asta are destui bani si nu cred ca ar mai fura.dak omul a fost dispus sa faca atatea din banii lui pt sinistrati si pt multi altii,atunci cand cei care conduc la ora actuala stateau si frecau menta,cred ca ar fi dispus sa faca mult mai multe din banii statului:)…parerea mea.chiar dak este asa cum il stim cu totii eu zic ca ar face fata pt ca ar avea destui consilieri care sa-l invete cum sa se comporte si ce sa faca.(inca o data:PAREREA MEA)

  • Adrians
    Posted at 07:37h, 03 octombrie

    daca faci o comparatie dintre conferintele tinute de Ceausescu si cele tinute recent de Geoana, Boc, Basescu nu vei observa decat o singura diferenta si anume decorul, in rest aceleasi minciuni, penibilitati si vina aruncata de la unul la celalalt de parca ar juca tenis insa din pacate mingea suntem noi, noi cei loviti si aruncati de colo colo printr-un maldar de minciuni si mizerii.

  • lavy
    Posted at 08:13h, 03 octombrie

    Da mai Serby tu ai dreptate.
    Ce plicticos este sa alegi oameni bine pregatiti care sa duca mai departe destinele oamenilor.Uinde e samanta aia de scandal care noua romanilor ne place la nebunie , unde sunt acuzatiile de fraude electorale cu autocare inchiriate pt pensionari plimbati prin toate colturile tarii , si mai nou pe la Bruxelles?
    Cred ca ne-am plictisi cu totii in Germania.

  • raalluu
    Posted at 08:56h, 03 octombrie

    Dupa parerea mea toti sunt niste idioti ahtiati de putere si care nu stiu cum sa fure mai mult. Din 90 incoace nimeni n-a facut nimic pentru tara,au stiut sa distruga economia si agricultura tarii, tot a fost pentru ei… Mai rau e ca astia ne conduc si cred ca vor mai trece 2-3 generatii pana sa scapam de acesti asa zisi democrati, dar comunisti pana in maduva oaselor.

  • notozy
    Posted at 09:28h, 03 octombrie

    Chiar ca 1989-2009 a fost degeaba si este degeaba din pacate , noi murim de foame si disperare si ei se dau in spectacol la care ne si dau invitatii V.I.P. tot ce ii intereseaza este buzunarul lor , rusine lor si mai ales noua ca ii suportam si ca nu facem nimic , ar trebui sa facem un nou 1989 dar de data asta sa nu-i impuscam ci sa procedam cum se proceda in vream boierilor , sa-i lasam fara averi si sa-i condamnam la o viata de rahat ca si a noastra , a mojoritatii. Dar tot noi suntem de vina , ca noi i-am pus acolo si noi ii lasam sa mai stea sa-si faca „invertelile” . Inca o data rusine lor dar mai ales rusine noua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • magnolia
    Posted at 09:29h, 03 octombrie

    Nu sunt in tara si probabil nu voi fi nici luna viitoare.Daca eram..nu stiu cu cine votam..sau daca mergeam la vot..Probabil as fi anulat buletinul..sa nu fie folosit in alte scopuri si atat..Mi-e rusine inca o data,pt a mia oara ca sunt roman.
    Mi -e rusine pana la scarba cam am nascut in tara asta.Si mi e frica de rezultatul alegerilor…oricare ar fi el.

  • Monica
    Posted at 09:47h, 03 octombrie

    Cata dreptate ai si cat este de trist…nu putem decat sa mergem mai departe si sa ne detasam atata cat se poate de lucrurile astea pentru a ne proteja sanatatea pshihica. Numai bine 🙂

  • vasiauvi
    Posted at 09:48h, 03 octombrie

    Nu stiam ca sit-ul spunesitu.ro e a lui Păturiciu!Bine că am aflat!
    Întrebarea e totușiȘ eu cu cine votez?Vreau să merg la vot dar nu am pe cine vota!!Toți sunt o apă și-un pământ, sunt făcuți din același aluat comunist. Până când această generație nu o să dispară nu avem șanse de a aunge la linia de plutire.
    Zici „si sa nu crezi ca romanii sunt prosti ba musiu, ca lucrurile s-au schimbat!” dar eu din păcate cred că nu ne-am schimbat pentru că suntem obișnuiți să ne îmbătăm cu apă rece, cu promisiuni și vise și o să alegem pe cel care promite cel mai mult, chiar dacă o să pară ca din cărțile SF (șosele suspendate).PSD cu toate că ne-au făcut atâta rău este încă un partid iubit!Uită-te câți îi votează.Eu aș vota orice numai PSD nu!Timp de 20 de ani au avut mai mult sau mai puțin un cuvânt de spus, deci au fost tot timpul la conducerea țării.
    Românii nu sunt educați ca să poată să-și dea seama ce rău a făcut și o să facă psd.

    Oricum, ai mare dreptate, dar totuși, dacă nu avem pe cine vota (și sigur nu avem) ce să facem?Ce putem face noi ca simplii cetățeni să schimbăm asta?

    Dar să presupunem că nu mergem noi toți românii la vot!Dar ungurii SIGUR se vor duce și atunci chiar putem avea o problemă!

    Să încercăm să propunem idei pentru schimbare!Dacă ăia de la guvernare nu sunt în stare să ne punem noi mintea la contribuție!

  • Razvan D
    Posted at 09:59h, 03 octombrie

    Cata dreptate ai Serban…Dureros de multa dreptate. Nu mai exista nimeni in care poti avea incredere in tara asta. Si ce e de facut? Poate ca un nou Decembrie ’89? Luand in considerare aceasta ipoteza, sunt convins ca vor exista noi Iliesti, Romani samd care sa profite de schimbare. Si, unde vom ajunge? Iti spun eu, tot aici. Si stii de ce? Pentru ca istoria se repeta de fiecare data. Faceai comparatie intre Romania si Germania? Sa fim seriosi…Germania a renascut din propria cenusa pentru ca ei sunt ‘altfel’. Ei au stiu ce au vrut pentru patrie, pe care, spre deosebire de noi, o iubesc…

  • Mihaela P.
    Posted at 10:03h, 03 octombrie

    Doamne, cate dreptate ai… Asta este intrebarea pe care mi-o pun in fiecare zi de cand a inceput campania asta de rahat, „eu cu cine votez?” Si crede-ma, n-am baut nimic, desi as fi vrut. As fi vrut sa ma imbat in fiecare zi, sa nu mai vad circul ieftin de la TV, sau daca-l vad, sa fiu atat de beata incat sa nu-mi pese… As vrea sa ma imbat in ziua votarii, ca sa nu-mi pese de rezultat si sa nu ma simt vinovata fata de cei care au murit in ’89 pentru „democratia” noastra. Cu TV-ul am rezolvat: nu ma mai uit deloc la circul lor de 2 bani. Dar cum rezolv cu votul? „Eu cu cine votez?”

  • titel
    Posted at 10:07h, 03 octombrie

    Voi vota , cu siguranta , unul din acestia pentru ca…asta e oferta ! si , din oferta asta , acel „unul” este de preferat celorlalti…Deci n-am sa ascult indemnurile demobilizatoare din media! Stiti de ce ? Pentru ca mai cred in Romania!

  • NEAGU
    Posted at 10:14h, 03 octombrie

    BRAVO HUIDULE! MARE DREPTATE AI. SI LE MAI SI SPUI… ARDE-I PE UNDE II PRINZI

  • DeCeN3U
    Posted at 10:16h, 03 octombrie

    asa e ce sa mai…ne ducem de rapa..

  • Rasputin
    Posted at 10:29h, 03 octombrie

    Chiar degeaba …nu e totul in tara asta ,Serbane.Ca e basescu o curva,ca geoana e un prost,ca toata politica a pus bete-n roate tarii?E adevarat,dar pe oamenii cu sange-n ei nu-i mai intereseaza de mult timp acestea.Tara asta se conduce singura. A invatat ca nimeni nu-i doreste binele.Eu sunt valcean.Avem si noi,normal,prostii nostri,dar nu ne pasa de ei.Sunt lucruri care merg foarte bine prin Valcea si asta se intampla datorita multor oameni care sunt cu adevarat oameni.Am invatat sa ne lipim de cei cu constiinta si sa facem lucrurile sa mearga asa cum vrem noi si nu cum vor scarbele de politicieni.Nu sunt anarhist,dar as vrea sa dispara cam 90% din ,,institutiile statului”.Ar fi mult mai bine! Am zis!
    Te salut!

  • Cosmin
    Posted at 10:30h, 03 octombrie

    20 de ani ratati pentru populatie, 20 de ani de bataie de joc la adresa noastra din partea politicienilor, 20 de ani in care „clasa conducatoare” a ramas in cea mai mare parte aceeasi si care a avut grija sa ne aduca la sapa de lemn pe toti. Cat ii mai suportam? Eu nu cred ca in momentul asta avem de ales pe cineva din clasa asta politica. Nu ai pe cine. Toti sunt vinovati pentru situatia actuala. Toti sunt niste hoti si niste idioti. Nici un politician nu si-a respectat promisiunile electorale in cei 20 de ani trecuti de la revolutie. De fapt… ce revolutie? A fost o lovitura de stat a „astora”, nu au vrut decat sa il dea jos pe Ceausescu si sa conduca ei. Nu vroiau decat putere. Si asta au castigat. Suntem un popor de sclavi pentru ei. Ni s-a dat libertate. Libertatea de a spune ce vrem, dar atat. Ne multumim sa „protestam” verbal, ne multumim sa mergem la vot din 4 in 4 ani, sau din 5 in cinci, depinde pentru ce sau cine… Cand o sa incepem sa cerem si altceva? Alti oameni? M-am saturat, si la fel ca mine cred ca sunt multi, care vor mai mult de la viata asta, vrem conducatori pe care sa ii intereseze si soarta celor multi, nu doar inavutirea personala.
    Ar fi momentul ca, dupa 20 de ani de la schimbarea regimului, populatia sa iasa in strada si sa ceara altceva. Alti oameni. Alte partide. Nu tot pe astia. Nu mai vreau basesti, geoane, crini, mareani, patrici, vanti (vanturi poate era mai potrivit), iliesti, nastase si restul politicienilor cunoscuti. Ii vreau pe altii. Altii noi. Mai CURATI. Mai BUNI. Mai CAPABILI. De ce trebuie sa ne multumim cu oameni care au facut bani prin mijloace necurate? Este vreunul dintre politicienii din ziua de azi „sarac” (a nu se intelege a nu avea dupa ce sa bea apa, ci un om simplu, venit din randul intelectualilor platiti „regeste” de guvernul din ziua de azi)? Nu cred. Daca stai sa ii studiezi putin mai bine, nu sunt decat niste analfabeti cu aere superioare, care nu stiu altceva decat sa faca bani pentru ei. Si-au platit locurile in parlament si guvern pentru a avea puterea de a strange si mai multi bani. Atat.

    Asa ca… de ce m-ar interesa oare ca PSD si PDL isi dau in cap de cate ori se prind? Bineinteles, asta de ochii lumii, in fata camerelor de luat vederi. In spatele usilor inchise se inteleg ei cum sa imparta banii, puterea.

  • Radu
    Posted at 10:32h, 03 octombrie

    Trist Serbane, trist… nu avem pe cine vota! M-am saturat de ei!Nu mai pot sa deschid nici televizorul pentru ca mi se face greata! Cred ca cea mai buna solutie pentru noi acum ar fi sa invie Vlad Tepes si sa le bage astora cate o teapa in dos! Dar asa ceva nu se poate din pacate…

  • monica
    Posted at 10:46h, 03 octombrie

    eu nu stiu pe cine votez,dar stiu pe cine NU votez-Basescu,evident…am sa votez cu un alt candidat IMPOTRIVA „marinarului” de la Cotroceni,desi,si istoria recenta a dovedit-o,este mai mult decat posibil sa fie in zadar(o s-o puna iarasi cu totii de o guvernare-PSD,PNL,PDL,k doar azi se cearta,maine se impak pt „binele” cetatenilor,si tot asa intr-o veselie generala)…asa k dak stau mai bine si ma gandesc,poate renunt de tot la faza asta cu votatul…

  • Julia
    Posted at 11:03h, 03 octombrie

    A person needs a little madness, or else they never dare cut the rope and be free.
    ~Nikos Kazantzakis

    http://www.youtube.com/watch?v=YYQ6r-19Z4M

  • Mihai
    Posted at 11:09h, 03 octombrie

    Din pacate, se pare ca nu avem nici o optiune…viabila..-:(

  • florin_edy
    Posted at 11:15h, 03 octombrie

    Aceiasi problema,vaicareala si neputinta?Multa vorba pentru nimic real ,palpabil.Asa suntem noi romanii LASI.Mi-e scarba de Romania.Emigrez!!Ultimul sa stinga lumina!

  • Edy
    Posted at 11:20h, 03 octombrie

    Nu vreau sa cred ca fiul meu numai are nici o sansa.REFUZ! A-r trebuii inca o Revolutie(lovitura de stat).

  • Barrie
    Posted at 11:30h, 03 octombrie

    Pai eu propun sa il facem cumva pe Klaus Johannis sa candideze. In Sibiu, la ultimele alegeri, noua din zece votanti l-au ales. E clar ca omul asta a facut ceva, e printre putinii politicieni (daca el se considera politician, nu administrator) despre care se poate spune asta.

  • marios
    Posted at 11:31h, 03 octombrie

    MULT NU VOM MAI PUTEA VORBI ASA DE LIBER CUM O FACI TU ACUM!AVEM DICTATURA CHIORULUI.
    IL AVEM IN FATA PE HITLER DE ROMANIA SI HABAR NU AVEM!AVEM SI UN GOEBELS(BLAGA)SI AVEM SI O EVA BRAWN.SI HABAR NU AVEM
    NUMAI CA PE GERMANIA A FOST SALVATA DE ALIATI!NOI VOM INTRA INNAPOI IN SFERA DE INFLUENTA RUSEASCA SI HABAR NU AVEM
    BRAVO!CAPUL LA FUND FRATILOR PENTRU INCA CEL PUTIN 5 ANI!

  • mihaela
    Posted at 11:35h, 03 octombrie

    Cata dreptate ai,pacat de acei tineri inocenti ce strigau LIBERTATE ,pt ai lor parinti ce traiesc intr-o tara a nimanui.Imi pare rau pt toti ce traiesc in Romania de astazi condusa de o clasa politica de 2 bani ce isi urmaresc propriul interes de a roade cat mai mult timp ciolanul puterii.Iti doresc din tot sufletul rabdare poate vor veni vremuri mai bune macar pt copii nostri,succese si sanatate maxima pt tine familia si echipa ta

  • Gratzian
    Posted at 11:36h, 03 octombrie

    Cata dreptate in vorbele de mai sus.Vorbeai de demnitate…crezi ca mau au asa ceva? Sau vreo persoana care a ajuns prin guvern sau in orice alta functie mai inalta crezi ca mai stie altceva decat cum sa isi adune lui cat mai mult cu putinta in cei 2, 3, 4 ani cat va fi sef??? Eu zic ca nu. Incat ce priveste partea cu promisul si facutu e clar ca niciodata nu se face nimic, mai putin cu cateva lunin inainte de alegeri mai fac cate ceva de ochii lumii si lumea se minuneaza de „realizarile” lor si iara ii voteaza inca 4 ani. Indiferent ca nu au facut nimica 3 ani daca intr-un an a stiut sa manipuleze gloata. Eu unul sigur nu mai votez pe NIMENI!!!
    Incat ce priveste Germania…nu cred ca vom ajunge vreodata la nivelul lor..sau cine stie poate ne trezim si noi intr-o zi, dar sigur nu va fi in viitorul apropiat.
    Numai bine si bafta in continuare.

  • claudette
    Posted at 11:39h, 03 octombrie

    Ai dreptate, desigur.
    Dar cred ca acum problema se pune altfel. Sau intrebarile sunt altele:
    E vreunul din candidati mai rau decit Basescu? (nu cred ca trebuie sa mai spun ca sunt total impotriva individului).
    Gasca din jurul lui Basescu ne place? Nu e cumva mai rea decit orice alta gasca?
    Am mai vazut in ultimele guvernari atita disperare in a pune mina pe tot si pe toate, atita perfidie, atita minciuna?
    Nu ne-am convins ca inca cinci (doar cinci?) ani basescieni ne duc inapoi in 1989? Nu sesizam asemanarile cu impuscatul si cu vremurile lui?
    Nu cred ca putem fi atit de „impartiali/neutri” cum incerci tu sa fii, chiar daca suntem scirbiti la maximum, (si, nu te supara, aceleasi comentarii le face si amicul tau, Mircea Badea) incit sa nu fim in stare sa alegem din toate relele pe cea mai putin rea.
    Si in final ar trebui sa ne gindim ca din cauza unora ca voi care au vazut in Basescu un cool, un smecher, un simpatic, un haios, un de-al nostru, din popor, un om de gasca etc, am ajuns unde-am ajuns.

    l-ai fi preferat pe Nastase si camarila lui?!!? crezi ca acum 5 ani aveam alta solutie?! nu! am ales raul mai mic si uite ce inseamna sa alegi raul mai mic! cand nu ai optiuni situatia e dramatica si Romania e intr-o astfel de situatie!

  • Lorin
    Posted at 11:42h, 03 octombrie

    Eu unul sunt frustat, ca si tine de altfel, si observ pe zi ce trece ca nu suntem singurii. Parca am traii intr-un paradox total, ne dorim sa fim cetatenii europeni si sa avem standarde europene dar uitam ca o singura vizita prin tara ne demonstraza ca nu este Uniunea Europeana ceea ce cetatenii acestei tari au nevoie ci un trai decent cu siguranta zilei de maine.Observ si eu cu dezamagire ca toate asteptarile de mai bine de pana acum mi-au fost inselate, asa ca pur si simplu m-am decis sa nu ma mai implic in procesul electoral de orice fel, ceea ce se intampla acum este ceva de genul: „Alegeti prostilor, ca noi deja am decis”, m-am saturat sa tot fiu luat de fraier si considerat un fel de animal dresat care executa cu atentie exercitiile gandindu-se la bucatica de zahar primita la sfarsit dar noi nici macar aceea bucatica de zahar nu am primit-o niciodata, toate promisiunile electorale au fost uitate in ziua scrutinului.Ok, asta este situatia si ceea ce a fost nu mai putem schimba dar putem influenta intr-un fel viitorul… cam asta este ceea ce ma framanta, in ce fel si in ce mod putem schimba situatia de astazi, critica este facuta, problema este enuntata….. dar care sa fie rezolvarea?Nu mai vreau sa astept si sa ma gandesc ca ma duc la vot ca sa faca altii ceva pentru mine, asta se tot repeta de ceva timp si degeaba… Trebuie sa luam noi problema in mana si sa gasim rezolvare, care ar fi aceasta?
    Nu mai suport sa isi bata altcineva joc de noi pe banii nostri, ar trebui sa facem un contract cu tara, ne platim impozitele dar daca in decurs de 6 luni banii aceia sunt mancati cu nesimtire de catre cei care folosesc parlamentul pe post de dormitor si sala de circ, ii cerem inapoi si facem noi ceva.Platesc de aproape 4 ani impozitul din salar, dar ma doare inima cand vad ca acei bani s-au dus pe apa sambetei si cred ca nu sunt singurul.Trebuie sa facem noi ceva…. Exact cum a facut Cronicuta in editiile trecute, ma refer la microbuzele scolare, daca s-ar implica mai multi in programe din acestea care sa ajute cetatenii acestei tari si care sa ofere un exemplu de „vedeti ca se poate”, poate lumea ar devenii mai responsabila si ar fi mai ocupata cu chestii utile iar baile de multime facute de unii demagogi ar ramane fara subiect si fara utilitate, pur si simplu le taiem craca nemaiavand ce sa ofere si ce sa promita, ii sabotam legal si cu acte in regula plus ca prin asta construim o Romanie pe care noi o dorim si nu cea pe care ei ne-o ofera.Felicitari pentru chestiile ce le-ati facut deja in acest sens si mult succes pe viitor.
    Impreuna reusim,
    Lorin

  • Roxana
    Posted at 11:56h, 03 octombrie

    nu stiu daca ceea ce va voi spune va va surprinde sau nu, dar pe mine m-a surprins sa constat ca exista foarte multi partizani ai lui vanghelie, basescu, becali si altii ca ei… carora li se pare ca „formidabilii” sunt niste „adevarati”, ca spun lucrurilor pe nume. pentru unii nu e nici o diferenta intre a te injura direct si fara perdea si a fi sincer. ca parca ala care injura si vorbeste urat nu poate sa spuna decat adevaruri. plus ca oamenii chiar au impresia ca daca vanghelie zice „almanahe”, e cumva retardat si n-o sa-ti bage mana in buzunar. inca nu suntem capabili sa facem diferenta intre hoti si oameni cinstiti. si aici, sa-mi fie cu iertarea, ne-a facut-o capitalismul. acu suntem in tara tuturor posibilitatilor. pe vremuri de furat si mintit se ocupa nomenclatura, acu fiecare soldat are in ranita bastonul de maresal.

    cumva credeti ca in alte tari, ca Germania mai sus exemplificata, nu se fura sau nu se minte? gresit!au si ei falitii lor. dar va spun ce mi-a spus si mie odata un neamt: la noi spaga nu se da pe linie ierarhica de la portar pana la ministru si nu zangani sticlele de whiskey in vazul tuturor la minister. plus ca la ei daca te-a aflat cineva nu mai apuci sa te justifici; adios si n-am cuvinte.cat despre marinar, sa ma mai scuteasca. de cand a venit el la guvernare tara asta parca e fostul meu loc de munca. numai acolo se manifestau toate orgoliile si toate vroiau sa fie sefe, si debitau orice prostie ca ele erau destepte si aveau o stea in frunte. era inevitabil ca odata ajuns acolo sa nu incepi sa te enervezi. era acelasi haos total ca in toata Romania, dar la scara mai mica. fiecare submina autoritatea aluilalt, doar ca sa iasa bine in fata sefului.

    ce-a facut base pana acum? a acuzat fara dovezi si s-a injurat fara perdea. s-acu se supara ca fac si altii ca el, dar nu ca fac ca el, ci ca facand asa in loc sa-l „linga”, il „musca” de cur. iar agramatii lui vanghelie s-au suparat ca nu s-a impartit frateste logistica de turism electoral. eu n-am fost la alegerile pentru parlamentul european si multi au zis ca trebuia sa ma duc. am considerat ca irosesc timpul degeaba pe eba, becali sau vadim. puteam sa ma duc si sa invalidez votul si ce? reiesea ca a fost o rata de participare mare la vot, da? exista vreo regula care spune ca la un nr de voturi invalide alegerile sunt reluate? am considerat ca e clar ca daca nu ma prezint la vot nu consider pe nici unul din minunati bun.

    dar uitandu-ma numai la eba. s-a prezentat la upg ploiesti si acolo a avut o mica disputa cu studentii. concluzia ei, spusa in public (fata lu ta-su frumoasa si cu capu mare): „studentii e rai”… mai lipsea „tati, vino si bate-i”… becali e deja cavalerul luminii. poate daca promitea ca ne da si noua lumina sa n-o mai platim la enel sau altii ca el, merita… vadim e vadim, doar l-am votat pe base la referendum. deci, omu asta e infailibil: nu a reusit niciodata sa castige nimic, dar uite cu perseverenta se reuseste. in nici o alta tara un individ compromis politic ca vadim nu ar mai fi tinut in fata de nimeni… aici da.

    eu sincer ma gandesc cu lasitate sa fac si eu turism… turism catre alte tari unde imbecilii stiu ca sunt imbecili si nu ies in fata, unde nu-ti spune in fata presedintele ca da marire de salariu profesorilor si pe urma recunoaste deschis ca stia de cand a promis ca n-avea de unde…

    si inchei cu un cantec romanesc neaosh: „cine ti-o mai lua basma/ sa se spanzure cu ea/”, si noi cu tampitii pe care o sa-i votam de gat… ca nu degeaba zicea Ioan Voda cel Cumplit: „capul ce se pleaca sabia nu-l taie/ dar cu umilinta jugu-l inconvoaie”… ca daca am auzit pana azi o expresie des aia a fost: „shhhhh, ca nu e momentul…” sa m-anuntati si pe mine cand vedeti momentul, aia de tot stiti ca nu e si emiteti teorii despre sanatate mentala a alora de spun ce gandesc…

    si apropos, Serbane, un public care pune botul la farsele lui Jugaru sau Buzdugan se cheama ca nu are printzipuri si nici morala si carevasazica nu le are, ca sa-l parafrazez pe nemuritorul Caragiale. va urez succes, baieti, nervi de otel, si rabdare si tiutun…

    farse se fac peste tot si rade lumea, din nefericire politicienii sunt o mare farsa frate!

  • Ionut M.
    Posted at 11:59h, 03 octombrie

    Pe cat de pesimisti suntem noi,
    Pe atat de optimist a fost Brucan.
    Odihneasca-se in pace.
    Si el…si noi….
    noi am ramas ˝stupid people˝ el s-a eliberat!

  • Cosmin
    Posted at 12:01h, 03 octombrie

    Salutare,

    Intra-adevar o tara plicticoasa Germania aia. De altfel o intrebare am si eu. Cum se face ca atunci cand il ataci pe badea sau alti „dastepti” toata lumea sare ca arsa la comment, iar acum nimeni nu zice nimic?

    Din pacate ne ducem tot mai jos si s-ar putea ca in curand sa atingem fundul sacului. Atunci ii lasam pe domnii nostri candidati sa stinga lumina.

    Cu bine!

  • Bogdan
    Posted at 12:30h, 03 octombrie

    Si daca nu votam, nu o sa mai iasa unul din astia presedinte? Poate daca si voi luati exemplul „bizonilor” astia care au votat, alde Becali si Eba nu ajungeau in parlamentul european. Nu uita ca din 100 de insi sigur 10 sunt idioti si voteaza extremele. Daca din restul de 90 doar 30 voteaza, ce scor electoral obtin extremele?

  • robert
    Posted at 12:51h, 03 octombrie

    95% dintre romani sunt basesti, geoani, crinesti, iliesti, vanghelieni, becalieni … frustrant sa-ti hotarasca viata niste imbecili! ai drepatate, dar ce dracu sa facem, ca pentru ce-mi trece mie prin cap as incalca drepturile omului! de parca a definit cineva omul. orice cretin care silabiseste, maninca, se inmulteste necontrolat e om, frate! bine ca au murit cei mai multi din cei care au facut puscarie in anii comunismului! oare cum s-ar fii simtit Tutea vazind srl-urile vanghelie-udrea?
    as mai scrie, dar mi-e greata!

    grea intrebare grea de tot!

  • teo
    Posted at 12:51h, 03 octombrie

    Avem o psibila optiune?Toti sunt la fel.A fost un candidat din Constanta cu simbolul electoral TIMONA,dar…..

  • Mada
    Posted at 13:23h, 03 octombrie

    Serban,

    Mai are rost sa iti spun ca tb sa facem un partid „alb”? Ti-am trimis un mail pe tema asta cu ceva timp in urma, dupa postul cu „Va acuz…”. Nici macar o urma de raspuns….:(

    Iti impartasesc parerile, dar as vrea sa cred ca impartasesti si dorinta de a face ceva in privinta asta, in afara de a te oftica.

    Toate cele bune,

    Mada

  • Florin_L
    Posted at 13:31h, 03 octombrie

    Cum ar arata scenariul in care sa ne rupem de restul lumii si sa lasam naibii intregul sistem cu functiile de presedinte,premier,parlamentar si fiecare sa faca ce-l taie capu’? Dar chiar si cu slaba prezenta la urne unul din aia de sus tot o sa treaca in fruntea tarii,si pe langa el bine or s-o duca in continuare si ceilalti enumerati.Am 24 de ani si astept cu interes sa(-mi)vad soarta tarii in cateva zeci de ani.Va mai exista pe harta? La cat musca astia din ea…

  • MARIUSICA
    Posted at 13:40h, 03 octombrie

    1989-2009=COMPLET DEGEABA nu doar DEGEABA.Problema nu e cine vine la putere pt ca in astia 20 ani s a perindat toata clasa politica, problema e ca vin aceesi oameni care au fost si inainte si care acum practica migratia politica si sat dintr un partid in altu asa cum au sarit din PCR in FSN si…etc.Oare in Germania la fel o fi??? Ce prost sunt si intrebari idioate pun…

  • Florin
    Posted at 13:53h, 03 octombrie

    Of cata dreptate ai! Chiar azi dimineata vorbeam cu cineva despre exact acelasi subiect. Cu cine sa votezi luna viitoate? Ca toti sunt o mana de cretini si de hoti. Ce shtiu doar sa ne minta, sau incearca inca amarnic sa faca asta. E mai mult decat circ ieftin ce se intampla in clasa politica. Daca poti sa-i spui asa! E o bataie de joc, e o mascarada ce incearca a a ascunde incompetenta, incultura, demagogia, prostia si hotia politicienilor. Cui sa dau votul meu? Adica cui sa dau increderea si girul meu? Cuiva ce imediat ce va fi instalat intr-un fotoliu de demnitar se va grabi imediat doar sa ma fure, sa ma minta, sa traiasca din bani publici (implicit ai mei) si sa-mi ruineze viitorul in tara asta ce-a ajuns atat de prapadita? Al meu si al celorlalti. Dak le spui RUSINE pt tot ceea ce ei fac…o spui degeaba! Au trait atat de mult in atata nesimtire, incat cuvantul asta cu toata incarcatura lui trece pe langa ei k altceva. M-am saturat de toti. Cand ma gandesc la clasa politica mi-e scarba. Pt ca shtiu k acolo sunt niste analfabeti si niste limitati mintal si mai ales moral. Mai ales cand il vad pe Boc ce ridicol e cand incearca si el sa fie ferm… Si ceilalti ce ridicoli sunt cand incearca sa ne pacaleasca cu buna lor credinta. Mi-e mila de toti ce au murit in ’89. Si de tara asta. Si de noi toti.

  • gaby
    Posted at 14:02h, 03 octombrie

    ai citit bine sa fugim ca bula din tzara nu mai repet ce a fost cenzurat

  • Oana
    Posted at 14:10h, 03 octombrie

    Intr-o seara am avut cel mai frumos vis…se facea ca Romania era datoare vanduta si ne cumparasera germanii, prima masura luata de ei indepartarea tuturor lepadaturilor existante azi in ceea ce se numeste clasa politica…cand m-am trezit, o mare dezamagire…nici anul acesta nu voi vota cum nu am votat nici cand a iesit Base…NU AM PE CINE!Cand voi ajunge sa merg la vot si sa ma bucur ca a iesit cel pe care il sustineam eu va fi o mare realizare politica.

    Cu ce ma mai mandresc la ora actuala e ca mai exista oameni in Romania capabili vezi Asociaţia Inima Copiilor cu campania „Inima Copiilor pentru Marie Curie” – voiau sa stranga 500 000 Euro si au strans 750 000 Euro si proiectul se va realiza!

    Toata stima lor!

  • Iulian
    Posted at 14:51h, 03 octombrie

    Da, asa-i, chiar ca degeaba au murit cei de atunci,dar chestia asta o stiam deja.Tara asta nu mai are absolut NICI UN VIITOR.Totul e la pamant.As vrea sa ma duc la vot,sincer,sa-mi exercit dreptul de cetatean, dar cu cine dracu sa votez?Oare nu putem chema un neamt sa candideze pt.tara noastra?Ar fi poate singura noastra sansa.Dar astea-s doar vise.Sincer de-abia astept sa-mi ridic pasaportul,iar din 2010,sper sa nu mai fac multi purici in pseudotara asta de tot cacatul.Cum de altfel au facut multi din tinerii un pic mai inteligenti ai acestei tari.Ar fi si pacat sa-ti pierzi timpul aici,sa te trezesti pe la 30 si ceva de ani ca nu ai reusit sa faci nimic.Salutare tuturor carcotasilor,iar pt.toti „politicienii”am doar un singur gand:CIMENT.

  • Itzel
    Posted at 14:59h, 03 octombrie

    Super speach! dar cine il va vedea in afara de noi astia care citim si comentam?!! si dak l`ar citi cineva de sus de acolo ce ar face? ar apasa pe butonul ala rosu de sus din colt de acolo si gata! in afara de noi cei de jos care nu ne convine ce fac astia cine mai comenteaza? Eu unul abia astept sa vina alegerile ca ii votez pe toti, toti imi is „dragi”! nu va suparati pe mine ca zic asta dar macar stiu ca nu vine nimeni in locul meu sa puna cerculetzul!!!

  • Angy
    Posted at 15:02h, 03 octombrie

    Eu cu cine votez?!
    Voi merge la vot, dar cum nu voi avea pe cine sa pun stampila, o voi pune in afara chenarelor… Sa se vada ca mi-an facut datoria civica, dar n-am avut pe cine vota! Buletinele celor care nu se prezinta la vot sunt stampilate, de obicei, de indivizi decedati sau de turisti electorali, asa ca… mergeti la vot!

  • Claudiu
    Posted at 15:16h, 03 octombrie

    Bravo Huidule!!! Super articol. Ne conduc niste oamenii de toata jena, toti sunt multimea vida (0). Nu reprezinta nimic pt tara asta, au dus-o de rapa, ne-am facut de ras. Au ajuns sa se bata intre ei pt ciolan. Un singur lucru merita: un CACAT MARE aruncat pe fata. Scuzati-mi expresia dar asta e….

  • claudette
    Posted at 15:53h, 03 octombrie

    Nu,nu e asa; nu ati ales acum cinci ani raul cel mai mic, nicidecum! Hai sa nu ne mai ascundem dupa degete, nu va alinati cu ideea ca ati facut ce era mai bine pentru tara, de fapt nu-l inghiteati pe Nastase asa cum nu-l inghititi nici azi si asta e problema voastra. N-ati putut intrezari atunci raul din Basescu asa cum se pare ca nici azi nu-l vedeti, daca unii dintre voi (printre care tu si Badea) puteti pune semnul egal intre toti candidatii la presedintie.
    Noi,”comunistii” care am votat cu Nastase, si care am pierdut, probabil vom pierde acum din nou indiferent cu cine am vota, asta si din cauza unora ca voi.
    Daca Ceausescu ne-a luat tineretea, Basescu va lua ce-a mai ramas din viata noastra, fii sigur de asta.
    Ironia soartei este insa ca nu vei sti niciodata daca Nastase ar fi facut acelasi lucru.

  • ftoma1
    Posted at 16:38h, 03 octombrie

    Tare mi-e teama ca nu vom avea o alta varianta, decat Base sau … un rau mai mare… Deci, hai sa-i boicotam! Ca la examen: sa mai dea odata in vara!

  • carmen
    Posted at 16:39h, 03 octombrie

    toata lumea se plange de mizeria din Romania,multi se sinucid,dar nimeni nu are o solutie!Singurii vinovati pentru haznaua in care traim suntem noi. Noi am stat si stam pasivi cu ochii in tv ,ziare si credem tot ce spune cate un om al momentului.Fiecare este las,isi apara fiecare cate un interes sau asteapta sa-l scoata cineva din hazna.Sa vina vidanja!!Cum s-a miscat TARA in 1989? A FOST UN MOTOR,O MANIPULARE PROFESIONALISTA!!Am fost la vot mereu,dar acum-GATA!!Cine sa schimbe tara asta?Credinciosii murdari la gura si ragaind sarmale,mici,tuica?Taranii sau oligofrenii deveniti mai prosti,mai hidosi cu galeti,fesuri ,tricouri,cani cu insemne electorale?Intelectualii,marginalizati pana la stigmatizare,umiliti,infricosati,lasi? Ajutoarele sociale,vesnic in stare de ebrietate,care nu fac nimic decat pe mosia primarului? PACAT DE ACEASTA ‘LOCATIE’:ROMANIA!Atata timp cit politicul dicteaza ,sfideaza,hotii conduc tara,iar periodic sunt alesi de cei umiliti,sfidati,furati-nu e nimic de facut!!Sa nu mai mearga nimeni la vot,dar nimeni si oameni capabili sa cheme vidanja aia !Daca parintii nu dau doi bani pe viitorul copiilor lor-ce mai e de zis??In tara sunt:hotii,victimele,visatorii si chibitii!Eu nu-mi dau seama cum a evoluat,totusi,omenirea!Tehnic vorbind:pesterile au fost parasite,de exemplu.

  • CALU LU FAT FRUMOS
    Posted at 17:49h, 03 octombrie

    Pai bine ma Serbane, te iei de maestru ? Ati inceput sa faceti misto de astia grei intangibili atoatestiutori cu okelari care citesc mult ? 😀 Astia la A3 nu mai fac fata sa-i stearga spumele lu Ciutacu caci da stimati telespectatori despre el e vorba. 😀 E tara plina de macaci.

  • de departe
    Posted at 17:51h, 03 octombrie

    vreau sa renunt la cetatenia romana!!! si am sa o fac…intr-o zi. pentru ca mi-e rusine sa spun ca sunt roman,(si nu sunt singura in lume).pentru ca majoritatea tarilor ne lasa sa muncim, doar 2 isi mentin pozitia ferma nu fata de prea cinstita noastra natie(ne asociaza cu ceea ce erau mai demult hotii, ne trateaza ca pe tigani)si nu din cauza mea!!unii spun: de ce guvernul vostru nu lupta pentru drepturile romanilor, pentru romania, pentru imaginea ei? pai, au timp de asa ceva? astea nu sunt pe ordinea de zi !! am fost intrebata de ce nu am rochii lungi si inflorate daca sunt din romania? sa nu discriminez? nuuuuuu, e nedrept!! asa-i? e nedrept!!!e ilegal, cand la belfast, „saracii romani” au fost haituiti, si scosi din casele lor, ma treceau fiori(pana am vazut imaginile)….eeeeeeee?…imagini cu vedete, radeau la camere ca la casting, dansuri specifice in fata camerelor de luat vederi, in spatele reporterilor care indrugau cate inimi li s-au alaturat..jale, nu alta, hm…tactici, politica, degeaba. nu votez.nu votez nimic, nu stiu cand se voteaza, nu ma intereseaza, stiu un lucru: ca nu mai vreau sa aud de romania(cu r mic)nu mai vreau sa merg acolo. ce imi place la tara aia? huidu si gainusa, apoi mihaela radulescu, badea( scuze serban, imi place:P) atata…nu port in suflet sangele stramosesc…povestiri istorice, basme, sunt unde sunt, un roman(nu e vina mea, o tot acuz pe mama…)va doresc numai bine, sper ca peste 1000 de ani sa se schimbe ceva, desi..dar voi sa nu va schimbati….voi doi…RESPECT, S

  • Southern Star
    Posted at 18:05h, 03 octombrie

    Cat de mult ma bucur ca existi Huidu, pentru ca de cateva zile mai mult ca niciodata imi pun aceste intrebari, am obosit si mi-e efectiv scarba de tot ce se intampla in tara asta daca se mai poate numi asa!
    Cand ii vad pe pacalicii aia, pe nesimtitii aia care stau in vile si efectiv se joaca cu vietile noastre mizerabile care si asa nu au nici o valoare, tot din cauza lor, ne-au luat zilele si zambetul de pe buze, nu stiu cat timp va mai trebui sa ii suportam chiar nu vede nimeni ca ne-am dus dracu toti??
    Da, degeaba au murit atati tineri daca saracii stiau ce va urma poate nu se duceau sa lupte pentru un viitor care a uitat de ei si care zilnic le batjocoreste amintirea si sacrificiul, am ajuns sa nu ma mai uit deloc la televizor in afara de Cronica nimic nu mai poate fi urmarit, mi se face greata si plang uneori cand ma gandesc ca singura mea cale este sa plec din tara pentru ca sunt disponibilizata pentru ca nu mai sunt bani doar este criza, si stau acasa cu diploma in sertar si nu inteleg ce se intampla si zi de zi ma doare mai rau ce se intampla cu mine si cu noi. Recunosc ca m-am gandit si eu la posibilitatea de a avea un copil in viitor pentru ce??? In ce lume o sa-l nasc intr-o tara in care nimic nu este normal si nu inteleg cand s-a intamplat tot ce traim acuma?
    Ma intreb zilnic ce am putea sa facem noi sa schimbam ceva, dar realotatea cruda intervine nemilos si imi dau seama ca nu este nimic de facut, ce sa facem alta revolutie?
    Simt o tristete imensa in mine si am obosit foarte tare, eu nu voi vota pentru ca nu am cu cine si pentru ce, iar voi politicieni de doi lei uitati-va la oameni, ei plang si voi va radeti!
    Mersi Huidu ca esti cu noi si stiu ca vei fi mereu de-ar fi toti ca tine alta ar fi tara asta!
    Oricum oriunde m-as duce imi voi aminti de tara mea dar cu lacrimi amare pe obraz!
    Va iubesc si va respect enorm!

  • ap3x
    Posted at 18:40h, 03 octombrie

    Nihilismul nu o sa creeze niciodata nimic constructiv. La urma urmei, nu pre avem de ales: politicienii acestia, buni sau rai, urati sau prosti, sunt „prostii nostrii”, o sa-i dam jos de la putere in noiembrie si o sa alegem alte iluzii pentru urmatorii ani si apoi o sa-i balacim si pe acestia in fel si chip ca doar asa trebuie sa traiasca toata lumea: si presa sa vanda din ceea ce critica in politica, ei sa traiasca din ccea ce pot fura din afacerile lor cu miros politic si noi sa ne amagim mereu ca urmatorii care vor veni vor fi mai buni. C’est la vie 😉

  • Mr Jacksonite
    Posted at 18:55h, 03 octombrie

    Serban Huidu – cel mai mare dobitoc din Romania care a scris un cacat de articol in care se vaita precum o femeie pentru ca niste „idioti” nu stiu sa conduca tara si ca Romania e o tara de cacat chestii pe care le aud din ce in ce mai des si imi doresc din ce in ce mai mult sa-mi cumpar pistol. Oameni buni carora nu le convine situatia din romania aveti 2 optiuni: ori schimbati ceva intr-adevar daca voi tot criticand intreaga clasa politica concluzia mea este ca puteti face de 10 ori mai bine decat ei SAU PLECATI DRACULUI DIN TARA NU AVEM NEVOIE DE IMBECILI CARE SE AFUNDA SINGURI IN CACAT. va rog nu va mai vaitati si incetati sa fiti pupincuristi cu alte tari pentru ca socoteala din germania nu e aceeasi cu cea din romania, suntem popoare total diferite in Germania huidule ai fi ratat pentru ca nimeni acolo nu se uita la emisiuni de cacat precum Cronica Carcotasilor. Oameni ca tine au influenta in randul oamenilor obisnuiti care alcatuiesc cu adevarat romania si prin ganduri ca acestea incurajati exportul din Romania de forta de munca pretioasa. Nu mai ridicati in slavi tarile din Occident pentru ca studentii nostri atat de valorosi pleaca si nu se mai intorc in loc sa ramana in tara pentru ca Romania sa aiba o baza pe care se dezvolte. Toata vaicareala asta da dovada de o prostie infinita si huidule nu-ti dai seama cum influentezi poporul prin niste vorbe ca astea asa ca TE ROG gandeste inainte sa scrii si sa postezi ceva doamne

    pentru unii ca tine ma rog sa ramana romania in situatia asta tot timpul nu mrtitati nici un scuipat bine tintit!

  • Mirela
    Posted at 19:30h, 03 octombrie

    N. Bonaparte spunea ca „In politica, prostia NU este un handicap”. Cat adevar pt Roamnia anului 2009!
    Si mai nou am o vorba: „When I was a little girl, I was told that anybody could become President; I’m beginning to believe it.”

  • George
    Posted at 20:32h, 03 octombrie

    Huidule zici bine ce zici, dar degeaba zici pt ca unii tot pe el o sa-l voteze….mai bine ne facem o „tarisoara” pe o insula indepartata unde sa nu mai auzim de tara asta de tot RAHATU. Si daca nu o sa avem bani tot o sa ne fie mai bine acolo decat aici.

    M**E BASESCU; M**E la toti ce-l vor vota!

  • Alina
    Posted at 20:37h, 03 octombrie

    Cu totii vedem ca e naspa si situatia e tragica. Ce usor e sa zici: „DA, SUNTEM IN RAHAT PANA LA GAT!”.
    Dar nu pot sa cred ca romanii astia care mai au un pic de minte in cap sau asa sustin aleg solutia cea mai simpla: datul din gura si atat. Daca plecati in alta tara, daca refuzati sa votati si urlati in gura mare „Mi-e rusine ca sunt roman!” rezolvati ceva?
    Cred ca marele dezavantaj al tarii asteia e ca e compusa din niste lasi. Fugiti cu totii de probleme ca o sa se coboare Sfantul Duh sa salveze Romania!
    Mi-e sila de intelectualii astia cu gura mare. Il avem ca exemplu pe Badea, de ce sa nu facem ca el. Fugiti dragilor cu totii din tara sau nu votati, asa aratati cat sunteti de destepti. Doar ca oameni fara educatie si manipulabili se vor gasi mereu. Si astia vor decide viitorul Romaniei. Ca de aia ii avem pe Becali si Vadim la Bruxelles.

  • cici
    Posted at 20:38h, 03 octombrie

    Salutare,e prima oara cand nu mai vreau sa votez pt ca nu am incredere in politicienii care ne duc cu zaharelul.Dar cand ma gandesc ca unul ca becali candideaza ma duc si votez raul cel mai mic numa sa nu il vad pe analfabetul ala triumfand(oare ce minti luminate l-au votat europarlamentar?)Pt mine e mai important cei 20 de ani de la revolutie decat alegerile lor ..si apropo primaria din Tm pregateste un spectacol unic pt a aniversa revolutia.

  • Mihai
    Posted at 20:41h, 03 octombrie

    Serbane ai dreptate dar dragi prieteni, mai alesi aia destepti care ati plecat din tara, tot dati din gura si comentati aiurea. Pai ma, daca erati adevarati cum va credeti, stateati in tara si incercati sa schimbati ceva cum face nenea Serbanica aici, se lupta se chinuie, urla, face ceva. Oricine poate pleca din tara, oricine poate sa critice dar cine pune mana sa incerce sa schimbe, a si inca ceva pentru cei care sunteti in tara, stati acasa si nu votati ca sa iasa becali presedinte ca deja l-ati ajutat sa ajunga la Bruxelles.
    Felicitari, tara minunata plina de lasi!
    Felictari Serbane!

  • Adrian
    Posted at 20:58h, 03 octombrie

    Sincer Serbane vorbim toti pe aici degeaba,ca voturile cele mai multe vin de la sate.Si chiar acum o luna imi venea sa ii spar dintii unui „domn” plin de aburi bahici de la mine la tara.Eram in autobuzul ce trebuia sa ma aduca spre casa si acest individ urla in gura mare ce presedinte corect si frumos avem.Ca sunt toti niste mincinosi ca fratele marinarului (el ii zicea fratele domnului presedinte) nu face trafic de armament,de influenta etc.Ca fetele lui sunt destepte … ce nu as da sa ma angajeze si pe mine Luxten pe salariul ei (ca am o experienta de munca mai mare decat ea).
    In fine a aberat pana a coborat timp de 40 de minute.Si in acel autobuz era majoritatea de aceeasi parere cu el … asta era mai trist.
    Si asa sunt multi in tara asta care nu vad ca primul ministru Poc este cel mai prost ministru de pe lume ,nu are habar pe ce lume traieste.Ca Marinarul ,cu ochii care se admira unul pe altul, este singurul din lume care isi permite sa se urce baut la volan cu presa martora.Ca toti cei care conduc tara asta sunt niste idioti… sau aproape toti (poate sunt si unii capabili dar nu sunt lasati sa faca treaba).
    Acum adevarul este ca nici nu avem pe cine vota.Noua ne trebuie un om ca Tepes sa mai speram la ceva bun.Romania este o tara frumoasa… pacat de ea ca este locuita de romani.Iti inchipui cum ar arata ea locuita de nemti?

  • ritab
    Posted at 22:10h, 03 octombrie

    Eu nu voi vota! Nu am pe cine! Imi e scarba de tot ce se intampla …. Imi e mila de copii mei …. Nu va fi bine niciodata in tara asta. Oricine va castiga alegerile la fel va fi fiti siguri de asta. Se va fura si se va minti poate mai rau ca inainte. Numai gura e de ei (politicienii); si-au facut avere toti care au ajuns sus … toti traiesc bine si isi bat joc de noi. Oare ce mai urmeaza? Parca tot ce se intampla e comandat de cineva; e ciudat rau ce se intampla!!!!! Eu si acum ma mir cum de au avut loc acele accidente (deraieri) de tren intr-un timp atat de scurt si tocmai acum? Ma uitam cu groaza la ce s-a intamplat la Timisoara zilele astea; la ce sunt in stare fanii la meciurile de fotbal. De ce mai au loc meciuri in tara asta??? E o mizerie de nedescris in fotbalul romanesc! M-au podidit lacrimile cand au aratat imagini de la castigarea Cupei Campionilor de catre Steaua ….. A fost nasol pe vremea lui Ceausescu …. Dar cu ce suntem mai bine acum? Vai de capul nostru!

  • Doinita
    Posted at 23:04h, 03 octombrie

    Azi-noapte m-am intors din Barcelona,unde am stat o saptamana.Cand am coborat din avion afara ploua si era un frig exact ca starea in care eram noi,cu gandul la ce vazusem si unde ne intorceam.Si nu vorbesc de frumusetile Barcelonei,pe care le stie toata lumea (macar din documentare),ci despre tot ce inseamna in oras transport public,metrou,semnalizari,organizare a turismului.Si chiar daca cel mai mare procent de someri il are Spania si se anunta o crestere pentru anul viitor nu am vazut seara la TV (cat apucam sa ne uitam de curiozitate) niciun politician si niciun talk-show ca la noi!Ei chiar incearca sa treaca peste criza lucrand si anuntau o previziune de crestere economica de la -3,7% la -0,7% in 2010.
    Chiar mi-e sila de toti asa zisii politicieni pe care i-am regasit pe ecranul TV si ma tot intreb : oare nu s-o gasi vreun om cu bun-simt si cu multa „glagorie” care sa aiba curajul sa candideze la presedintie si sa reuseasca sa schimbe toata clasa asta „politica”?Dar am inceput sa-mi pierd speranta ca eu voi mai apuca sa vad ceva bun intamplandu-se in tara asta!Imi doresc ca macar fiica mea sa aiba parte de o schimbare!
    Am fost unul din votantii constiinciosi,care nu a lipsit de la niciun vot pana la europarlamentare.Acolo nu am mai fost pentru ca mi s-a acrit sa votez „raul cel mai mic”.
    Iti tin pumnii sa ai putere sa faci o campanie de trezire a populatiei – profitati ca ati ajuns pe primul loc – si poate reusim ceva…….
    Bafta!

    o sa razi m-am intretinut saptamna trecuta cu un tip din barcelona care lucreaza destul de des in Bucuresti!
    el era categoric: barcelona ˝is crazy˝ pe cand bucurestiul e ˝messy but not crazy˝. el spunea ca prefera bucurestiul barcelonei si eu i-am zis ca e nebun….dar poate ca stie el ce stie!

  • Eugen Vilcu
    Posted at 23:07h, 03 octombrie

    Tu ai dreptate iar eu sunt satul pana-n gat de nesimtitii aia!De aceea am cautat o alternativa:
    http://eugenvilcu.wordpress.com/2009/09/28/alternativa/

  • Alina - Craiova
    Posted at 23:28h, 03 octombrie

    Nu pot sa cred ce citesc in comentariile astea :”mi-e teama ca nu vom avea o alta varianta, decat Base „; mai omule, cum poti sa te mai gandesti, sa-l mai votezi inca o data pe acest om, daca deja l-ai votat o data si ai facut o alegere proasta??? ce a facut omul asta in CINCI ani de zile? NIMIC, absolut nimic, a schimbat ceva in bine, ii multumiti pentru ceva?? ca nu va inteleg, absolut deloc.
    Din fericire pentru mine, nu l-am votat nici prima data; daca faceam asta regretam si ma gandeam ca poate si din vina mea trecem prin aceste momente jenante.
    Cu siguranta ceea ce o sa fac la alegeri nu este o idee buna, ma refer la faptul ca nu o sa votez, dar nu votez pentru ca nu imi pasa, ci pentru ca nu ai pe cine alege; indiferent pe cine ai alege, o sa fie la fel, totul o sa fie pentru ei, pentru familia lor si asa mai departe !
    Nu stiu ce ganditi, dar cand vad cum il aplauda lumea pe unde apare el, si are mare grija pe unde apare,unde e o sarbatoare hop si el.
    Imi pare rau sa vad si sa aud ca nu v-ati schimbat, mergem din rau in mai rau !
    Felicitari Serban, ca ai curajul sa spui lucrurilor pe nume, dar imi pare rau ca ideile bune nu sunt luate in seama !

  • Anca
    Posted at 23:32h, 03 octombrie

    Ai perfecta dreptate,eu numai sint sigura in tara asta si mereu incerc sa schimb MENTALITATI ,ma repet MENTALITATI,dar este o nepasare totala,in loc sa vb aici mai bn ne-am uni si am iesi ,ca sa vada ca ne pasa de copii si viitorul acestei natii,ca numai acceptam mitocaniile,prostia,si ca romanul indura multe, si ca totul are o limita.Oare am uitat sa fim uniti?unde a disparut demnitatea noastra? dc suportam atitea neajunsur? pt cine? pentru comunisti care tot nu le ajung cit au ros din tara asta?daca stau bine sa ma gindesc acum 20 de ani inca eram o tara producatoare ,acum am ajuns o mare importatoare,datorita cui? va spun eu a miliardarilor de peste noapte….eu nu vad alta solutie ,decit ca noi generatia viitoare sa schimbam ecva,sa le dam o lectie si sa mai iesim o data in strada sa vada ca romani numai accepta HOTIA,MINCIUNA,MIZERIA din POLITICA ,habar nu au sa faca politica….imi pare bn serban ca ai deschis subiectul acesta ,asa poate vad ca nu se mai poate glumi cu noi ,ca sintem ca un vulcan care se trezeste si urmeaza sa erupa

  • Mr Jacksonite
    Posted at 00:00h, 04 octombrie

    Haha nu ai dat un raspuns prea inteligent la ceea ce am scris se pare ca nu ai inteles ce am vrut sa iti comunic tie si celorlalti care nu stiti cu cine sa votati. O schimbare majora a Romaniei nu se poate intampla peste noapte cel mai bun guvern din lume sa-l avem importanti sunt oamenii care trebuie sa fie si ei schimbati. eu personal as spune NU plecarii studentilor la studii in strainatate mi se pare cea mai mare prostie sa fugi de tara care in ciuda faptului ca nu se descurca excelent a reusit sa ofere tuturor o baza de unde cum vedeti puteti pleca oriunde. O schimbare in bine a Romaniei este un proces indelungat recunosc, oamenii politici actuali nu sunt tocmai interesati de ceea ce se intampla cu oamenii de rand insa am incredere in generatiile ce vor urma ca nefiind crescute in spiritul comunist vor avea o gandire pozitiva si vor avea curajul sa-si faca treaba responsabil. Incearca sa vezi lucrurile din punctul meu de vedere vad in fiecare an cum numai elevii cu medii mari, cu rezultate la olimpiade si concursuri abandoneaza tara in schimbul unor iluzii occidentale. Daca un om e intr-adevar valoros isi poate creea o viata decenta si aici in Romania nu e nevoie sa lucreze pentru bunastarea altor tari

  • Mitika
    Posted at 01:08h, 04 octombrie

    Problema e urmatoarea: mizerie pe strazi va fi in continuare chiar si cu vot sau fara, mizerie la conducere va fi in continuare (uriunde s-ar manifesta), problema e de mentalitatea romanului: „totdeauna trebuie sa fie cineva care sa faca pentru mine si in locul meu.”
    intai trebuie schimbat fiecare om, apoi tara in intregime vine usor. Dar in zilele astea omul bun nu mai e la moda. E mai cool sa nu iti pese. Fiti EMU cu totii dragi concetateni.

  • florenta
    Posted at 01:59h, 04 octombrie

    Ai pus punctul pe I ,ai spus exact ce gandim majoritatea…nu mai bat campii doar ca sa comentez si eu ceva…Imi las numele aici doar ca simbol ca subscriu la tot ce afirmi…
    Cu toate ca …noi pana la urma cu cine votam…?
    Raul cel mai mic…stim deja cum e ( nasol )…Raul cel mai mare…??? Nici nu poate fi vorba…Raul mijlociu…? Tot dracul ala…Nu mergem la vot …? Se organizeaza inca odata si inca odata…pana le iese pasenta…
    Din aceasta dilema…nu stiu daca mai iesim si …CUM ???
    Nenea Ilici …ati observat ce glas a capatat???
    Parca ar fi el in campanie electorala…
    Si desi o parte din copiii lui Ceausescu nu mai sunt in viata…noi inca suntem condusi de urmasii lui…si la fel de umiliti…

  • Hector Brutacu
    Posted at 09:12h, 04 octombrie

    @Domnule Serban Huidu,
    Subscriu la ceea ce ati scris si adaug o flegma personala , plina de mucozitati verzi-galbui, in directia moacelor acestor paraziti.

    PSDM, PRM, PNL, PC, PDL, … sunt o mare teapa nationala. Astia nu au nicio treaba cu doctrinele sau mai stiu eu ce al etalon directional.
    Astia nu au habar de istorie sau alte chestiuni mult prea grele pentru ei.
    Astia nu au culori politice diferite dom’le. Astia au o singura culoare… MARO – culoarea cacatului.

  • Student
    Posted at 09:30h, 04 octombrie

    Domnule Huidu,

    Sunt student international in Statele Unite in anul doi; iti urmaresc Cronica si blogul frecvent si apreciez ceea ce faci.

    Zilnic ma intreb, si crede-ma ca vorbesc la modul cel mai serios posibil daca merita sa ma mai intorc in Romania dupa ce voi absolvi. Sincer, nu-mi place aici (nu ma intelege gresit, scoala e extraordinara) si-mi doresc sa vin acasa mai mult ca orice; vreau sa fiu aproape de familie si de prietenii ce-i stiu de-o viata, dar cand citesc ziarele si aflu stirile sau noutatile ce se petrec in tara, parca ma razgandesc instantaneu si vreau sa stau aici, incercand sa mimez ca-mi place.

    Sunt dezamagit. Vreau sa ma mandresc cu Romania si n-am cu ce! Singurul lucru ce prinde bine la lume e Dracula…atat.

  • Zelar
    Posted at 09:33h, 04 octombrie

    Din 2*** (alegeti voi anul, dar sa fie in acest mileniu) va fi mai bine, legile vor fi „drepte”, le vom respecta cu totii si nu-si va mai dori cineva sa castige bani decat prin munca sustinuta si cinstita. Avem o problema imensa cu respectarea regulilor in societate. In plus, ne-am obisnuit cu totii sa fim judecatori si nu acceptam sa ne judece altii. Daca pana in 1989 eram caracterizati de „merge si-asa”, dupa 1989 am transformat caracterizarea in „merge oricum”. La alegerile care vin, ma duc la vot ca oricum nu conteaza cine „iasa”, oricum nu va fi mai bine si oricum vom merge mai departe! In incheiere, va doresc sa traiti ca oricum nu mai conteaza!

  • Liva
    Posted at 09:46h, 04 octombrie

    HAI SA FACEM CEVA! Suntem multi care gindim la fel dar daca numai ne lamentam si bocim si ii injuram pe bloguri nu rezolvam nimic. Luni ne vom duce la munca, marti ne vom plati ratele, impozitele si alte taxe si apoi vom vota „impotriva” sau „contra” iar peste o luna cind o sa fim la greu in cacat (o sa vezi unde o sa se duca euro) o sa plingem iar impreuna sau separat.

  • ARCU DE TRIUMF
    Posted at 10:45h, 04 octombrie

    Nu-i prima data cand ti se intoarce impotriva gestu de a propune o impacare/ingroparea securii etc. sub o forma sau alta. Si Zavoranca si Badea si Ciutacu iti arunca in fata asta daca te iei de ei. Astia nu-s oameni cu care sa ai o colaborare sau sa fii prieten. La astia deviza e „my way or the highway” deci nu e zona gri. Vrei sa fii prieten cu ei trebuie sa-i aprobi si sa joci dupa cum canta ei. Ei daca-ti spun JUMP! tu intrebi HOW HIGH? ca-n Soldatu Universal 😀 Ai grija, in tara asta bunu simt e confundat cu prostia si bunatatea cu slabiciunea iar tupeu cu inteligenta. La noi Soarele bate altfel 😀

  • George
    Posted at 11:00h, 04 octombrie

    Aud si Vad din ce in ce mai mult ca multi oameni care sau saturat sa mai traiasca in Romania sunt intitulati drept lasi pt ca nu fac nimic impotriva oamenilor gen Basescu sau restul jmecherior.Ce sa mai faci frate impotriva lor? degeaba tot scriem pe blogguri, la stiri, la radio etc. Voi credeti ca-i intereseaza ca sindicatele fac greva?Unde sunt bani de la FMI? Unde credeti ca sunt? Oameni buni deschidetiva ochii… Uitati de Superman sau Spiderman..Acestia nu Exista.Nu se mai poate face nimic….poate daca ar candida Tiriac la presedentie..poate nici atunci.Asta e tara noastra de rahat! Suntem nevoiti sa suportam rusinea adusa de cei din parlament si a Tiganilor a scuzati a rromilor. Cu asta am incheiat!

  • manu
    Posted at 11:21h, 04 octombrie

    Buna Serban. Eu vad lucrurile astfel: in politica noastra nu exista demnitate. Comentez din perspectiva PDL:ne asociem cu oricine, chiar si cu cei din opozitie doar pentru a ramane la guvernare. PSD gandeste asa: ne facem frate si cu dracul pana trecem puntea. Pana cand aceasta harababura? Dupa tot circul mediatic am inteles si eu un lucru: PSD-ul a stat si a ros ciolanul 9 luni alaturi de PDL si acum la final bat in retragere. DE CE? SIMPLU. Incep grevele. Cat au putut taragana lucrurile si prelungi sentimentul- E CRIZA, DAR TRECE- au stat in fotolii, acum cand lucrurile se agraveaza cu greve si proteste, probleme la imprumuturi, etc; si-au luat baietii de la PSD jucariile si au plecat acasa. Casatoria dintre PDL si PSD a fost una de proba, pare-se; iar, in final ne-am dat seama cine e tarfa dintre cele doua partide: PSD-ul. Cand ne este mai greu s-au gandit ei dragii sa demisioneze. Tara arde si baba se piaptana. ROMANIA punct.
    P.S. Eu cu cine votez?

  • Cristian Varvaroi
    Posted at 12:02h, 04 octombrie

    Serbane, este cel mai bun articol, chiar daca ai depasit putin uneori limita, pentru ca politicienii au depasit-o cu totul. Acesti „politicieni” sunt „emanatii” nostrii. Nu pot sa uit ca acest vanghelion castiga de ceva timp primaria in Bucuresti? Cine il voteaza? Cum sa nu ajunga acest caracter sus daca lumea il vrea? Sau Basescu. L-am votat ca un dobitoc. Acum vreau sa merg sa votez impotriva lui, dar cu cine? Geoana? Vadim? Berbecali? Ai perfecta dreptate. cred ca singura solutie este o noua „lovitura” antidemocratica. Nu stiu care ar fi . Greva generala. Greva la alegeri… Nu stiu ce ne mai poate scapa de ei….

  • Am fost acolo!!!
    Posted at 12:40h, 04 octombrie

    Dar futu-le muma-n cur de nenorociti!Daca as putea, as face exact ce au facut ei, acesti comunisti infecti, care mai nou sunt democrati, celor trei frati,iubiti,fii si prieteni cu care am plecat la Bucuresti intr-o noapte pe care nu o voi uita niciodata.Am plecat 12 prieteni, 12 „copii” cu idealuri marete.Eram atat de entuziasmati atunci cand am plecat si aveam atat de multa ura in noi, dupa ce 4 tati ai unor dintre noi fusesera inchisi pentru ca spuseserea bancuri cu Ceasca la serviciu…pentru ca ei pur si simplu nu au vrut sa se fereasca….Partea cea mai urata este ca din cei doisprezece prieteni care am plecat, ne-am intors 9.

    Am avut norocul si totodata ghinionul ca gloantele comunistilor sa nu ma nimereasca si pe mine…Si spun ghinionul pentru ca imi aduc perfect aminte cum ne-am dus la parintii prietenilor nostri.Si acum sa se puna in locul nostru jegurile, zoaiele sus-puse!Eu tremur in timp ce scriu! Sa se puna in locul nostru si sa se gandeasca cum te puteai duce, tu, ca om, la mama, la tatal si la sora mai mica a unui prieten, sa ii spui ca ai plecat cu el in dreapta ta, sa lupti pentru un viitor stralucit, si ca el nu se va mai intoarce niciodata.

    Dar imaginati-va acum, in zilele acestea, cand intalnindu-ma cu mama prietenului despre care vorbeam,o femeie acum batrana si slabita pentru ca nu ii ajung banii decat de medicamente, din vorba in vorba am ajuns la discutia aceasta.Si ea m-a intrbat, dupa 20 de ani de de la moartea fiului sau inca cu lacrimi in ochi, „De ce a murit Adrian?Pentru ce mama a murit, ca sa imi fie mie mai bine?Si de ce nu imi e?”Inchei aici pentru ca nu mai pot scrie, este destul de dureros, dar inainte de a-mi lua ramas bun, poate cineva sa raspunda la intrebarile bietei femei care si-a pierdut unicul fiu la revolutie?

    Cum pentru ce? Pentru ca un agramat incult si hot sa faca si sa desfaca in politica, ca unii sa vanda flote si orice altceva se putea vinde, ca securistii si fii securistilor sa conduca partide, sa fie alesi primari, pentru ca unii sa aiba libertatea de a face bani si apoi a ne umilii pe noi cu numarul marafetilor lor, pentru ca un needucat grobian, cioban sa fie cea mai prezenta persoana de la tv, pentru ca mogulii sa-si fac trusturi de presa, pentru ca fostii turnatori sa isi dea aere de politicieni si mari sefi de ziaristi, pentru ca poetul de curte al ceausestilor sa zbiere nationalist de asta data si asa mai departe….Ce nu-ti e clar?

  • Laura
    Posted at 13:15h, 04 octombrie

    M-am tot codit daca sa scriu si eu cateva comentarii la articolul tau Serbane pentru ca nu stiu ce rost mai are sa vorbim atat cand lucrurile stau cum stau la noi in tara. Dar niste ganduri tot mi-as impartasi cu cei de pe acest blog chiar daca sustin ca nu le pasa de Romania – nu e adevarat mai fratilor, Romania e in noi ca un reumatism, ne doare pana in maduva oaselor fie ca recunostem, fie ca nu. Intr-un alt articol de pe blogul asta spunea Serban ca poti fi un actor bun fara sa fi facut facultatea de profil si e adevarat, poti sa fi un scriitor bun si sa nu fi terminat filologia dar… nu poti fi politician fara pregatire temeinica, fara studii, fara ucenicie la acei mai experimentati ca tine cand esti inca neformat. Si noi asa ceva nu avem. La noi meseria asta a disparut dupa razboi, cand comunistii au inlocuit pregatirea profesionala cu originea sociala sanatoasa. Si uite asa se face ca de vreo 60 de ani incoace fiecare ins cu tupeu si fara scrupule se zbate sa ajunga in varful ierarhiei politice, indiferent de regimul politic, pe principiul: daca ala a furat pot sa fur si eu! Sa ne conduca un neamt? un american? un extraterestru? Pe o movila de (scuzati) rahat chiar si un diamant pus in varf tot la fund se duce.
    Vorbim, vorbim, intrebarea e: care e solutia? exista una?

  • Tenesh
    Posted at 14:38h, 04 octombrie

    De fapt nu suntem condusi de urmasii lui Ceausescu…suntem condusi de catzeii care si-au jefuit propriul stapan.

  • Leena
    Posted at 16:30h, 04 octombrie

    Ma uit la emisiunea voastra in reluare si e sceneta cu Victor Ciutacu.
    Sunteti 2 penibili si tu Serban Huidu esti un porc.

    stiu stiu, Victoras cand ne facea bebelusele curve nu se gandea ca o sa se duca la cerinta sefilor la emisiuni cu blonde dezbracate, el analistul politic serios! Hai siktir, mai bine porc asa ca mine decat retardati ca voi!

  • florin_edy
    Posted at 16:48h, 04 octombrie

    Am o idee…Sa scoatem la concurs postul de presedinte dar candidatii sa nu fie din romanica.Cum a-r fii sa ii aducem din Germania,Finlanda,Olanda sau oricare tara cu bun simt.cam ducem lipsa de asa ceva.Asta a-r fii varianta ceea mai civilizata.A doua varianta mai barbara a-r fii inca o revolutie.acum sa vaedem cine a-r avea curajul nebun sa se bage in asa ceva?a?nu se prea vede mainile in aer…:))neam de lasi …dar nu-i nimic o sa dam vina pe destin sau gasim noi o scuza ceva de genul asta ca da bine pt multi ..Chiar nici Batman,Superman nu ne poate salva…..cel mai mare inamici suntem chiar Noi..

  • Sarmisegetusa
    Posted at 16:49h, 04 octombrie

    Serbane, asta e intrebarea multora dintre noi : Eu cu cine votez?!
    Dar va trebui sa votam ca sa-l inlaturam pe primul betivan al tarii!!!!!
    Trebuie sa inlaturam dictatura asta a comunistilor (PDL, PSD, PC )! Nu vezi ce ministri capabili avem?! Conduc cate doua ministere si mananca kkt ca iau salariu doar de la unul?!
    Nu vezi ca nu se mai staura astia?! Boc a furat invers proportional cu inaltimea lui.
    Cred ca nu mai avem mult pana sa ni se dea in cap pe starda pentru o bucata de paine.
    Suntem cu un picior in anarhie!
    Trebuie sa ne punem mintea la contributie si sa scapam de astia!!!

  • Thorhammer
    Posted at 18:28h, 04 octombrie

    Bine scris Serbane.Cu naduf,cu obida,cu scarba,cu ura chiar….asa cum simtim toti cei care mai avem o farama de creier.Dar am citit si postarile celorlalti si simt ca ma cutremur…Strabate ca un fir rosu neputinta,zadarnicia,zbaterea in van.Ne intrebam retoric ce e de facut si tot noi ne raspundem lamentabil :NIMIC.Oare chiar asa sa fie?
    Vom ramane mereu niste plangaciosi pe la colturi sau pe site-uri? Vom da mereu vina pe unii sau altii?E adevarat ce spunea cineva aici ca majoritatea votantilor o reprezinta cei de la sate,marea masa de manevra electorala a jigodiilor astora care se autointituleaza pompos `politicieni`,dar noi ceilalti care avem acces la instruire,comunicare,tehnologie…ce facem? Ma intreb ce cauta oare personalitati pe care le respectam ca valori culturale,intelectuale,stiintifice in cloaca aia ordinara numita parlament.

    Nume de prestigiu ca Mircea Diaconu,Victor Rebenciuc,Cristian Topescu si altii..ce cauta acolo.Au vrut probabil sa incerce ceva,o schimbare din interior ? Esec total.Poate ca daca erau mai multi….poate ca daca n-am fi trimis acolo in parlament asa de multe javre `aliniate politic`am fi avut o sansa.Si totusi revine obsedanta intrebarea :ce facem de acum incolo? Pana cand ne vor mai batjocori,pana cand ne vor mai umili?Nu sunt nici eu adeptul plecarii din tara pentru ca semana putin cu fuga din calea inamicului.Ma rog..nu vreau sa devin patetic pentru ca deja clocoteste in mine ura.Ce mecanisme ne ofera democratia pentru a face curatenie in tara asta frumoasa dar batjocorita de ticalosii din partide?

    Iesitul in strada in liniste,intr-o zi oarecare,cu totii purtand in maini lumanari si bannere pe care sa scrie `odihniti-va in pace ca prea mult rau ati facut`? Cine sa faca mobilizarea asta? Astept din partea celor in care ne-am pus speranta,cei pe care ii cautam de atata timp,fapte…Abia atunci vom vedea cum reactionam ca popor.Daca nu,atunci din nefericire nu ne mai raman decat solutii individuale.Si o afirm cu toata raspunderea…Exemplul Aldo Moro poate fi urmat si aici.

    draga ciocan al zeului Thor si eu astept mobilizarea asta, si dupa cum vezi tot sun din goarna, sa speram ca cneva o sa ma auda si atunci o sa inceapa incolonarea!

  • oana
    Posted at 19:49h, 04 octombrie

    ok. ai perfecta dreptate. dar, zau acum… cu cine se pot inlocui astia? nu cred ca avem altii mai buni, nu avem alte optiuni… toti sunt la fel. poate peste inca doauzeci de ani…desi, si copii nostri din pacate tot pe astia ii au de exemplu, tot pe ei ii vad la televizor toata ziua…
    ne zbatem noi, dar are oare verun rost sau de racim gura degeaba? (sincer, eu cred ca ne consumam energia degeaba – de ei tot nu vom scapa)

  • NIMENI
    Posted at 20:05h, 04 octombrie

    Dupa ce am citit ce ai scris tu si ce au scris si altii in comentarii,a trebuit sa stau sa ma gandesc daca sa mai comentez si eu sau sa ma abtin pt ca,in mare parte,gandurile mele au fost punctate de catre tine si predecesorii la comentarii,dar hai totusi sa fac asta ….
    Am 19 ani…acum un an mi-am primit buletinul de vot si am vrut sa il rup imediat,dar am fost oprit de ai mei,zicandu-mi ca poate mi-o trebui in alte cazuri(nu de factura politica desigur) si nu l-am rupt.Nu stiu sigur daca se poate anula, ca l-as anula…
    Despre situatia Romaniei din ultimii 20 ani,imi e prea greu si jena sa vbsc si nu ar exista timp si aproape nici spatiu de exprimare a lipsurilor Romaniei. Ai expus 2 tari intr-o fraza:Romania si Germania,pe cand noi(Romania)suntem in situatia in care avem infrastructura mai slaba decat state din Africa,unde se stie ca e mama si tatal saraciei…e cel putin penibil ca tara din UE sa fi in asemenea situatie.sunt satul de ce se intampla incat aproape am devenit imun,desi pastrez destula scarba.
    Foarte multi zic ca ar trebui sa nu mai vbim ci sa facem ceva;o revolutie , o miscare(gen greva sau mai stiu eu ce ).Pt ce ? Ca sa moara alti oameni intr-o revolutie pt nimic.Sincer,imi pare rau ca sunt asa de dur,dar in asemenea situatie,nu pot spune,despre cei ce vor o alta revolutie,decat,fie ca nu au perceptia si deductia realitatii,fie sunt prosti…
    Una si cred ca singura solutie ar fi sa plecam din tara cu totii…ushor de zis,dar mai greu de facut,pt ca trebuie sa ai bani cu care sa te deplasezi,alti bani pt a supravietui cateva zile/luni pana la gasirea unui loc de munca acolo…e greu si treaba asta.
    O alta solutie ar fi absentza la vot.. Daca ea ar veni din partea intregii populatii ar fi bine,dar asa e o alta prostie… Degeaba ca sunt destui care se duc.vezi doamne sa isi faca datoria de cetatean.Degeaba stau,tu,eu,inca destui altii acasa in ziua votului,cand se gasesc destui tembeli,cocalari,cum vreti sa le ziceti care merg la vot cu zambetul pe buze si cu gandul”Da ma duc la vot sa imi fac datoria mea onarabila de cetatean cu drept de vot si sa votez pt o viatza mai buna”… Uite scartzz!!! Te duci ca un tembel ratat ca sa faci viatza grea altor catorva milioane bune.(Mai exista si situatia persoanelor,in special al batranilor-educati comunist-care din lipsa de cunostiinte cu privire la situatia actuala se mai duc sa voteze,desi de multe ori ma intreb cat de greu poate sa fie sa nu vezi realitatea,nu trebuie sa fii mare intelectual sa vezi asta).Acesti cetateni”cu datoria cetateneasca in sange” ar trebui reeducati,iar cei care nu vor invatza nici asa,desi par extremist,trebuiesc starpiti.
    Iar afirmatia „Ne meritam soarta” este un tertip frenetic imbeciloid… Cei ce voteaza isi merita soarta,noi suntem „doar” principalele victime ce nu pot decat sa se planga si sa spere…

  • razvanpapadie
    Posted at 21:05h, 04 octombrie

    Salut,Huidule!Mentalitatea de genul „solutie nu avem” consider ca ne e si mai putin utila.Se impune o solutie si alegere cat de cat constructiva.De criticat,am inteles,caci nici opinia mea nu se deosebeste cu mult de a ta,dar din toti „tampitii” pe care ii avem in oferta care ne e cel mai putin nociv?Fiind o persoana din media,deci una care influenteaza mentalitati,apelez la tine si rogu-te,scrie si un articol cu si despre solutia cea mai fiabila-ntr-o situatie extrema…Nu pt.mine,ci pentru prostimea,amarastenii fara prea multa carte sau cei slabi si fara putere de de a constientiza si alege o solutie cat mai justa.Fa macar o analiza si sinteza,din care orice ipochimen sa poata trage cat de cat o concluzie,daca pozitia publica te-mpiedica sa numesti ceva sau pe cineva.Iti foarte multumesc!

  • Mircea
    Posted at 22:07h, 04 octombrie

    @Mr Jacksonite:
    Asculta mai desteptule, Huidu ti-a demonstrat cat se poate de clar si elocvent ca nu poti schimba clasa politica. Toti sunt la fel (ca porumbeii, cand sunt jos iti mananca din palma, cand ajung la inaltime se c*** pe tine. Concluzia este urmatoarea: Democratia dauneaza grav romanilor (sau cel putin democratia in forma actuala).
    Nu spun ca un regim totalitar sau absolutismul ar fi solutia ideala, dar nici ce se intampla azi in Romania.
    Toata lumea asteapta multe de la generatiile de tineri. Ce am putea face noi, in conditiile in care suntem condusi de dobitoci, prosti si imbecili?
    Nu va mirati ca tinerii capabili doresc sa plece din tara aceasta nenorocita.
    Inca ceva pt tine maestre…. Serban Huidu este unul dintre putinii oameni din mass-media care mai au curajul sa spuna lucrurilor pe nume, lucru pentru care oamenii inteligenti (si cunosc foarte multi) in respecta in mod deosebit.

  • daniel
    Posted at 03:43h, 05 octombrie

    A aparut o noua politica…aceea de a „da afara” oamenii destepti din Romania pentru a putea conduce mai usor si a isi face de cap clasa politica din Romanica. Pur si simplu oamenii pleaca scarbiti din Romania. Altii pleaca de foame, altii ca nu mai suporta mitocania si mizeria. Pleaca, si din pacate nu mai vin. Decat in vizita.
    Oamenii destepti pleaca, prostii raman.
    Ultimul sa aprinda becul, ca la gaz am dat politicienii drumul de mult.

  • maria spandonide
    Posted at 08:57h, 05 octombrie

    Buna ziua Serban,felicitari pentru articol,nu cred ca ar fi putut reda cineva mai bine realitatea,penibilitatea,dezastrul si dezgustul situatiei.Am citit comentariile si indraznesc(virsta imi permite)sa dau un sfat tuturor celor ce au scris aici.Deci,ca actualul presedinte sa nu mai fie ales trebuie sa mergem sa votam cu oricine altcineva in primul tur,numai asa nu va mai iesi marinarul.Este necesar sa se inteleaga ca absenteismul il va face din nou presedinte pe actualul.

    Apoi,se vorbea de un protest.Imi amintesc de cum a inceput Solidaritatea in Polonia,a carui actiuni le urmaream cu sufletul la gura la Europa Libera.Despre ce e vorba:in fiecare zi la 18 cetatenii Warsoviei si de oriunde inchideau televizoarele si ieseau pe strada,intr-o liniste desavirsita marsaluiau prin centrul orasului o ora ,dupa care plecau acasa.Credeti ca noi am fi in stare de asa ceva.Serban,ti-am mai scris si alta data,ca iti doresc tie si colegilor tai sa ai puterea sa rezisti,da asta e ,si probabil ca ei la asta se si asteapta ca noi toti ceilalti care nu suntem cu ei sa clacam,sa plecam,sa murim etc.Din pacate,timpul lucreaza in defavoarea noastra si in favoarea lor.

    Uite ca au trecut 20 de ani si suntem mai rau decit in 1989.Ce politicieni sunt tovarasii acestia de nu doresc sa traiasca intr-o Romania adevarata,chiar nu s-or gindi ca nu vor mai avea de unde fura?!Mai zilele trecute urmaream o emisiune despre pensii,se punea problema ca nu mai sunt bani pentru plata pensiilor.De ce nu vor sa recunoasca ca au scutit de plata obligatiilor sociale toate societatile ce le-au privatizat.Au vindut IMGB-ul pe 250000 de dolari cit era o vila in Primaverii,si l-au scutit de toate platile neefectuate la buget.Iti amintesti:”nu ne vindem tara!”da,o dam de pomana.Toate aceste guverne au luat tara fara datorii,acum suntem datori vinduti pe generatii intregi.Ce au facut cu toti acesti bani,la care mai adaugam si banii incasati din privatizari etc,sosele nu avem ,autostrazi nu avem,scoli nu avem,gradinite nu avem,spitale nu avem .Nu pot sa fiu de acord cu cei care spun ca nu se poate face nimic.

    Daca ne-am ales sau am fost blestemati sa traim pe aceste meleaguri,trebuie sa gasim solutii sa facem ceva.Va repet,lipsa de la vot nu face decit sa dea sanse actualului,iar eu personal nu vreau sa ma mai reprezinte personajul pentru ca nu asa sunt eu si neamul meu de romani.Deci voi sfatui pe toata lumea sa mearga la vot pentru ca numai asa vom reusi.Altfel astept ,draga Serban sa „suni cu goarna adunarea”,iar eu chiar daca nu sunt de virsta voastra voi raspunde prezent.Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de copii,cu drag,Maura

    incercam, incercam Maura!

  • azzazzel
    Posted at 09:25h, 05 octombrie

    Adevarul e Serban, ca problema incepe de la noi. Din pacate romanul e omul care in loc sa faca ceva, se plange. Si nu ma refer aici la faptul ca vreo 5 ar trebui sa stea la ieshirea din parlament ca sa arunce benzina pe cei care ies, si vreo 20 sa stea cu tigara in gura uitandu-se urat, ci pur si simplu sa pedepsim clasa politica. Cum? Nu shtiu, poate ar fi ok sa deschizi un subiect: cum propuneti sa pedepsim clasa politica? Nu cred ca e roman care sa fie multumit de ceea ce se intampla in tara asta, mai putin cei care ar reprezenta anumite grupuri de interese. Si adevarul trist este ca traim intr-o tara bogata, doar ca .. altii se imbogatesc de pe urma ei.
    Toate cele bune, tine-o tot asa.

  • bla
    Posted at 09:26h, 05 octombrie

    „Pnl, psd, udmr, prm, pc si dracu´mai stie cine”

    de pdl nu zici nimic?

    ca in rest le-ai enumerat pe toate

    tata socru e de vina?

    nu ca ala era la psd…si pdl daca vrei tu tot dracul aia e!

  • Cristian S
    Posted at 09:55h, 05 octombrie

    Salutare „Don Huidu”. Am 30 de ani si sper, intr-o buna zi, sa nu ajung sa-mi urasc parintii ca m-am nascut in Romania. Si sper, la randul meu, sa am ocazia sa emigrez pentru ca cei doi copii ai mei sa nu ajunga sa ma urasca pe mine ca s-au nascut in Romania.

  • Carmen
    Posted at 10:24h, 05 octombrie

    Marea noastra problema este ca daca mergem sau nu la vot, nu este nici o diferenta. Insa problema noastra cea mai mare este ca ai nostrii copii vor suferi si vor plati mult mai mult si mai aspru decit o facem noi acum, marea mea teama este ca acesti IDIOTII ne sacrifica tineretea copiilor nostri pentru lacrimile lor false de acum….
    Pacat…
    De mers la vot nu cred ca voi merge nici de aceasta data. N-am cu cine si nici de ce sa-mi sacrific aceele 10 minute cit imi i-a sa pun stampila.
    Sunt hotarita imi voi educa fiica in asa fel incit pentru ea patriotismul sa fie doar un cuvint de stiut din dictionar, iar ceea ce pentru mine ramine un vis de neatis: acela de a o lua de la capat, intr-o alta tara, pentru ea sa fie un tel de urmat.

  • moni
    Posted at 10:27h, 05 octombrie

    Hello,
    Huidule e ok..suni din goarna, asa cum o fac si altii dar nu se INTAMPLA NIMIC. Probabil ca azi, in ziua celei mai mari greve din Romania ar trebui sa iesim cu totii..nu numai bugetarii, pt ca nu numai ei sufera in tara asta, cu totii suntem calcati in picioare. Dar, romanii s-au obisnuit sa fie intinsi pe jos si calcati precum covoarele iar cei care s-au saturat de asta..au plecat, au abandonat lupta. Am ramas doar noi, cei prea mici si prea lasi sa facem ceva, sa schimbam ceva, nu ajunge sa ne plangem de mila. Clasa politica din Romania este un dezastru, acesti oameni sunt prea prosti, nu au nimic in comun cu politica si cu conducerea unei natii si cu toate astea ne conduc pe noi, pt ca le permitem.
    Asta e, o noua revolutie nu va fi in Romania, pt ca si cea din ’89 au facut-o altii in locul nostru….PACAT, pacat de copiii nostri care cresc in mizerie, in lipsa de respect, de demnitate, lipsa valorilor,lipsa oricarei decente…

  • danadina
    Posted at 10:52h, 05 octombrie

    Nu se poate sa nu existe o solutie. Suntem tot mai multi care spunem ca…asa nu se mai poate. O spunem pe internet, pentru ca in piata publica am fi priviti ca niste ciudati, probabil.
    Sau, pentru piata publica e nevoie de mai mult: macar de senzatia ca merita efortul.
    Intr-un mod ciudat, eu imi iubesc tara. Dar e vorba de …tara mea, din care faceti parte si voi, cei care scrieti aici. Exista insa in Romania, mai multe…tari. O Romanie a lor, cu partidele lor baloase. O alta Romanie tabloidizata in exces, cu cimaci si brailence si nichite. O Romanie in care toate astea nu conteaza prea mult, cea in care taranii se trezesc in zori si pleaca la munca, fara sa le pese macar cum il cheama pe presedinte (sunt parti din tara in care batranii stiu ca Iliescu e inca presedinte, de exemplu)….Si mai sunt inca…
    In Romania mea insa am sentimentul acut al neputintei. Acesta este principalul motiv pentru care mi-am educat copiii, inca de cand erau in primara, sa-si vada de viata lor, unde …vad cu ochii. Nu aici. Mi-am inceput …demersul educational acum aproape 20 de ani. Parca am presimtit ca tara asta, pe care totusi o iubesc, va deveni ceea ce este azi. Si eu voi continua sa fiu la fel de neputinciasa ca si atunci cand chiar credeam ca pot schimba ceva.

  • Radu Hossu
    Posted at 13:59h, 05 octombrie

    Salut.

    L`am sunat pe Badea la Radio, mi`a zis ca nu se poate face nimic in tara asta.
    Te citesc pe tine care, raspunzand la un comentariu, spui: „asta tot suni din goarna”
    Ii scriu lui Bendeac, care imi raspunde si imi zice ca ar trebuii facut ceva.
    Il sun pe Badea iar si zice ca el nu are in minte nici o solutie inafara de: ” sa se lase aia de furat ”
    Pai.. aia nu o sa se lase vreodata de furat.

    Tu cu Badea „te certi”
    Pe Bendeac „il certi”

    Eu.. ii urasc pe aia de sus.
    Tu, Badea, Bendeac, Eu si inca aprox. 22 mil. de oameni avem cam aceiashi dorinta, sa nu ne mai fure gunoaiele alea de sus, sa ne respecte „statul” drepturile, sa traim cu adevarat mai bine.

    Am citit ce a scris tipul ala cu „am plecat 12, ne`am intors 9”. Omul a fost f. profund, m`au trecut fiorii. Daca dupa ce citesti asa ceva, poti sa mai ramai cu mainile in san, inseamna ca esti un ipocrit inapt (nu tu, ci oricine in general, care intelege in ce tara traieste acu`)

    In Decembrie-Ianuarie am organizat iesirile in strada impotriva „Taxei auto”, in toata tara.

    Stiu cu ce se mananca manifestatiile astea. (sau cel putin am mai multa experienta decat unii)
    Cum sa spui ca vrei sa iesim in strada cu banderole pe mana si cu pancarde pe care sa scrie ceva pasnic?
    Huidule, crezi ca ei cand ne fura gandesc pasnic?Crezi ca ei au macar un pic de bun simt?
    Crezi ca ei iti respecta drepturile (ale tale in special, ale omului in general)?
    Crezi ca aia sunt diplomati? (sa ma comport cu ei ca un diplomat)
    DA! trebuie sa iesim in strada, DA! trebuie sa luptam, dar NU sa atragem atentia, ci intradevar sa ii dam jos.

    Contacteaza`ma daca crezi ca putem intradevar sa facem diferenta, ai mail`ul meu acolo

    Te`am salutat cu respect.

  • Vincetiu Filofte
    Posted at 14:14h, 05 octombrie

    http://system-fucker-strange-life.ablog.ro/2008-07-23/o-carte-buna-si-o-bere-ieftina-ciprian-ethos-dovada-33.html era un articol pe care il scriam in liceu… ” prea multa luciditate aduce tot mai multa drama”

  • Vincetiu Filofte
    Posted at 14:16h, 05 octombrie

    acum tot in cartea aia buna si berea aia ieftina imi pun speranta

  • crystal
    Posted at 14:53h, 05 octombrie

    Serbane, ma regasesc in opiniile si frustrarile tale. Ca multi altii, de altfel. Insa asta nu poate consola pe nimeni. Priveste ce s-a intamplat in SUA (inteleg ca presa n-a prea relatat):
    http://eufrosin.wordpress.com/2009/09/17/un-milion-de-oameni-in-strada-tacere-deplina/
    Or fi rezolvat ceva? Noi am rezolva ceva dac-am reusi sa ne solidarizam impotriva picinginei politice?

  • ana maria
    Posted at 14:57h, 05 octombrie

    1989-2009 DEGEABA e un concet pe care il pregateste Tudor Gheorghe in decembrie.

  • Georgescu Ionut
    Posted at 15:00h, 05 octombrie

    @carmen: Bine bine, comentariul lu’ nea Huidu este original ca si expresie, ca si idei nu iese mult din tipare,oricum e de apreciat ca mai misca sangele-n cate unii.
    Problema , mai fatuca de te cheama Carmen si ai pus tu prima un comentariu hazliu este ca desi suntem 90% un popor de lasi si de curve, cand se mai ridica cate unu’ „al dreacu”…adica eu, si asta se sacrifica, isi compromite multe, si totusi cu inversunare si dispret continua isteria si frustrarea pe care si le exprima in ce forme mai poate,atunci voi, tocilarii cu din ala maro la cur ,in loc sa-i sustineti si sau sa-i ignorati, va alaturati „sugatorilor de buget” si ii catalogati drept violenti si irationali.
    Nush daca m-am facut inteles…e cam complicata fraza dar concluzia e una singura:”Nu avem sustinere, nu avem respect, nu avem altfel cum!”…iar crimele vor aparea in curand… si pentru inceput „vom” rade toti „bossi politici”

    Urati-mi succes, arme am….

    sunt curios daca ai sange in veioza!

  • alfheim
    Posted at 15:31h, 05 octombrie

    NOI SUNTEM DE VINA PENTRU PORCARIILE ASTEA!!! si numai noi … cand cu aproape un an in urma boc spunea ca nu isi poate tine promisiunile electorale cu care castigasera alegerile … nu i-a zis nimeni nimic … in Germania … dupa aceea declaratie socanta ar fi avut iarasi loc alegeri … si nu numai acolo … in orice stat civilizat!!! atata vreme cat doar se discuta si nu se trece la actiune nimic nu se schimba!!! base intr-adevar a scos din maneca acel slogan „sa traiti bine!” dar asta nu era un indemn sau o promisiune ci un SALUT (marinaresc) … asa ne-a salutat din mers.
    si ultimele doua guverne taricel si boccel … au demonstrat si demonstreaza ceea ce spun! si ca sa revin la slogane … acum aproape un an se fredona „ei cu ei, noi cu voi” au castigat „noi cu voi” si la europarlamentare a mai aparut din partea lui „noi cu voi” un slogan bine gandit „la bine si la greu” – deci prin regulile interpretarii … se contureaza clar … „NOI la BINE – VOI la GREU” oare ce-o fi neclar sau complicat sa intelegem … ca suntem niste sclavi ai clasei politice si vorba catecului … dor la vot contam …!!!

  • iepuras de la oras
    Posted at 15:34h, 05 octombrie

    Ghiciti ghicitoarea mea: Daca doi din cei mai grozavi candidati la presedintie sunt beizadelele unor fosti generali de securitate pe mainile cui a incaput clasa politica? Normal ca nu lasa pe niciunul curat sa scoata capul. Si acum plang dupa pct-ul 8 de la Timisoara. Iata unde am ajuns. O clasa politica alcatuita din copiii cripto-securistilor sustinuta de noii imbogatiti care ghitici cine sunt si de ce afacerile lor au avut atata succes.
    PS Sa nu uitam. Numele lor e Geoana si Oprescu.Si in orice tara civilizata cu opinie publica sanatoasa nu ar fi avut nici macar initiativa de a candida la presedintie. Ca-i moarta din fasa. La noi o sa scoata procente bune….
    Poate imi explica si mie cineva de ce candideaza daca parintii lor au facut parte din aparatul represiv de acum 20 de ani! Asta DA TUPEU!!! Remember….

    punctul 8 de la Timisoara, am mai scris odata despre asta aici!probabil unul dintre cele mai bune articole dpe acest blog!

  • sergiu stiinta acdc
    Posted at 16:03h, 05 octombrie

    eu as propune sa nu iesim la vot.DELOOOOOOC.sa se voteze intre ei pana i-or lua dracu de cretini.

  • MIRELA
    Posted at 16:05h, 05 octombrie

    NU AM FOST NICIO DATA LA VOT,NU VOI MERGE NICI IN VIITOR.NIMENI NU MERITA SA FIE ALES,DESI CREDEAM LA UN MOMENT DAT CA OPRESCU AR PUTEA SA ADUCA O SCHIMBARE.SCHIMBAREA POATE VENI DE LA VOI,SERBANE,VOI AVETI VOCI PUTERNICE SI LUMEA VA ASCULTA.POATE VII CU O SOLUTIE??????????????????????

  • agrefree
    Posted at 16:07h, 05 octombrie

    Pana una alta solutia mea la problema este asta: AM SA VOTEZ IN PRIMUL TUR CU UN OUTSIDER OARECARE(afara de Nati Meir)! Mai mult decat atat am sa-mi rog toate rudele si prietenii, la fel de scarbiti de realitate ca si mine, sa faca acelasi lucru!
    Poate ca atunci cand vor vedea „monshericii” ca un neica nimeni ia 5-10% fara sa aiba fonduri si vreo campanie nemaipomenita se vor intreba cum de s-a putut asa ceva si vor gasi raspunsul: lumea s-a saturat de ei.
    Hai ca acu’ visez cu ochii deschisi asta ar insemna ca politicienii nostri sa aiba o urma de decenta, dar nu au…

  • Georgescu Ionut
    Posted at 16:43h, 05 octombrie

    Situatia este relativ simpla. Va alaturati MPR si in maxim 2 ani se rezolva toate problemele in tarisoara. Cine doreste sa o faca nu trebuie decat sa intre aici :http://vreaumeritocratie.blogspot.com/
    Mai departe scrie-n carte!

  • luptatorul
    Posted at 16:45h, 05 octombrie

    Romania: the end of choice.
    Cand am vazut prin oras afisul cu 1989-2009 DEGEABA, primul meu gand a fost „corect”.
    Vreau sa cred ca dintr-o regreatabila eroare ai omis de pe lista prezidentiabililor personaje gen Nati Meir sau Becali. Completeaza minunat tabloul de circ intr-o tara in care am ajuns sa nu mai avem de unde alege.

    nu am vrut sa aduc in discutie ciracarii de meserie, ci pe cei ce chiar au sanse de a ajunge presedinti!

  • polimedia.us/fain/
    Posted at 20:48h, 05 octombrie

    1989-2009- DEGEABA- –- SerbanHuidu-ro…

    Hai ca de data asta nu mai e carcotas,ci naravas.Insa unul care scrie suparat si adevarat….

  • marian
    Posted at 20:50h, 05 octombrie

    @de departe:

    tre sa fii mandru ca esti roman nu ai nici o vina ca te-ai nascut intr-o tara condusa de niste carnati

    si astia care tot critica credeti ca va baga cineva in seama?

    ROMANIA MERGETI LA VOT SI ANULATI-VA VOTUL E DREPTUL NOSTRU

  • marian
    Posted at 20:53h, 05 octombrie

    @Doinita:

    da de ce te-ai mai intors in romania ?

    TOTI CRITICATI PE NET FACETI CEVA

    STAM SI CRITICAM CA ASTA II MODA LA ROMANI

  • @ndrei
    Posted at 21:07h, 05 octombrie

    Serban,
    Nu stiu de ce, dar aproape de fiecare data cand citesc un astfel de articol ma apuca plansul… Nu este insa un plans generat de neputinta de a (mai) schimba ceva in Romania, ci este datorat faptului ca, fiind cam de-o seama cu tine, iarna lui ’89 m-a gasit student in Bucuresti, unde am vazut scene care nu se pot uita.
    Acum, cand vad ca acesti 20 de ani au trecut peste noi toti cam DEGEABA, imi trece insa prin minte un gand si mai trist, iar acest gand ma face sa-mi fie cu adevarat sila de acest popor „minunat”: as putea pune pariu – din pacate ‘nedemonstrabil’ – ca ORICINE ar fi fost ales pana acum acolo „sus”, la „conducere”, tara asta ar fi aratat dupa 20 de ani, din pacate, la fel cum arata azi 🙁
    Stiu, poate tu, impreuna cu multi altii, ma vei contrazice, insa eu inclin in continuare sa cred ca asa este de fapt construit neamul asta, dupa cum bine spunea un alt comentator (Mircea), pe care as vrea sa-l citez, cu cateva mici corecturi insa:
    „Toti suntEM(!) la fel, ca porumbeii, cand suntEM(!) jos iti manancaM(!) din palma, cand ajungEM(!) la inaltime ne c***m pe tine.”
    As mai adauga o „urare” pentru toti fostii si mai ales actualii oameni(?) politici din România (scuipat nu mai am, pentru ca-l folosesc zilnic tot in directia lor…):
    M.ulte
    U.rari de
    I.ubire
    E.terna
    bããããããããã!!!!

    P.S.: Plecatul din tara nu e o solutie decat pentru cei care pleaca, nu si pentru tara asta. Tot plecand insa cei care s-au „desteptat” raman in tara din ce in ce mai multi prosti, care sunt prin urmare din ce in ce mai usor de manipulat de alti prosti mai smecheri. Trist, frate! 🙁
    Si cand te gandesti cati dintre prostii de azi nu l-or fi injurat pe Silviu Brucan acum 20 de ani, ca i-a facut… cum sunt de fapt: PROSTI!

  • LittleCaty
    Posted at 21:45h, 05 octombrie

    Tu ai dreptate dar… Cateva cuvinte pe un blog nu schimba nimic…

  • nicushor
    Posted at 21:55h, 05 octombrie

    Salut Şerbane,
    Eu la vot voi merge. Nu vreau să semneze altul în dreptul meu :O Apoi voi pune ştampile cît îmi permite tuşul de pe VOTAT. Umplu foaia sau foile de ştampile:D Ultima oară am făcut-o la alegerile locale; am încercat să schiţez un emoticon din ştampilele puse. În rest pot spune că am rezonat la cuvintele tale. Indivizii pe care-i menţionezi sunt variabile şi nu constante şi ca orice variabilă este supusă schimbării sau eliminării. Ca să fim reprezentaţi ar trebui să votăm. Este singurul moment în care suntem într-adevăr băgaţi în seamă. Dar dacă noi tratăm acest drept ca pe o ruşine n-avem cum să înţelegem acest mecanism al puterii. Puterea se cîştigă întotdeauna cînd rezistenţa este scăzută sau aproape nulă. Iar noi ce facem? Tratăm acest act ca pe o plictiseală. Închipuie-ţi Şerbane că ar fi o prezenţă la vot de 80%. Crezi că nu s-ar cerne neghina mai mult? Dar dacă noi renunţăm şi la ultimul mijloc de rezistenţă atunci ce mai cerem? Nu uita că societatea civilă este slab reprezentată.

    Nici noi n-avem boală sănătoasă. În loc să strîngem rîndurile alături de cei dragi şi de valorile acestui neam ne apucăm şi invocăm: dreptul la libera exprimare sau libera practică în nu ştiu ce elucubraţii mentale şi cîte şi mai cîte bazaconii. Şi asta în numele libertăţii. Acum este momentul să ne cenzurăm şi să vedem ce primează înainte de toate. Libertatea de a rîgîi oriunde sau de a te abţine? Libertatea de aţi permite să arunci la întîmplare cuvinte sau de a rămîne o clipă tăcut şi să gîndeşti cu 2-3 mutări înainte ce vei spune? Se pare că nu ştim ce să facem cu libertăţile astea de după 1989. Le-am pervertit şi înghesuit pe toate în tabloide cu poze sau pe ”sticlă” frumos mascată. Mai mult parcă visăm libertatea asta decît o trăim.

    cea mai mica prezenta la vot a avut-o in urma unui protest popular Egiptul. 20% puterea astfel formata a fost aproape ilegitima. Este ca un vot de blam! nimic nu e mai periculos decat votarea raului mai mic! nu! daca nu ai cu cine sa votezi nu votezi, este dreptul tau. votul nu e o obligatie ci un drept la care poti sa renunti cand ceea ce votezi nu este pe placul tau altfel ajungem ca pe vremea comunistilor cand toata lumea vota, si daca nu te duceai primeai amenintari!

  • REFERENDUMUL
    Posted at 00:06h, 06 octombrie

    CRED CA CEL MAI BUN IMN PENTRU ALEGERILE ASTEA AR FI MELODIA BAIETILOR DE LA PARAZITII-VREAU SA VA DOARA. ASCULTATI-O SI O SA LE DATI MARE DREPTATE. VAI DE STEAUA NOASTRA, STAM SI NE PLANGEM DE MILA CA PROSTII SI NE GANDIM LA FOSTII (PARAZITII).

  • B.ogdan D.olniceanu
    Posted at 10:24h, 06 octombrie

    Salut Serbane! Citeam trimis pe e.mail de amicul Horia si am intra pe pagina ta apoi, din curiozitatea de a citi comentariile celorlaltzi.
    Trist si adevarat ce se intampla, dar si mai trist mi se pare faptul ca am ajuns un popor ,,degerat” si vlaguit de ,,simtziri barbatesti”. Sunt din ce in ce mai convins ca ziua de maine nu va aduce ,,ceva bun”. Si asta, pentru ca, acel din reclama aia de demult de la Adidas a fost inlocuit cu valabilul . Astia am devenit noi, de la ’89-ncoace. Si chiar ne place! …Ce l-am mai injurat ca dobitocul pe Ratziu, atunci… Si ce-am mai crezut fiecare gogoasha cu care ne-a fost umpluta gura atat de tare ca ne-a ajuns coca si-n creier… Stii, ma intreb uneori daca totzi eroii nostrii din cartzile de istorie au fost reali, inventatzi sau erai ,,din import”? Ca genetic, nu prea mai avem nicio treaba noi cei de azi cu vitejii de atunci… Probabil ca aia erau asa din lipsa de OTV, fast-food si manele…

  • somerio
    Posted at 10:44h, 06 octombrie

    In totalitate de acord cu tine, Serban. Desi toti candidatii sunt penibili, in adevaratul sens al cuvantului, totusi trebuie sa acceptam ca nu toti sunt la fel. Acum, este complicat sa facem aceasta distinctie… sa demonstram ca suntem un popor istet si sa gandim cu capu’ nu cu curu’ (ca in 2004). Am stiut cum e basescu… nu l-am votat si mai ca-mi venea sa plang cand am vazut c-a iesit presedinte…

    Acum… ma gandesc serios pe cine sa aleg… le urmaresc reactiile si modul de a pune problema… dar e greu fratilor… al naibii de greu… iar absenta de la vot nu e o solutie… sunt convins.

    Cred ca ma duc si-l votez pe nebunu’ de Vadim ! 🙂 (macar aluia putem sa-i intelegem actiunile… ca e NEBUN) :))

  • antipoliticieni
    Posted at 12:15h, 06 octombrie

    Nu avem scapare din mocirla romaneasca….vinovati suntem cu totii….prin voturile noastre!
    Vrei o altfel de Romanie? Vrei ca si cuvantul tau sa conteze? Vrei sa conduci propiul partid? Vrei sa ajungi un General de renume mondial? Atunci vrei eRepublik.com! Joc de strategie politica, militara si sociala. Alaturate unei comunitati de peste 10.000 de romani ce vor o romanie mai buna!
    http://www.erepublik.com/en/referrer/alfascorpio

  • Un nimeni
    Posted at 12:40h, 06 octombrie

    Ma da oare nu se gaseste nimeni in toata romania asta sa ii linseze pe golanii astia , parvenitii drakului ca nu se mai satura de atata avere . Pai eu muncesc ca boul in metalurgie de mi se lungesc urechile pentru 1000 lei noi si mai fac si studii pe deasupra. Pai sa vina sa ii ia draku si pe ei langa un cuptor electric pentru 10 mil sa vad daca le convine. Nu cred ca mai suport sa vad cum altii fac milioane pe zi si eu ma chinui de pe o zi pe alta. Sa fereasca dumnezeu sa ma intanlesc cu un parvenit de asta de pe la conducere ca il omor direct nici nu mai stau la discutii sa vezi tu dupa ce fel o sa se comporte politicienii cu poporul

  • radu
    Posted at 15:45h, 06 octombrie

    eu cam asa vad lucrurile http://www.raspo.ro/mincinosii

  • Pingback:Reclamă electorală mascată la TV | Jurnalistul.com
    Posted at 16:15h, 06 octombrie

    […] (3 octombrie 2009) Cârcotaşul Şerban Huidu îi taxează şi el pe iniţiatorii site-ului spunesitu.ro “Din nefericire mitocanii ne-au furat si protestul: site-ul http://www.spunesitu.ro este facut din […]

  • fanegun
    Posted at 17:17h, 06 octombrie

    Viitorul Romaniei este prezentul. Crud adevar, dar sigur.

  • steffy
    Posted at 17:33h, 06 octombrie

    Sa traim bine fir-ar mama ei de tara nea basescu…. In Canada doar acolo unde o sa emigrez cat de curand acolo o sa traiesc bine… In viata mea nu o sa mai calc pe la sectia de votare acolo unde se duc toti fraieriiiiiiiii din tara aste plina de rahat care cred ca fraieriiiiiii la tot ce spun la tv in ziare cacatii astia de guvernanti. Fir-ar mama vostra al dreacu de butoaie pline cu .. stiti voi ce

  • Doinita
    Posted at 21:57h, 06 octombrie

    Pentru Marian : m-am intors pentru ca nu mai am varsta sa pot sa realizez ceva afara!Si ce pot face pentru voi,tinerii,este sa nu ma duc sa-i votez pe toti „nemernicii” astia si sa va sustin initiativele.

  • Nea Costache
    Posted at 22:42h, 06 octombrie

    Pe prezidentiabilii nostri ii paste un pericol de care ei nu stiu: inscrierea d-lui Caprita! Nu-l stiti pe d-l Caprita? Vi-l prezint eu,cu ajutorul lui Bacio:
    http://www.neacostache.com/2009/10/06/succesul-lui-bacio/comment-page-1/#comment-2392
    Hazul e garantat! o seara buna!

  • alicuza
    Posted at 23:15h, 06 octombrie

    @somerio

    Si pe cine ai fi vrut sa alegi? Pe Nastase? Ca sa fure mai cu spor decat o facuse ca Premier?

  • b
    Posted at 23:40h, 06 octombrie

    Salut Serban ,

    Pilda pentru NOI , preacuviosii electoranti…,

    de la Prefericitul GEOANA !

    Stiati ca ?

    Daca vrei sa faci un studiu ,
    GEO pe AN , sA poti sa ai surpriza
    Sa gasesti foarte mult … rahat !!!!
    Si te gandesti …, atunci posac ,
    Oare am fost prostanac
    De am sapat in groapa cu cacat !!

  • Alin
    Posted at 10:55h, 07 octombrie

    nu ma pot lauda cu marile mele cunostinte despre politica, pt ca mi se pare de cocos cea ce vad la tv,singura emisiune la care ma uit e cronicutza, si asta o vad online ca lucrez si nu ajung la timp acasa sa o vad.Huidu dragul nostru carcotas, sunt de acord cu tine, iar de comparat nu poti compara Germania cu Romania.Cei mai multi romani zic de nemti ca stau prost din punct de vedere al invatamantului,sau ca nemti sunt prosti,GRESIT!!.Romania este a cea tara care sta prost diin toate punctele de vedere.Bineinteles ca asta o stim cu toti aqm.eu sunt din sibiu, si din fericire avem primar neamt, SUPER!!!
    p.s. Nu va lasa-ti de treaba asta, sunteti cei mai buni!!! ta salut

  • Alin
    Posted at 11:18h, 07 octombrie

    daca , si mai zic odata!! DACA ,doamne fereste =))) cumpara Dan Diaconescu Prima, desfintez televizorul, la discovery ma uit pe net!!!!=))))) doamne ce om !!salutare

  • monapadu
    Posted at 11:24h, 07 octombrie

    Pe masura ce se termina painea, se baga mai mult circ. Sunt toti atat de orbiti de mirajul puterii, incat li se pare ca problemele lor, jocurile de culise, strategiile de atragere a puterii, ne intereseaza cu ceva! Nu, nu ne mai intereseaza… ne-ar fi interesat, poate, daca vedeam ca din lupta asta mai scapau ceva si la sarantocii de noi, care avem datoria sfanta de a merge la vot. Ca te bucuri de avantajele puterii, ca mai inchizi ochii la una sau la alta (dar din cand in cand) – hai bai, ca te iertam! Dar sa inchizi ochii mereu ca sa iti iasa si tie ceva gras, chiar daca ti se tavaleste numele in noroi si se vede de la o posta ca-i totul cusut cu ata alba, iar tu o mai faci si pe-a ofensatul atunci cand te trage careva de urechi… nu, nu-i normal domnilor!
    Si tristetea mea e si mai mare, pentru ca m-am gandit de multe ori sa-i pedepsesc cumva. Bun, zis si facut!
    Nu ma duc la vot! Si nu m-am dus… asa, si? Am rezolvat ceva? Nu… Aceiasi, numai ca s-au mai schimbat pozitiile pe tabla de joc. Unii care s-au saturat sa fie in fata s-au „retras” din politica, sa-i sprijine in schimb pe altii, adicatelea proaspeti si curati, care n-ar face, doamne, nu… !!
    Ma duc la vot si dau vot alb, si daca da domnul sa mai fie si altii cu mintea mea sa faca acelasi lucru, inseamna ca le dam de gandit domnilor politicieni ca trebuie schimbat ceva. Buunnn… se dau la o parte „colosii” si apar din umbra lor politicieni noi crescuti in doctrina de partid, suficient de „puternici” incat sa reziste jocurilor de interese din interior… Si, cum e greu sa rezisti intr-o lume de sacali, si cum o mana o spala pe cealalta, am schimbat ceva cu altceva, dar n-am modificat nimic esential…
    O, atunci mai ramane o revolutie! Mda, sigur… adica haos ceva vreme, cresc preturile, in locul hienelor de azi se ridica alti ahtiati la putere. Nu, astia (politicienii) nici nu merita efortul de a ne deranja cu asa ceva! Si nici nu vreau sa retraiesc anii de dupa revolutie. Daca e sa se schimbe ceva, trebuie avuta mintea limpede, clara si rece, nu infierbantata de adrenalina pe care o implica o astfel de miscare populara.
    Nu ne ramane decat speranta ca in fiecare familie de romani, copiii vor fi crescuti sa aprecieze bunul simt si educatia, sa-i ajute pe cei de langa dansii, sa tina la onoarea lor si, mai presus de toate in ziua de azi, ca nu BANUL e cel care-l face pe om OM…
    PS: ma uitam zilele trecute la Divertis, sa vad ce au adus nou in emisiunea lor… am zambit chiar de vreo cateva ori, pana cand a venit momentul sa-l prezinte pe invitatul emisiunii, Mircea Geoana si mi s-a facut greata instantaneu. Deci, chiar trebuie sa apara astia peste tot, e invazie de „lacuste” cumva????

  • mihaela
    Posted at 12:20h, 07 octombrie

    Traim in Romania neputintelor ,toata lumea striga se agita dar nu face nimic .Eram mai liberi in 1989 mental fizic eram mai tineri mai entuziasti . Am iesit in strada ne-am eliberat si am crezut ca va fi mai bine din toate punctele de vedere am vrut capitalism avem capitalism dar in momentul de fata suntem condusi de burghezia securisto comunista . Toti cei care au avut informatii in 1989 sunt la putere acum.Dosarele comunismului si a securitatii sunt la ei nu au disparut le folosesc in fiecare zi ca sa mai inchida gura la cineva care vrea sa se ridice si sa spuna ceva .Ei merg mai departe dupa planul bine pus la punct din 1989 si nu se abat de la el . Ne invadeaza sufletele incetul cu incetul ,ne fac sa ne uram intre noi,ne iau educatia, sanatatea, gandirea,ne intoxica pe toate canalele media si stii cei mai grav ca cei care ar trebui sa fie impartiali sunt alaturi de ei.Da si voi media sunteti vinovati ca-i dati pe toate canalele si ne aratati prostia lor dar noi romanii ne-am saturat de atatea pitipoance blonde bruneta si de atatia papagali cu diplome care ne flutura ideile lor filfizone . Taranului nu-i trebuie diploma sa cultive pamantul, Cizmarului sa faca pantofi,bucatarului sa gateasca, tamplarului sa lucreze lemnul si asa mai departe .Stii suntem ca niste actiuni care se tranzactioneaza la bursa bogatilor si care dau verdicte de exemplu maine trebuie sa vindem jumatate din romania cine liciteaza? Si asa ne-om trezi din amorteala cand copii nostri vor fi robii lor si vor trebui sa munceasca ca sa plateasca toate imprumuturile si toata furaciunea din tara noastra.Uite in nebunia asta de zi cu zi in care toti ne zbatem sa ne castigam painea cea de toate zilele noi cu ce ramanem? La sfarsitul zilei suntem goi pe dinauntru ,epuizati si pentru ce pentru ca altii sa ne rada in fata,pentru ca zi de zi iti platesti serviciile peste tot noi nu avem timp sa mergem la doctori in sistemul de stat mergem in privat ,la scoala daca nu ne convine sistemul de stat mergem in privat ,la facultate la fel platim pentru tot si ne intrebam : Cine sunt persoanele care fac greva pe banii nostri?Cine sunt politicienii care fac politica pe banii nostri? Da Banii nostri ai tuturor romanilor .WAKE UP Romania

  • Laura
    Posted at 15:46h, 07 octombrie

    Citesc ziarele romanesti zilele astea si vad ca toata lumea initiaza miscari si rezistente. Ciudat! Adica cineva a inteles ca si astia care acorda predicatul cu subiectul sunt potentiali alegatori. Si cum nu pot fi cumparti cu paine si carnati li se da ce pare sa le lipsesca: spatii organizate sa se tanguie. De la revolutie incoace am fost mintiti si inselati de atatea ori ca eu zic ca e justificata neincrederea mea in tot felul de miscari „spontane“ organizate. Si pe urma ma uit pe blogul asta si parca ,parca as avea incredere in tine. E destul de nebulos mesajul tau, dar pari sa vezi un drum in fata ochilor(macar ai mintii). Atata au fost terfeliti tara asta si oamenii ei ca merita sa li se intample si in sfarsit ceva bun. Trebuie sa existe un echilibru pe lumea asta, nu? Sa se incline balanta si in cealalta parte! Increderea celor care scriu aici te valideaza. Absolut. Dar da-mi voie sa fiu suspicioasa si sa te intreb: esti pe bune? Sper din tot sufletul sa fi asa cum te arata vorbele tale si sa realizezi orice ar fi sa-ti propui atata timp cat asta inseamna bine pentru romani.

  • Lady Di
    Posted at 15:53h, 07 octombrie

    Serbane,
    Iti propun sa lansezi o provocare pentru cei mai intelepti juristi in drept constitutional: ce inseamna, juridiceste vorbind, „falimentul” unui sistem politic romanesc si cum s-ar pune in practica „legal”? Daca in Romania asta e „ceva ce nu exista”, ce precedente ar fi in lumea larga?
    Sa ma explic: exista foarte multi oameni care au realizat deja ca votul e un drept si nu o obligatie (perfect de acord cu nicushor – 117!) si nu mai vor sa faca nici un compromis cu propria constiinta! Necazul e ca, d.p.v. practic, nici metoda „voteaza anti”, nici „anuleaza votul” nu sunt solutii viabile, ele oricum valideaza si legifereaza „sistemul”, oricine ar iesi! Iar adevarul e ca, acest sistem zis „democratic” si-a depasit demult limitele, caci numai democratice nu se pot numi niste alegeri declarate valide desi au participat la vot cel mult 30% din cetatenii cu drept de vot (cu tot cu „fraudari”!), iar din cei 30%, „alesul (alesii)” castiga tot cu 30%, adica ne conduce o „larga” majoritate votata de max. 10% si nu ca am fi iresponsabili sau indiferenti, ci pur si simplu nu mai vrem sa alegem „raul cel mai mic”!!! Curat contitutional, coane Fanica!!!
    Logic, ar trebui sa existe si ceva similar „falimentului” si pentru politica, astfel incat neatingerea unui prag minim de votanti la alegeri (eventual, repetate de 2 ori) – corect ar fi limita min. de jumatate+1, ptr. a respecta regula majoritatii simple, macar! – sa atraga consecinta dizolvarii si invalidarii dreptului de a mai participa la alegeri ptr. toti participantii de pe liste si reluarea alegerilor cu nume noi sau ceva similar. Sa nu fie oare o metoda pasnica de schimbare a regimului, doar revolutiile? Nu cred! Astept solutii competente, poate ne scot din ceata turmentarii: „da’io cu cine votez?”

  • NIMENI
    Posted at 16:55h, 07 octombrie

    Pt domnul RADU HOSSU:Desi va vad plin de entuziasm,indarjit in ceea ce priveste grevele(iesirile in strada,cum vreti sa le numiti),va spun ceea ce am si scris intr-un comentariu anterior si o repet accentuat:NU SE REZOLVA NIMIc CU IESIRILE IN STRADA… ce o sa facem?! – o sa iesim in strada si atat.Credeti ca o sa rezolvam ceva?! Daca tineti minte,profesorii au protestat nemultumiti de salarii…li s-a promis marirea.s-a si votat legea,dar iata ca legea votata nu este nici acum aplicata.Acum vad ca au greva bugetarii…Ma indoiesc ca vor obtine mare lucru.
    spuneti ca sa iesim in strada si sa ne facem intelesi in mod violent.Cu asta ce o sa rezolva,?! Va spun eu: Aproape NIMIC,deoarece,manifestandu-ne revolutionar,nu vom face decat sa mai murim/sa fim inchisi alte cateva mii de persoane,si sunt sigur ca daca prin asta,sa zicem,vom da jos clasa politica actuala,fiti sigur ca in locul acestor gunoaie vor veni altele,deoarece ca popor(a nu se intelege ca generalizez,dar destul de multe persoane) asta ne este gandirea;cum ajungem la putere,cum dorim sa ne imbogatim.Si nu suntem in totalitate vinovati pt acest mod de a gandi,aceasta gandire fiindu-ne modelata de catre sistemul comunist si sistemul/situatia actuala/”democratic”:pt ca un om care a trait in nu prea mare bogatie in sistemul comunist si in acest sistem actual,este scarbit sa mai indure saracia/traiul decent si,automat,cum se vede la putere,doreste sa se imbogateasca(repet,a nu se intelege ca generalizez,dar destule persoane au aceasta mentalitate,pt care nu sunt in totalitate vinovati)
    …Daca o sa iesim in strada si o sa ne manifestam pasnic nu prea vom obtine nimic,iar daca ne vom manifesta violent nu vom face decat sa murim sau sa fim inchisi si credeti-ma,am 19 ani,si nu mi-ar conveni sa mor/sa fiu arestat,pt ca in viitor alte gunoaie sa ajunga la putere si sa imi”inrobeasca”copii,nepotii…si cred ca la fel ca mine gandesc multe persoane.
    Asa ca,domnule RADU HOSSU,greva sau revolutia(sau manifestarile indarjite,violente in cadrul unei miscari/greve sau cum vreti sa ii ziceti)NU SUNT O SOLUTIE.
    De asemenea,nici plecarea in strainatate nu este o solutie pt Romania,ci doar la nivel individual,pt ca sunt destui oameni care traiesc de pe o zi pe alta si care nu si-ar permite o plecare in strainatate,plus traiul cateva zile,saptamani,luni,pana la gasirea unui loc de munca.
    „Critica” asupra celor care nu au solutii(domnii Badea,Bendeac,Huidu si alte cateva milioane de persoane),releva,de fapt,si incapacitatea dumneavostra de a gasi o solutie.
    Poate o solutie exista,insa,in acest moment e prea departe,iar noi mai avem mult de indurat pana a o descoperi…Pana atunci nu putem decat sa ne plangem,sa plecam in strainatate(la nivel individual,repet)sau sa ramanem si sa speram… Trist,dar momentan adevarat…

  • Florin AMARIUCAI
    Posted at 17:17h, 07 octombrie

    Stateam de vorba cu un prieten asupra istoriei romanilor si spre „surprinderea” noastra am descoperit faptul ca noi romanii am fot dintotdeauna subjugati.

    Deci, problema sta in atitudinea noastra, a innaintasilor nostri si a innaintasilor innaintasilor nostri.

    Noi dam tare din gura cand e vorba de dezbatere, dar cand trebuie sa se ia atitudine, instinctul de conservare personala este mai puternic decat orice e legat de mediul si situatiile care te inconjoara.

    Daca arunca un BOU din masina mizeria pe jos, te feresti sa ii faci observatie, desi iti vine sa ii crapi capul…..de ce nu ii faci observatie?….ca poate e vreunul cu ceafa lata si iti aplica o corectie la care sunt sigur ca trecatorii se vor intriga, dar nu vor interveni in nici un fel….

    Noi traim intr-o suspensie de cand ne stim….

    Nu am avut curaj sa mergem pana la capat niciodata….asta ne caracterizeaza pe noi ca natie…….

    Acum singura diferenta fata de trecutul in care eram in intuneric este ca toti hotii isi fac de cap pe fata si mediatizat pe toate canalele (hoti = de la interlopi pana la manelistii cu ghiul, de la business man pana la politician), in timp ce in trecut o faceau fara ca lumea sa stie, neexistand libertatea informatiei.

    Acum lumea mai si constientizeaza ce se intampla avand in vedere ca mai citim si mai avem acces la informatie…..dar in trecut se luau lucrurile ca atare….

    Dar sa revin….am fost, suntem si vom ramane subjugati, blocati in propria noastra neputinta de a luat atitudine.

    Treceam astazi prin piata victoriei cand era mitingul sindicalistilor si al bugetarilor….JENANT….se scanda ca la o sarbatoare a berii, ca la o sarbatoare campeneasca, se faceau rime penibile la adresa lui Boc si a guvernului….era un carnaval ieftin.

    Guvernantii de asta le-au si aprobat acest miting, stiind ca lumea va lua totul ca pe inca o zi libera de la serviciul si asa plictisitor si rutinat, vor primi GRATIS (si asta e inca o chestie care ne caracterizeaza natia: GRATUITATEA….nu conteaza ca produsul e de cea mai joasa speta…daca e gratis e binevenit) un tricou ieftin, o sapca si o sticla de apa.

    Nu am vazut de la mitingul studentilor din piata universitatii, un alt miting cu continut si in care sa se exprime pozitia clara a celor care participa sau care il organizeaza…

    Probabil mitingul studentilor a fost singurul dirijat de inocenta tineretii si de lipsa unor substraturi meschine…

  • cristian ghepes
    Posted at 04:17h, 08 octombrie

    sunt roman , sunt analfabet , sunt fara scoala , si toata lumea zice ca e vina mea si eu ma intreb de ce si nu am decat un singur raspuns adica mai multe raspunsuri mici in unul mare
    1.Ca sunt roman nu sunt eu de vina ca nu mam proiectat singur
    2.Ca sunt analfabet nu sunt eu de vina pentru ca mama nu a avut banii sa ma dea la o scoala mai buna si provesorii care sunt romanii nu dau doi banii pe elevi pt ca nici ei nu primesc nici macar doi banii
    3.Ca sunt fara scoala adica am doar 8 clase nu e vina mea e aceiasi treaba insa putin diferita
    nu a avut mama banii sa ma dea la scoala mai departe si eu eram atat de suparat pe viata din romana de mam hotarat sa plec din tara
    Intrun cuvant toata vina o are mama dar daca stam si punem la punct totul nici mama nu e de vina ca nu a avut cu ce sa ma ajute pt ca nici ea nu e de vina ca e romanca pt ca daca esti roman in buletin nu este un merit deci toti romanii sunt de vina pt tot ce e in tara pt ca sunt romanii faca sa faca nimic ca sa merite denumirea asta dubioasa de ROMAN

    ps huidu daca ai ceva sa imi spui astept un mail de a tine si sunt sigur ca nu ai nimic de spus pt ca asa sunt romanii nu stiu sa se bage in seama unu cu altul si sa se uneasca pt o cauza pt ca suntem ROMANII

  • Radu
    Posted at 05:48h, 08 octombrie

    Serbanica sunt departe, dar va vad miercurea la Cronicuta. Am fost un fan de al vostru si voi ramane. Privim cu indignare cea ce se intampla in Romania, ne doare sufletul, dar cred ca nici un miting sau ceva mai poate scapa tara de cac..tul in care a intrat pana in gat. Imi place ca cineva scrie exact cum gandim noi romani. „Nu am avut niciodata sa mergem pana la capat” noi ca natie , este cea mai adevarata vorba spusa. Ca in orice ., sport, cultura , tot.. ne multumim cu putinul, si nu stim dacat sa ne plangem ca nu avem , dar stam si urmarim „mortaciunile ” de la ora 7 , mai inghitim in sec si mergem la culcare. Si a doua zi de la capat… Sa o tineti tot asa cu emisiunile. Bafta maxima

  • alex
    Posted at 11:10h, 08 octombrie

    apropo de spunesitu.ro:
    siteul, cel putin la prima vedere, nu apartine „petroliberalului” si nici nu e facut pentru floricel antonescu. proprietarul siteului este incor (www.incor.ro), sau mai pe lung: Institutul pentru Cooperare Regională şi Prevenirea Conflictelor, condus de marea doamna (la propriu) Zoe Petre si infiintat de unul din fostii mari presedinti ai romanicii, Milica Constantinescu

  • Mara Rosetti
    Posted at 12:30h, 08 octombrie

    Salutare Serban!
    Da, ai perfecta dreptate! Si, cu amaraciune spun, eu nu mai absolut nicio speranta in ceea ce priveste tarisoara asta! Cel putin cata vreme o sa mai traiesc eu, adica inca vreo 20 de ani, ca acum am deja 40!
    Felicitarile mele pentru emisiune, sunteti cei mai buni! Si, o mentiune speciala pentru voi – apreciez faptul ca sunteti o echipa unita. Si au trecut ceva ani de cand sunteti impreuna! Sper sa nu aveti parte de dezbinari sau migrari pe la alte posturi de tv! Numai bine!

  • jan pit
    Posted at 13:42h, 08 octombrie

    IN ISTORIA ROMANIEI ASA A FOST MEREU CU BUNE SI RELE CU OAMENI BUNI SI OAMENI RAI,AM FOST SI SINTEM LA GRANITA MARILOR IMPERII,TIMPURILE SE SCHIMBA MEREU.va salut

  • Aryan
    Posted at 13:47h, 08 octombrie

    Problema noastra este ca noi nu suntem uniti… haideti sa ne alaturam grevistilor care protesteaza sa facem si noi ca americanii! dar intrebarea mea este oare ies un milion de oameni din casa??? NU pentru ca se complac in situatia de rahat in care se afla si s-au obisnuit cu ideea ca in Romania nu o sa se mai schimbe niciodata NIMIC!

    Singurul OM cu care as vota si mai mult decat atat, pentru care as da bani de campanie electorala este actualul primar al orasului SIBIU – Klaus Johannis pe care PNL-ul il curteaza pentru a fi viitor prim-ministru.

    Parerea mea este ca nu ar trebui sa intre in nici un partid din Romania pt. ca toate sunt pline de mizerii si scursuri de politicieni infecti.

  • Alex
    Posted at 13:51h, 08 octombrie

    salut, bine zis serbane, eu sincer iti spun ca m-am saturat, pt prima data de cand am drept de vot nu mai vreau sa il dau la nimeni, pt ca nimeni nu il merita, si apoi cum sa garantez cu votul meu pt cineva care m-a mintit, as fi idiot, M-AM SATURAT DE ROMANIA

  • Neica Nimeni
    Posted at 14:01h, 08 octombrie

    Salut Serbane,

    Am citit foarte atent – pe urma, incercand sa gasesc

  • adrian
    Posted at 14:38h, 08 octombrie

    Ce sa zic.. pe cand ma hotarasc sa votez pe unul dintre aceste personaje .. acesta iese la TV si face o prostie cat el de mare. Parerea mea este ca ar trebui sa mai existe o rubrica in buletinul de vot pentru cei, ce sunt dezgustati de candidatii disponibili.

  • Jasmin
    Posted at 14:50h, 08 octombrie

    Inca nu sunt asa de matur ca sa imi dau seama de toate problemele cu care ne confruntam… Implinesc 18 ani in noiembrie dar nu stiu de ce simt ca n-am sa-mi „bag” piciorul vreodata intr-o sectie de votare…
    Salutari de la Timisoara 🙂

  • valentina
    Posted at 15:04h, 08 octombrie

    bun articolul si din pacate prea adevarat,nu cred ca romania se va reabilita vreodata cel putin nu cred ca vom apuca noi zilele acelea.esti istet huidule dar vezi tu din pacate nu prea putem schimba nimic.oricum e de apreciat ca incercati sa schimbati ceva.te poop si sunt sigura ca nu toate comentariile sunt ale lui gainusa asa cum a zis in emisiune;))

  • adina loredana
    Posted at 15:12h, 08 octombrie

    Deci in primul rand felicitari pt emisiune. Vreau sa spun ca am ras cu lacrimi de am trezit toata casa. Ziceai aseara sa intram aici si am intrat.Am facut lectura suplimentara pana acum si iti dau dreptare dar nu se va rezolva nimic. Nu acum. bafta si tineti-o tot asa

  • pisus
    Posted at 16:32h, 08 octombrie

    Noi romanii suntem prinsi in balonul de sapun al neputintei fiindca asta vrem, nu ne-am bagat nimeni aici(are si o muchie culturala si una istorica aceasta stare a natiunii) si asta nu e tot : ne-am invatat aici si ne place.
    Nu avem reactie la toti nesimtitii din jurul
    nostru deoarece suntem anesteziati de grija zilei de maine.

    STIM sa aratam cu degetul, nu avem atitudine.

    STIM sa furam, sa smecherim, sa dam vina pe altii nu stim ce e aia responsabilitate.

    STIM sa invatam nu stim sa aplicam ce am invatat.

    STIM sa votam nu avem cu cine.

    Sincer sper sa se duca totul de rapa… e singura sansa (dupa mine) sa putem cladi altceva.

  • carmen
    Posted at 17:40h, 08 octombrie

    nu stiu voi ce parere aveti,dar eu una,de cand am facut 18 ani si pana acum nu am votat niciodata si nici n-o s-o fac…decat sa stiu ca duc viata pe care o duc pt ca eu am ales…mai bine ma impusc. huidu esti super si gainusa e un geniu,va pup pe amandoi,dar mai mult pe dezbracatu >:)…. si va sustin la partea cu ” pleaca din ghencea,ciobane,pleca din ghencea…pleaca din tara,tarane pleaca din taraaaa…:P hai salut

  • George
    Posted at 21:23h, 08 octombrie

    Mai fratilor ma-m tot gandit si am ajuns la urmatoarea concluzie:Suntm romani cu toti din tara asta nu…?toti ne-am saturat de Basescu,Geoana,Becali,Nati Meir etc.(sunt foarte multi).In 1989 am avut puterea sa ne rascolim impotriva Comunismului si am reusit pana la urma.
    Acum na-m putea sa facem la fel? cine o sa ne impiedice? 20000 de mascati 10000 de militieni? Mai oameni buni suntem 20 de milioane in tara asta si ne este frica de aia?cine decide in tara asta?NOI sau Basescu?
    Daca sunteti romani cu adevarat nui mai votati.Votati de ex pe Vadim,(pacat ca nu mai candideazaar fi mai bine)
    La vot nu ma voi duce pt ca na-m pe cine sa votez.

    PS. Vorba lu` Uzzy:
    Nu cumva tu mi-ai furat o vila, o masina
    O urma de speranta sa mai ies la lumina
    Nu mai spune tu ce e bine si ce nu
    Nu vorbi tu de dreptate ca nu stii ce inseamna, frate
    Nu e nici o vrajeala, nu e nici o caterinca
    Fur de la tine, intelegi de ce, fiindca..
    Un copil fura dintr-un magazin, ia 4 ani
    Un minstru corupt, ce face el…doarme pe bani
    Il fut in gat, ii iau tot si traiesc ca el
    Si sa traiasca el ca mine fara bani in cartier
    La acelasi nivel cu toata lumea din strada
    Sa se gandeasca la ce cacat sa puna pe masa
    Ca daca eu sunt criminal, tu ce esti, unul legal
    A, da, tu esti un criminal legal.
    Romaneste iti spun, daca este se compar
    Ar trebui eliberati toti cei din penitencïar.

  • moni
    Posted at 22:38h, 08 octombrie

    citind articolul asta si avand in vedere ca o sa-mi creasca impozitul la masina la care inca platesc un credit …M-AM HOTARAT:PLEC!
    Oricum mai rau ca aici nu are cum sa fie..
    hai pa!

  • angie
    Posted at 23:14h, 08 octombrie

    Bravo! First step done. “ take the first step in faith. You don’t have to see the whole staircase, just take the first step” – M. L. King , corect, da? Dupa ce scriu oamenii aici, incolonarea avem cu cine sa o facem. Eh, sa zicem ca nu vedem deocamdata in spatele cui mergem, dar pe moment poate sa ramana un amanunt nesemnificativ. Ne concentram inutil in jurul amaratului de vot care urmeaza ( de parca va iesi ceva bun in orice varianta mergem-nu mergem-sau-care-dintre –un-bou-si-o-belea-e-mai-de-votat ), momentul de a ne arata adevarata valoare in fata lumii poate fi si acum si mai tarziu, important e sa ne trezim dracului odata fiecare din ce stare zacem: greata, lene, lasitate si altele de genul. Refuz sa accept ideea ca suntem in minoritate fata de “prostime”,pana la urma nici cei mai saraci cu duhul nu s-au aliniat indemnului chiorului sa traiasca bine! Nu vad de ce ar fi greu deci sa fie manipulati ( daca asta le e placerea sau au in sange ) intr-un sens bun acum. Eu am convingerea si increderea ca voi aveti all the tools pt a face mai mult decat a ne incolona aici. Tim Lahave si Jerry B.Jenkins descriu intr-o serie numita “Supravietuitorii” un model interesant, hmm.
    E intr-adevar disperant sa citesti ce scrie baiatul ala( care atunci nu asculta “Soparlita” oare?? Se stia de Iliescu&co)despre mama celui care nu s-a mai intors. Macar pt cei ca ea care sunt inca in viata, daca nu pt eroii nostri din istorie ( chiar – au fost povesti, in cazul asta, in care nu ne mai regasim in nici unul si ii lasam pe no name astia sa ne reprezinte in toata lumea? ) merita sa ne scuturam de praf mintea si sa gasim o solutie constructiva. Prostii aia de nemti in primul rand sunt extrem de nationalisti, cum altfel sa ii faci pe altii sa te creada cel mai bun daca tu insuti nu te crezi asa, nu? Ca ei nu visam sa ajungem, ca doar nu vor sta pe “hold” pana evoluam si noi.
    Si pana atunci, e unul care a scris ceva aici, mr jacksonite cu minuscule scris, daa?ca asa merita, pe care il invit politicos, pt ca eu sunt o lady, sa-si muste limba pana ramane fara; de ce vrea el sa ramana copiii buni la scolile din tara? Intentioneaza sa le asigure recunoasterea mintii lor sau conditii de invatat ca in tarile occidentale pe care pare sa le dispretuiasca? pai sa ii explicam atunci de ce Germania e alta tara si in privinta asta: acolo daca descopera un talent ii ofera si soarele si luna in ce ordine are el nevoie pt studiile lui. ( copilul meu a fost la o scoala acolo anul trecut deci nu spun povesti de la altii) In cel mai bun liceu din al 2lea oras din tara unde s-a intors sa isi dea bacalaureatul (cu voia si mila guvernantilor !) nu are nici macar un scaun cu spatar pe care sa stea la ore! Deci nu gandurile lui Huidu incurajeaza exportul fortei de munca la care face referire. Chiar, ca m-am enervat rau pe ala, da rau de tot. AAA, si forta de munca pt ce? Poate la sapa, ca posturile de intelectuali, daca nu te cheama ca pe un nepot/nepoata sau din categoria, nu le ocupa de exemplu o blonda singura de 40 de ani cu un CV beton si o minte brici, daaa? O alta realitate din Romania “dupa 20 de ani”. Parca la fel auzeam si cand eram eu studenta, invatati ca tara o sa va asigure un viitor minunat. Ihim, de acord, exact, etc. Helooo, ce vad/aud copiii nostri in mass media sau in jurul lor, la scoli,de fapt, incepand de la gradinite, e cu totul altceva : poti sa fii analfabet, agramat, incult- nu conteaza,totul e sa faci “biznisuri”.
    Nu ne place politica, dar ce zice Mada de “partidul alb”?
    Curaj si forta de a merge pana la obtinerea unui rezultat bun va doresc ( sunt egoista daca spun ca si pentru mine ?), ca inteligenta, talentul si multe alte atuuri sunt de partea voastra.

  • CatalinC
    Posted at 23:38h, 08 octombrie

    La fel cum zicea cineva mai sus . Nu am votat niciodata , a ba da … vot nul sau alb cum ii zice pentru ca nu am pe cine. Toti sunt niste pacalici niste nesimtiti , niste haimanale.

    Se duce de rapa totul , tara , oamenii

    Pacat

  • iulyan
    Posted at 00:04h, 09 octombrie

    Serbane, e posibil ca Vanghelie, un analfabet nenorocit si imputit sa ajunga intr-o functie de conducere foarte importanta a tarii.Intr-o tara normala acest,scuze dar nici nu stiu ce apelativ sa folosesc,ordinar ar fi cel mult sef de echipa la salubritate.In Romania insa,in tara smecherilor
    prostu prostilor poate ajunge presedinte.El sau Becali sau Vadim si toti cilalti nenorociti.Ma felicit pentru decizia pe care am luat-o acum cativa ani de a-mi continua viata in alta tara si
    desi gandul mi-e tot acasa,daca vreunul din maimutoii astia vor ajunge doamne fereste,nici nu vreau sa ma gandesc,eu ca si multi altii nu m-as mai intoarce acasa.

  • Chateau Lafitte 1787
    Posted at 02:00h, 09 octombrie

    Bai Huidule noi romanii o ducem bine ma … de ce spui asta???…( noi romanii din: Canada, Anglia Germania…etc)
    Cat despre vot…am sa votez (dar nu la noi in tara, atunci cand imi vor da canadienii sau nemtii cetatenie am sa votez promit)
    „Sa traiti bine” si nu va pierdeti speranta Romania o sa „avanseze inainte”!
    P.S: incearca sa fii mai bland:P cam dur cuv ala folosit pt oamenii muriti la revolutie „fraierii”.
    Toate cele bune! Respect!

  • Batranik
    Posted at 08:21h, 09 octombrie

    Consider ca ati facut un comentariu de… disperare. Asa e la tinerete.Dupa o varsta, te linistesti si contempli .
    Maestrul Sergiu Nicolaescu spunea despre poporul roman : de la Decebal la Ceausescu – in 2000 de ani, doar doi conducatori nu au fost tradati: Stefan cel Mare si Regele Carol I. Din pacate – eram un popor inteligent – si de aici impresia a ne pricepem la toate, deci n-avem nevoie decat de noi insine… Peste aceste defecte si calitati milenare, a trecut tavalugul comunismului. Iar din acea epoca am ramas cu deprinderea de a ne face ca muncim, de a primi totul gratis daca pupam „mana si fundul”, de a crede ca poporul conduce , dar din fata televizorului. In plus, barbatii nostri nu mai vor sa fie pe locul I. Li se pare inutil. Se vede cu ochiul liber la sport. Asa ca la asa popor asa conducatori. Garantez ca oricare din noi ajunge „acolo, sus” – se comporta la fel. Cred ca este nevoie sa pormovam niste romani care nu au trait cu noi, aici, in flegma asta de societate. Este solutia e care a promovat-o si Carol I cand a venit aici: toti ministrii erau tineri care studiasera in Europa. Si cred ca ultima solutie este monarhia europeana. Voi cei tineri – ganditi-va bine cum vreti sa traiasca urmasii vostri.NU va ganditi prin prisma micismelor care v-au fost inoculate prin invatamantul romanesc.Hai, ca va plictisesc. Numai bine si multumim pt. comentariu

  • iulian
    Posted at 08:36h, 09 octombrie

    Imi imaginez o Romanie in care in ziua votului o tara intreaga sta cu spatele la sectiile de votare in ziua alegerilor si nu intra ABSOLUT NIMENI. Sunt curios cum o sa-si mai imparta procentele.
    Din pacate o sa raman cu imaginatul. Lumea nu are nici macar curajul sa mearga la vot in numar mare si sa si-l anuleze. Cred ca asta chiar ar transmite mesajul caa ne pasa dar ca nu avem cu cine. Absenta de la vot le lasa mana libera sa completeze buletinele de vot asa cum vor ei.

    Nu, nu ne-am nascut in locul potrivit…

  • cor
    Posted at 08:40h, 09 octombrie

    Offffff Serbane ce dreptate ai. Din pacate asta este Romanica in care traim zi de zi.

  • Marcu
    Posted at 09:26h, 09 octombrie

    E trist dar adevarat .Ce putem face ca suntem un popor de lasi care vorbim mult si facem putin .Oricum nu e numai Romania in rahat pana peste cap ,daca te uiti un pic toata lumea asta a luato razna .Totul e cu susul in jos ,e un haos total.Nu m-as mira daca ar iesi lumea un strada ca in `89 .

  • Mihnea Grecu
    Posted at 09:37h, 09 octombrie

    DILEMA

    Aceasta este starea in care ma aflu. Poate mai bine zis „nauceala”. Nu pot sa inteleg: ce anume?
    Cum poate sa fie ales un parlamentar (a se citi aiurit) care in plina criza economica mondiala, cu prabusiri de economii functionale, puternice, cu traditie, vine si promite unor (cum le spunea Brucan – Dumnezeu sa-l ierte si sa ma ierte ca l-am blestemat pentru acel „stupid people”) cresteri de 3 ori la salarii. Mai mult cum se poate ca poporul roman sau o parte din el sa aleaga un parlamentar garantat de un agramat (care nici 2 cuvinte nu poate lega si care cumpara totul pe persoana fizica), cum se poate,intreb, ca un grup de intelectuali – profesorii, sa creada acel bull shit de „meriti un salariu mai bun” fara sa se intrebe cu ce bani daca nimeni nu-i produce.
    Cum se poate ca omul de rand, alegatorul, sa-si piarda bruma de bun simt si sa nu intrebe PSD-ul cum de a reusit, performanta greu de intalnit, sa se alieze in 2 guvernari succesive ale caror rezultate sunt unul mai dezastruos decat celalalt.
    Cum se poate ca nimeni din alegatori sa nu-l intrebe pe fostul prim ministru – Dl Tariceanu cum de a fost posibil sa cesioneze unicul zacamant de gaze naturale din zona Balcanilor neaflat sub influenta Moscovei?
    Cum se poate ca alegatorul de rand- tampitu’ care-i voteaza, sa nu-i intrebe de rezultatele guvernarii, si mai mult, sa continue sa-si plateasca impozitele la stat fara sa intrebe „de ce?” sau „cu ce scop?” sau „unde sunt banii mei?”. Pentru ca stie raspunsul. Dar ce este mai grav este ca nu ia nici o atitudine.Ce atitudine? Nu iesitul in strada ii va afecta, nici scrisorile deschise – 20 de ani de democratie au transformat parazitii acestia intr-o specie noua cu platoja si toval gros care-i protejeaza de umanul sentiment al rusinii. Nu asta trebuie facut. Trebuie sa ne unim si sa nu mai platim impozite la stat – sa nu le mai sustinem business-ul numit buget.
    Dar stiti si voi, stiu si eu ca nu vom face nimic- imnul Romaniei „Desteapta-te romane” a iesit de mult din clasamentele noastre fiind inlocuit de mult mai populistele manele.

  • Unuplusnoua
    Posted at 12:26h, 09 octombrie

    Observ ca sunt putini oameni din mass-media ce au curajul sa sustina deschis un cantidat si toti se ascund in spatele unei atitudini anti-toti. Deloc constructiv. Ok, ala nu e bun, ala nu e bun, niciunul nu e bun. Si ce facem? Stam si ne uitam la drobul de sare?

  • iv.vg
    Posted at 12:40h, 09 octombrie

    Bai,da’ cum le stii tu pe toate…PRM -ul ,dupa mintea ta,e corupt?O sa-ti taiem degetele de la picioare ca sa nu mai ai cu ce scrie.Te rahatesti in conductele si canalele facute de ceausescu.Singurul partid care s-a opus privatizarilor si legilor aberante a fost prm;atunci de ce toti il blamati pe vadim,ma?

    pentru ca e un sinistru ca si tine!

  • Claudia
    Posted at 13:05h, 09 octombrie

    Vad ca suntem multi care spunem DA la cele scrise, insa in continuare nu facem nimic, hai sa luam masuri, hai sa demonstram trupei Parazitii ca au pe cine sustine in campania electorala…hai sa ne mobilizam

  • Ana Birchall
    Posted at 14:29h, 09 octombrie

    Jos palaria pentru acest post…intrebare este ce facem???oare putem sa ne adunam cu totii care gandim la fel si sa nu ii lasam sa ne calce in picioare prin metode care mai de care mai josnice?

  • Dantesc
    Posted at 16:48h, 09 octombrie

    Ma faci sa rad amar „sincer,zau” si bine mai Huidule ce e de facut caci la politica si la fotbal ne pricepem cu totii !
    Urli,urlam ca si cainele la caravana …care trece 🙂 si eu am sa incerc sa punctez ce e de facut :
    1. Ne caram cu totii din tara (irealizabil)
    2. Prin vot (rad bine acum) alegem ceva ! (ce?!?!)
    3.Iesim cu totii in strada si…o noua revolutie !
    …povesti… mamaliga nu explodeaza niciunde cu atat mai putin in tara de bastina(Romania!) …suntem,facem parte dintr-un sistem caruia nu ii plac seismele ,lol ! auzi la mine seismele !

    Concluzie?!?!…eu nu am nici una 🙂 rad amar dar asta e adevarul…

    ooooooooo ! ar mai fi o solutie sa ne caram la tara cu totii …dar las eu masina,confort,urbanism ? …neee…mai bine in sclavie …mai un blog,mai o parere,mai o amanta….

  • Radu
    Posted at 17:38h, 09 octombrie

    sincer nu are rost sa mergi la vot..poate daca nu vom merge o sa isi de-a si ei seama ca nimic nu merge in tarisoara noastra..sa nu mergem sa votam pt ca ei nu merita sa ne obosim pana la sectia de votare sincer..

  • cami
    Posted at 17:41h, 09 octombrie

    Ata e campanie pt alegeri?
    Pai macar acu 5 ani promiteau verzi si uscate, ca sa ne astupe gura!
    Acum? Se ataca ca lupii intre ei (scuzati cacofonia).
    Nu ca ar mai fi de promis,dar macar ceva..
    Imi pare rau ca traiesc la nici 30 de ani intr-o tara condusa doar de dobitoci si nesatui de bani si de putere.
    Si totusi….eu cu cine votez? :-??

  • Alex C.
    Posted at 17:49h, 09 octombrie

    Bine, bine…anul asta am implinit 18 ani, vreau sa votez ca de, d-aia au murit aia in decembrie ’89, sa avem si noi dreptul asta. Dar ajung la intrebarea ta, Serbane, cu cine??? Sau mai bine zis de ce? Sa ma duc la vot, sa dea vreo masina peste mine ca sa-l pun pe Baselu intr-un loc de unde poate sa ne faca in continuare „gaozari” sau mai stiu eu cum. NU MULTUMESC, tot respectu’ pentru cei din ’89, care nu prea cred ca s-ar mai fi dus sa moara ca un chelios sa isi ridice familia cat mai sus pe spinarea noastra! Apropo, am draci pe zdreanta rasfatata de fisa…

  • raducu
    Posted at 17:50h, 09 octombrie

    normal ca degeaba

  • alinapop
    Posted at 19:37h, 09 octombrie

    Ana Goma.
    Mama lui Filip Goma.
    Sotia lui Paul Goma.
    Mesajul ei catre romani si Romania. Asta doar daca mai intereseaza pe cineva din tara asta…
    http://www.sapte.tv/?q=node/30/558

  • mire
    Posted at 21:09h, 09 octombrie

    Doamne, toata lumea vorbeste si nimeni nu face nimic!
    Suntem prosti, platitori de taxe sa aiba ei ce fura!
    Unii foamea’n gat, fac greve, in loc sa se stanga sa-i traga la raspundere pe aia care au facut posibil faptul ca ei sa aiba salarii mici.Da pentru ca nu au creat mediu prielnic afacerilor ca sa se plateasca mai multe taxe sa aiba ei salariu!
    M-as bucura ca toti cei care platesc taxe sa se inteleaga si sa intrebe odata ce au facut cu banii nostrii, nu pot disparea asa o gramada de bani exista evidente, nu?
    M-as mai bucura daca ar face lumea greva fiscala sa inteleaga ca marirea taxelor nu e o solutie ci, diminuarea lor, sa dea stimulente pentru cei care platesc!!
    ….si iata ca si eu am picat in pacatul celor care vorbesc!!!!

  • sergiu
    Posted at 21:43h, 09 octombrie

    ma numesc sergiu am 20 de ani stau intr-un cartier de periferie din bucuresti si de ceva timp am urmatoarea problema : Sunt terorizat de niste baieti de jmecheri sa le dau bani in caz contrar vor trece la umilinte fizice ,verbale atat la adresa mea cat si la adresa familiei mele . Saptamana trecuta m-am intalnit cu ei pe strada si mi-au cerut iar bani si neavand sa le dau mi-au luat telefonul . Imi este foarte frica sa dau ochii cu ei de teama ca vor pune in aplicare ceea ce au spus . La politie mi-e frica sa ma duc pentru ca sunt foarte influenti si cunoscuti ,ei dar mai ales parintii lor sunt niste interlopi foarte cunoscuti la tv care apar adesea in jurnalele de stiri , iar daca m-as duce la politie intreaga lor familie cred ca s-ar razbuna mai rau .oamenii astia terorizeaza tot cartieru de o buna bucata de vreme nu tin cont de rusine respect etc, te terorizeaza de la cel mai mic la cel mai mare e foarte greu nu stiu pe de o parte m-as duce la politie as face flagrant si i-as baga la inchisoare dar s-a mai intamplat asa cu altii care intr-adevar acum sunt la politie dar cel care a facut asta si familia lui au fost tumefiati , daca ii spun unei alte persoane mai in varsta sa vb cu ei de ex tata ii vorbeste urat chiar trec la jigniri si violenta fizica ( de asemenea s-a intamplat cu ceva timp in urma unui vecin ) sincer ma feresc de ei cat pot incerc sa intru prin spatele blocului mereu dar odata si odata tot o sa dau nas in nas cu ei si de asta mi-e cel mai frica …… ce as putea sa fac ? astept cu interes un raspuns .

  • hades
    Posted at 00:20h, 10 octombrie

    singura solutie e o noua revolutie, un nou antonescu, ion, sau s-o rugam pe ildiko sa ne ghiceasca viitoru…si laura,de fapt subiectu se acorda cu predicatu…nu invers>:)…offtopic:Serbane, sa mai faceti o parodie „te’n pui cu blondele”, a fost prea penala!tineti-o tot asa carcotasilor:D…numai bine

  • Paris
    Posted at 03:29h, 10 octombrie

    Articole din astea o sa ii faca si pe romani sa realizeze ca viata lor poate fi mai buna fara nimicurile astea de politicieni.

    Great job Serban!!! Keep it comeing!

  • lucia
    Posted at 12:21h, 10 octombrie

    bravo huidule esti the best tine o tot asa cat despre comentari ar fi mai bine sa ma abtin as jigni pe uni de pe aici si nu ar fi ….frumos!!!

  • Georgiana
    Posted at 17:46h, 10 octombrie

    Bravo Huidu.Cand o sa comentezii si de altii care au mai putine sanse de a fi alesii?Cand o sa inceteze politiceni sa ne mai minta, nu s-au saturat de proprile minciuni electorale?Huidu fii m-ai atent cand scrii ca ai mancat o litra din cuvantul strans cand te-ai referit la Geoana.

  • ana
    Posted at 20:15h, 10 octombrie

    In tara asta va fi situatia de azi,atita timp cit va fi locuita de romani.De ce oare vrem noi sa fim ca alte natii cind atit putem si nici nimic nu ne va schimba.Fatalism?Nu – realism.Spunem ca politicienii de acum sunt infernali.Foarte bine,alegem altii.Care altii? in cazul in care vor fi romani,vor fi fix la fel in proportie de 95%,asa cum si azi poate sunt citiva cit de cit cu bun simt.De unde sa alegem mai buni daca asta ne e natia.Eu daca as vrea sa aleg pe cineva cunoscut foarte bine de mine – sefi,colegi,cunoscuti – nu as avea decit un nume,un om admirabil care a fost in politica (subprefect)dar care si-a dat demisia,tocmai pentru ca era un om responsabil si chiar cinstit.Restul,chiar colegii mei,sefii – principala lor ocupatie este minciuna,pacaleala,smechereala,lipsa de responsabilitate (totdeauna altcineva e vinovat pt.o greseala pe care au facuto) si alte asemenea bunatati de caracter.In acelasi timp ei sunt destepti,eminamente destepti,in raport cu colegul de linga el sau cu oricine intra in discutie.Nu cred ca in mediul vostru,media,este altfel.Asadar acestia suntem,cea mai mare lipsa a noastra este RESPONSABILITATEA.Responsabilitatea oamenilor ar rezolva totul,dela hirtia aruncata la intimplare pina la respectarea legilor de mici sau mari.Apropo:ce treaba au politicienii acolo unde,in urma unor romani aflati la iarba verde,ramine in urma ceva ce un om cu bunul simt la el cu greu isi poate inchipui.Nu e vorba nici macar de lipsa de civilizatie,ci pur si simplu de nesimtire si poate de prosta crestere.Eu m-am nascut si am trait,inclusiv liceul,deci m-am format la tara si s-ar presupune ca am fost lipsita de civilizatia orasului,dar nu m-as lua la intrecere cu nesimtirea unuia format in civilizatie.Asadar,nu inteleg de ce atita lamentare,politicienii sunt exact ca natia care ia dat.Repet,daca aleg colegul de linga mine s-il trimit in parlament,din prima zi se va comporta exact la fel – in proportie de 95%.Pentru a ne polictisi ne trebuie niste nemti.Asa a gindit si Bratianu.

  • iv.vg
    Posted at 23:18h, 10 octombrie

    Deja ai ajuns putin cam departe;nu crezi?acum ce faci,jignesti utilizatorii blogul tau?Oricum,n-ai ce sa spui de vadim,oricat te-ai stradui;”e sinistru”-asta da argument…;cand inhati mii de euro lunar,e si normal sa fii paralel cu realitatea.SFAT:e lugubru sa-ti utilizezi propria hartie igienica folosita,pe post de servetele ,asa cum faci tu!De gainusa ce sa mai zic…toata copilaria sa fii sters la nasuc cu vata rosie a propriei mame…Serban Huidu ,pe care-l vad la tv,sa ma faca sinistru …?

    cometariul asta demonstreaza ca asa esti…..sinistru!

  • ADK
    Posted at 16:49h, 11 octombrie

    Domnul Huidu va apreciez si pe Dvs. cat si pe Domnul Gainusa foarte mult , va urmaresc emisiunea mai mereu atat cea de la TV cat si cea de la Radio.Observ ca faceti multa caterinca de politica actuala si pe buna dreptate de ce sa nu zic asta insa caterinca poate face oricine si cu siguranta ca face oricine doar ca nu sunt la TV.Ce credeti ca s-ar intampla daca nu am mai vota?Probabil s-ar alege un presedinte din oficiu si totusi mai sunt romani care spera si in lipsa de candidati voteaza tot niste hoti.Cineva zicea ca daca nu votezi ajungi sa fi condus de oameni mai prosti ca tine.Toti oameni inteligenti ori pleaca din tara sau raman in tara si scriu carti pe care prea putini le cumpara pentru a cunoaste viitorul insa nici unul din ei nu au curajul nici macar voi carcotasii, sa candidati la presedentie.
    P.S. Nu aprob sistemul politic curent.

  • nikol
    Posted at 16:56h, 11 octombrie

    Am plecat din Romania acum 3 ani..din cauza acestui lucru..imi pare rau s-o spun..dar nu ma atrage nimic sa ma intorc..o tara plina de mafioti si mincinosi..o stim cu totii..si totusi nu facem nimic…imi e greata sa ma uit la televizor si sa vad atata prefacatorie…Huidule..voi suntem preferatii mei..va admir pt ceea ce faceti..

  • Roxa
    Posted at 17:08h, 11 octombrie

    Dar ce parere aveti de ideea cu votul nul? Fara stampila, sau cu 2 stampile, ca sa fie anulat. Eu asta voi face. Nu mi se pare ok sa nu mergem la vot, ca si cum nu ne-ar interesa. Pe mine ma intereseaza, asa ca voi merge la vot si nu voi pune nici o stampila, pentru ca nu am pe cine sa votez. Poate chiar voi adauga niste scurte caracterizari in dreptul fiecarui catindat. Groaznic cum isi bat joc de noi dobitocii astia.

  • cezar
    Posted at 20:46h, 11 octombrie

    Pai trebuie sa votezi, Huidule ! Pentru ca altii vor alege pentru tine. Iar altii sunt cei care i-au promovat pe acesti politicieni. Uita-te in jurul tau ,Huidule ! De aceea ai vrea sa pleci in Canada. Tigani, manelisti, prost crescuti, tarani de oras- astia sunt in mare parte romanii. Barbati in costum ce-si urca gipurile pe trotuar ca sa nu mai circule nimeni pe-acolo, femei de 2 lei ce scuipa seminte in spital si tigani ce dau buzna inauntru si-si intind mesele sa manance, ignoranta si nesimtire in trafic, inconstienta perpetua, nesimtire la TV si in presa, jurnalisti de cacat ce pupa in chur editorialistul sef, samd. Astia sunt romani si sunt marea majoritate. Suntem un neam in decadere Huidule ! Pacat ! Noi promovam, noi credem, noi tragem. Altii sunt mai destepti ca romanii, iar noi ne meritam soarta asta. Pe bune daca stiu ce ar trebui sa fac sa scap de tot ce am spus mai sus.

  • razvim1977
    Posted at 23:33h, 11 octombrie

    Salutare salutare,

    asta ca sa incep ca la „Cronica”.
    Sti ce m-am gandit: ia hai sa facem un sondaj aici pe site-ul tau si fiecare sa propuna pe cineva la presidentie. Si apoi sa fim corecti si uniti si toti sa ii dam semnaturi si mai apoi voturi.
    Hai ca mai e timp.
    Dar intrebare: e cineva in tara asta sa aiba bunul simt sa se gandeasca si la oamenii pe care ii reprezinta si care il aleg.
    Hai cu propuneri fratilor.

  • baragan
    Posted at 09:54h, 12 octombrie

    „… Astea sunt optiunile, si acum va intreb pe voi, bizonii care ne indemnati sa votam, cu cine?! Care este cel ce ne reprezinta, ca pe mine, mojicii de mai sus nu ma reprezinta deloc! Pe cine sa votez?…”; „…1989-2009: DEGEABA!…”

    E adevarat, dar raspunsul la intrebare mi se pare simplu: cu unii care n-au mai fost, toti care sunt acum scosi in fata s-au randuit la putere in tot timpul asta. Totusi, e mai apreciat fluieratul inteligent de pe sant si ridiculizarea celor care voteaza, uitand ca, cu cat mai multi vor fi la vot, cu atat mai multi bani ii va costa masluirea.

    Despre mine, eu votez cu Partidul Castravetilor Murati.

    Toate bune !

  • Futacu
    Posted at 11:01h, 12 octombrie

    Nu chiar degeaba, coane. Uite, o putem arde artistic pă „globuri”. Sau ne putem căra nu artistic, ci pragmatic exact cam pe unde vrea cujetul nost’. Ceea ce nu-i chiar de ici, de colo. Acu’ 10 ani lucrurile astea păreau un vis. Acu’ 20 ani, science-fiction.

  • sergiu
    Posted at 14:27h, 12 octombrie

    Salut, sunt total de acord cu Serban. Din pacate asta e tara in care traim si nu cred ca se va schimba prea curant. Cu toate acestea , o preferinta politica inca am , aceasta este indreptata spre Basescu. Nu zic ca este presedintele model , insa este cu siguranta cel mai bun dintre adversari. S-a certat cu toti , insa uitativa la ei cum sunt, ce fac si dupa o sa intelegeti ca Basescu are in procent destul de mare , dreptate. Faptul ca spune tot nu e un lucru rau , e chiar un lucru bun, si chiar asta e motivul pentru care toti sunt in potriva lui . Iar cu SA TRAITI BINE , nu sta in puterea lui sa schimbe tot, el este doar sa spuna ce merge rau , si noi sa judecam. E greseala noastra ca nu luam masuri cand spune ca un lucru merge prost. Justitia nu are cum sa o schimbe Basescu, insa cand a spus k nu merge bine , noi de ce nu am luat nici o pozitie ?! de ce nu am iesit in strada cand magistratii au zis k fac greava ..?? de ce ?? pentru ca sunt niste ipocriti cu salarii mari care nu fac nimic. Si can basescu a zis k e asa si asa , noi trebuia sa facem scandal si sa punem la punct ce trebuie , pentru ca el nu are puterea suficienta. Sunt convins ca dak ar fii avut-o ar fii facut asta. In primul rand Basescu e roman , nu e ungur, sau machedon sau alta natie care nu are nici o treaba cu tara asta. Eu il voi vota in continuare pe Basescu , pentru ca dak vor venii iarsi comunistii care au fost inaintea lui , atunci chiar va fii rau . Asa dak va mai comenta Basescu mult , poate ne trezim putin la realitate si ii trimitem pe toti acaasa. Daca as putea lagar ar scrie pe toti. in fine AMINTITIVA CUM ERA PANA SA VINA BASESCU , CA NU MISCA NIMENI , SI CUM E ACUM CU SCANDAL DUPA SCANDAL , DAR CARE ADUCE LA SUPRAFATA MULTE LUCRURI . ganditiva doar ce ar face altu , un geoana de exempu ce ar face ? l-ar pune pe vanghelie premier. Il prefer pe Boc de 1000 de ori , doar ca om , fata de vanghelie. Ganditiva bine ce faceti. Ce ar face altii , ca ar sta muti tot mandatu si ne-am duce de rapa, Asa macar prefer sa se certe ca , chiorii , si poate ne trezim si noi dupa ce se umple paharu . in rest respect , sunteti buni . bafta

  • Ionut
    Posted at 15:28h, 12 octombrie

    Intr-adevar, 1989-2009:DEGEABA!!! Si culmea e ca multi dintre criminalii de atunci se bucura acum de o viata linistita (unu’ e presedinte de onoare la un partid, altu’ e atat de bolnav incat ii trebuie tratament cu „pacanele”, etc….)…mare nedreptate pentru sarmanii care au murit la asa-zisa „revolutie” pentru o viata mai buna…Pacat de tara asta frumoasa! De-a lungul istoriei au fost oameni mari care si-au dat viata pentru a trai toti romanii in aceeasi tara unita, pentru ca acum sa aiba tradatorii astia ce vinde la straini…Pacat…

  • key
    Posted at 02:06h, 13 octombrie

    noi l-am votat deci ori suntem prosti ori ne-a mintit ceea ce inseamna ca iar suntem prosti avand in vedere ca poate minti atatia oameni daca nu am fost la vot atunci sa stam in banca noastra pentru ca nu ne-a interesat de romania acum 5 ani ,asa dintr-o data tuturor le pasa de romania , suntem jalnici tara nu o sa se schimbe niciodata , vreti revolutie acum voi chiar o luati razna mai iesiti din casa un glontz te omorai nu e ca in cs in fata tst , nu stiti sa folositi un pistol cu bile si vreti revolutie ,tot romanu de rand fura , politia fura toti fura in tara asta e o jungla plina de comunisti deghizati in romani cinstiti fiecare fura cat poate se distreaza cum poate si trece mai departe asteptand ultimul ceas din viata,\ apropo cati romani au iesit din casa la minirevolutia din moldova ???? …si cine castiga de pe urma acestui articol???

  • Pingback:Vom avea parte de un presedinte tanar? « …vairagya…
    Posted at 09:23h, 13 octombrie

    […] avea parte de un presedinte tanar? Plin de revolta, Serban Huidu spunea aici “1989-2009: DEGEABA!” si o spune pe buna dreptate. Tot umbland din blog in blog am dat […]

  • Bogdan
    Posted at 13:30h, 13 octombrie

    Comentariul meu este aici http://econotricks.blogspot.com/2009/10/necenzurat.html
    si parca am presimtit ce o sa se intample de am asteptat atat de mult cu comentariul.

    Nu mai pot frate!

  • Jack
    Posted at 13:46h, 13 octombrie

    Crezi ca vom iesi vreodata din starea asta ? Sa fim realisti.. eu unul nu cred, mentalitatea noastra ca popor nu poate fi schimbata, suntem destul de prosti sa-i lasam pe imbecili la conducere..suntem, eu mi-am anulat toate voturile pana acum, nu sustin hotii guralivi.
    Singura mea scapare dupa ce am terminat o facultate e sa plec in alta tara , mai ma chinui cativa ani pe aici dupa care ma duc . Multa respect pentru ceea ce ai scris .

  • Gelu
    Posted at 22:05h, 13 octombrie

    In Romania nu s-a intamplat nimic de la revolutie, intr-unfel spus acolo au murit oameni degeaba. Ca sa ajunga la conducere niste agramati si niste incapabili. Panal la urma suntem condusi tot de babalaci comunisti care nu se gandesc decat la buzunarul propriu. Cand va fi si la noi ca in germania sa nu stim pe cine alegem ca sunt pre bine pregatiti mai este mutl si bine, mie teama ca eu nu voi prinde perioada aia. La noi inca ramane gandirea ca trebuie sa alegem cel mai putin rau din toti. Serban ai foarte muulta dreptate dar din pacate nu avem ce face pentru ca orice tentativa este oprita indiferent de consecinte.

  • Student
    Posted at 01:52h, 14 octombrie

    Raportat la nivelul de pregatire al candidatilor pt postul de presedinte, cel mai bine pregatit este Geona. Fost ministru de externe, cu o imagine f buna, bun cunoscator al mai multor limbi straine si cu experienta in relatiile externe, este exact ce are nevoia Romania acum: sa vina cu solutii din exterior. In rest, ne vedem la vot…

  • cornel
    Posted at 09:56h, 14 octombrie

    Cei care au murit in ’89 n-au fost fraieri, fraieri sintem noi, cei care acceptam si inghitim ce se intampla acum in tara asta de rahat !!!!!

  • robert
    Posted at 16:55h, 14 octombrie

    Ba votam!
    Nu avem cu cine? E adevarat!
    In Scandinavia atunci cand populatia nu este multumita de candidati le acorda un vot de blam: scriu pe buletinul de vot „Donald Duck”!
    Eu am sa merg sa votez, Bugs Bunny, Asterix sau Michael Jackson dar nu vreu sa le acord sansa acestor incompetenti sa ma treaca „Votat” pentru Vanghelie (Pardon – Geoana) sau te miri cine!
    Poate daca am face cu toti asta si ar numara 7-8 milioane de voturi anulate intentionat nu ar mai putea sa se ascunda in spatele „indiferentei electoratului roman”.
    Asadar, pentru ca tot e o perioada cu sloganuri: „Votati Bugs Bunny”!

  • Vlad
    Posted at 23:10h, 14 octombrie

    Eu sunt de parere ca ne trebuie o revolutie *punct*. Nu sunteti de acord?

  • Ana
    Posted at 01:32h, 15 octombrie

    Mi-e rau, m-a pus dracu sa ma intorc in tara dupa 10 ani de trait in Dubai(nu un model de civilizatie de invidiat) si de trei luni nu-mi mai revin. Ma gandeam c-o sa ma ma obisnuiesc cu ce se intampala aici dar imi dau seama ca odata ce o sa mi se para normal sa traiesc in circul asta de tara, sunt mancata. Mi-e rusine rau ca sunt romanca si mi-a fost rusine ca mi-e rusine ca sunt romnca si d-aia am hotarat sa mai incerc o data sa traiesc in tara asta minunata dar e imposibil. As vrea sa contribui in vre-un fel la schimbarea situatie dar nu vad cum. Asa ca, Dulce Romanie, permite-mi sa ma retrag iar in puii mei, sa ma chinui in alte parte ca aici e DEGEABA!

  • radu c.
    Posted at 12:53h, 15 octombrie

    se pare ca domnu huidu are astazi pata pe caciula…nu ca as nega ceva din ce a zis el..e imposibil.apropro ai uitat de becali!!!

  • costelush
    Posted at 20:41h, 15 octombrie

    Mi-am aruncat ochii intamplator peste niste versuri pe care nu la mai citisem din liceu…scrise de un baiat numit EMINESCU (nu e fotbalist)…umbla vorba ca ar fi fost cel mai mare poet al neamului asta oropsit. Permiteti-mi sa vi le readuc aminte oameni buni!…Poti sa juri ca versurile au fost scrise IERI!!!
    „De-aşa vremi se-nvredniciră cronicarii şi rapsozii;
    Veacul nostru ni-l umplură saltimbancii şi irozii…
    În izvoadele bătrîne pe eroi mai pot să caut;
    Au cu lira visătoare ori cu sunete de flaut
    Poţi să-ntîmpini patrioţii ce-au venit de-atunci încolo?
    Înapoi acestora tu ascunde-te, Apollo!
    O, eroi! care-n trecutul de măriri vă adumbriseţi,
    Aţi ajuns acum de modă de vă scot din letopiseţi,
    Şi cu voi drapîndu-şi nula, vă citează toţi nerozii,
    Mestecînd veacul de aur în noroiul greu al prozii.
    Rămîneţi în umbră sfîntă, Basarabi şi voi Muşatini,
    Descălecători de ţară, dătători de legi şi datini,
    Ce cu plugul şi cu spada aţi întins moşia voastră
    De la munte pîn’ la mare şi la Dunărea albastră.

    Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
    N-o să aflu într-ai noştri vre un falnic juvaer?
    Au la Sybaris nu suntem lîngă capiştea spoielii?
    Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii,
    N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
    În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
    Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
    Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
    Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
    De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
    Nici visezi că înainte-ţi stă un stîlp de cafenele,
    Ce îşi rîde de-aste vorbe îngînîndu-le pe ele.
    Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
    Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
    Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
    La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
    Toţi pe buze-avînd virtute, iar în ei monedă calpă,
    Quintesenţă de mizerii de la creştet pînă-n talpă.
    Şi deasupra tuturora, oastea să şi-i recunoască,
    Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
    Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
    Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
    În cămeşi cu mîneci lunge şi pe capete scufie,
    Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
    Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
    Unde spumegă desfrîul în mişcări şi în cuvinte,
    Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
    Şi aplaudă frenetic schime, cîntece şi jocuri…
    Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
    Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
    Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
    Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
    Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
    Să ajung-a fi stăpînă şi pe ţară şi pe noi!
    Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stîrpitură,
    Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
    Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
    Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
    Încît fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
    Bîlbîiţi cu gura strîmbă sunt stăpînii astei naţii!
    Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
    Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
    Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
    Îndrăznesc ca să rostească pîn’ şi numele tău… ţară!
    La Paris, în lupanare de cinismu şi de lene,
    Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,
    Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos…
    Ce a scos din voi Apusul, cînd nimic nu e de scos?
    Ne-aţi venit apoi, drept minte o sticluţă de pomadă,
    Cu monoclu-n ochi, drept armă beţişor de promenadă,
    Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,
    Drept ştiinţ-avînd în minte vreun valţ de Bal-Mabil,
    Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană…
    O, te-admir, progenitură de origine romană!
    Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
    Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
    Cînd vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
    Numai banul îl vînează şi cîştigul fără muncă,
    Azi, cînd fraza lustruită nu mai poate înşela,
    Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
    Prea v-aţi arătat arama sfîşiind această ţară,
    Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
    Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
    Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
    Da, cîştigul fără muncă, iată singura pornire;
    Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.
    Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
    Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
    Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punînd mîna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
    Imi dai dreptate Serban?…se potrivesc ca o manusa peste tot si toate cele ce ne inconjoara?

  • Alina
    Posted at 22:23h, 15 octombrie
  • Denisa
    Posted at 19:18h, 16 octombrie

    Am ajuns sa ma gandesc, in calitatea mea de elev/ cetatean in formare, dar si de viitor parinte, oripilandu-ma chiar, la gandul ca prealabilii mei copii vor invata despre un presedinte care demite un ministru de Interne pentru ca incerca sa ia masuri care pot pune in pericol urmatoarea canditatura a celui amintit anterior sau despre un Minister care dupa ce ca nu este capabil sa lucreze eficient sarcinile in cantitate numerica corespunzatoare, se joaca cu noi de-a Superman-ul, aratandu-ne cat de manevrabili si naivi putem fi, activand de ceva timp cu un eficient redus la jumatate. Tot copilul meu va invatat despre „mici prostanaci” (asa cum este citat in presa de specialiate) care acum candideaza la presedinte, doar prin simplul fapt ca au stit sa pupe eficient omul potrivit la locul potrivit. Insa, ce este cel mai grav este ca probabil copilul meu va alege sa ia 2 la istorie decat sa invete aceste aberatii, pe cand eu, sunt obligata sa le traiesc si sa ma supun lor, facand parte din realitatea mea cotidiana.

  • stefan4u
    Posted at 12:45h, 17 octombrie

    http://www.trilulilu.ro/realitatea/f61f71690565fa

    Noi vrem respect!Da-ti melodia asta la Cronica!
    Respect pe Huidu si Gainusa!

  • aciduzzu
    Posted at 19:01h, 20 octombrie

    Huidule, mai e socrul tau senator PDL?

    a fost in psd si nu mai e in politica de 5(cinci) ani!

  • Lorin
    Posted at 20:07h, 23 octombrie

    „Romania on hallitus pula”

    Nu e nimic obscen, intreaba orice finlandez si iti va raspunde ca inseamna ceva ce caracterizeaza cel mai bine tarisoara noastra in aceste momente

    Numai de bine,
    Lorin

  • adi_DB
    Posted at 23:39h, 23 octombrie

    Asa si? sa plecam din Romania? Si eu ce sa ii povestesc copilului meu? Uite tati a fost odata o tara care se numea Romania si acolo te-ai nascut tu dar a trebuit sa emigram in X tara ca nu am fost in stare sa ne facem noi un trai mai bun? NU…asta nu e o solutie domnilor….imi pare rau sa va spun ca va asemanati cu romanii din vechime care atunci cand navaleau turcii fugeau in munti si se faceau haiduci sau ma rog orice altceva…ce nu merge in tara asta? se fura ok…cine fura? politicienii…ok ii stim…cine i-a votat pe politicieni? noi…de ce ii mai tinem acolo???? e….aici e smecheria…..ne-au furat tot, inclusiv dreptul la o viata de om si noi tot ne ducem si ne vindem votul pe o sarma sau o plasa cu orez. uite va propun eu o solutie simpla, eficienta si de efect: hai sa dam o palma politicienilor, mergem la vot si scriem pe buletinul de vot cu pixul „Va uram din tot sufletul, nu va mai vrem, plecati si nu va mai intoarceti”….sau ceva de genul asta….votul se va anula si candidatul fara sustinere….dispare…ia sa vad eu 17.000.000 de buletine de vot anulate pentru ca romanii s-au saturat…..sa stiti voi de la mine ca nu exista hoti decat in locurile unde exista prosti….si imi pare rau sa o spun dar la noi in tara exista multi hoti……de ce nu cere nici un roman in tara asta sa se aplice legea? de ce nu facem manifestatii in care sa cerem sa se aplice legea? nu va dati seama ca asta este cel mai elementar lucru care trebuie facut? Legea aplicata te scapa de hoti, de criminali, readuce bunul simt la normal, pentru ca legea aplicata inhiba aparitia de specimene gen politicianul roman…. trebuie sa intelegem odata ca nici un politician, guvern sau presedinte nu o sa ia masuri bune pentru noi amarastenii pentru ca ei nu cunosc problemele noastre…politicienii romani sunt deja niste mutatii ale speciei umane care nu mai pot gasi intelegere de la poporul asta….lasati-o dracu, sunt 20 de ani de cand tot isi bat joc de populatia asta si noi astia 23.000.000 plangem in pumn si ne jelim ca nu putem face nimic….ba putem face……duceti-va sa votati….si anulati votul……este pasnic, este dramatic pentru politicieni, este la indemana noastra….scapam de ei, alegem alti lideri noi, si cerem sa se aplice legea…..Voi astia care va vindeti voturile pe sarmale, orez, tuica, sau bani ganditi-va macar in al doispelea ceas ca nu voua va faceti rau…..cand va intoarceti de la vot acasa si va priviti copii in ochi ganditi-va ca ei sunt cei care sufera….sau mai rau va duceti acasa si va conectati la net sa vorbiti pe messenger cu copiii plecati la munca in spania, sa le povestiti ca a-ti fost la vot…….

    deci dragii mei urati-va pe voi mai intai dati-va doua perechi de palme si face-ti ce trebuie facut…

    eu o sa ii spun lui fimiu ca Romania e o tara frumoasa si d-aia stam noi in ea si nu plecam in alta parte!!!!!!!!!!!!!!!!!

    s-ar putea ca fie-tu sa plece cand o sa se faca mare, scarbit de ceea ce se intampla aici! nu uita ca europa inlatura usor usor toate granitele si restrictiile!

  • Nina Sovre
    Posted at 20:26h, 25 octombrie

    Eroarea din sistemul politic actual e insasi Basescu de unde pornesc toate minciunile, promisiunile si vanzarea de iluzii si sperante (impozitabile si acestea bine inteles). Basescu e o gluma politica de prost gust si strica aspectul pe scena politica (si daca n-ar fi el, tot teatru ieftin si de prost gust ar fi din partea PD-L de exmplu si apoi restul). Romanii parasesc tara pentru respectul care li se ofera dincolo. Se duc de aici, din aceasta tara minutata dar prost guvernata atat forta de munca dispusa sa lucreze in diverse domenii cat si intelectualii si geniile (pentru ca avem si asa ceva) care sunt apreciati la adevarata lor valoare. Pur si simplu mi-e lehamite de „atitudinea” acestor bufoni si mascarici din circul politic-mediatic. Studenti absolventi – someri direct. Pensionari care mor de foame si de frig, salarii de toata jena si muuulte altele. Rusine sa ii fie in primul rand la Basescu ca ne-a determinat sa cunoastem regresul, dispretul si dezgustul sadindu-ne in inimi amaraciune si speranta unui trai mai bun. Apoi toti lingaii si pupincuristii care i-au sustinut manevrele. Parvenitul asta ne-a mancat zilele. Exista totusi posibilitatea sa alegem pe unul mai bun?

  • dR3am3R
    Posted at 15:28h, 26 octombrie

    Ce parere aveti de Remus Cernea ? L-am descoperit recent, asa ca nu stiu prea multe despre el, dar ar fi o schimbare, iar o schimbare in momentul asta cred ca nu poate fi decat in bine.

  • catalin
    Posted at 23:40h, 26 octombrie

    Geoana e periculos ca e omul americanilor.Ma sperie tare candidatii astia.Din rau ne ducem spre mai rau.

  • Duma
    Posted at 09:31h, 31 octombrie

    De acord cu tine Huidu. Insa eu am un singur scop acum sa scap de o javra dictator si de clica lui care face ravagii. Asta trebuie tu sa intelegi ca ce face Basescu si PDL este de nedescris. Poate ca nu intelegi pt ca nu te lovesti de ei. Cat despre ceilalti, ai dreptate, asa sunt. Dar prefer mai multi care sa se certe intre ei…decat partidul unic si comandantul suprem. Asa ca …din nefericire….ma duc la vot oricum pt ca vreau nondictatura.

  • teododo
    Posted at 21:47h, 02 noiembrie

    comentarii pt adi_DB: „”de ce nu cere nici un roman in tara asta sa se aplice legea?”” ce legi sa se aplice??? alea cu lacune sau depasite sau fabricate pt politicieni sau pt prietenii lor oamenii de afaceri? „”scapam de ei, alegem alti lideri noi,”” care sunt candidatii aia noi din care sa alegem dupa ce scapam de astia? „”Romania e o tara frumoasa”” da, asa e, pacat ca e locuita!!!!:)))))

    o seara frumoasa
    Teo

  • antiziaristi
    Posted at 13:28h, 18 noiembrie

    Metrou: de la Ceausescu, Caldura la blocuri, De la Ceausescu, TOT SISTEMUL ROMANIEI de la Ceausescu…adica scuze..ce a mai ramas din el si nu a fost vandut…
    RUSINE!!!!
    Desi…Daca romanii plangaciosi care-si plang de mila,cer mai mult ca sa f***a banii..stau cu mainile in san ca sa li se faca tot la bot…pai scuze frate` dar nici statul nu face..ca nu are cu cine..singure nu se fac..DACA ROMANII NU IES SA-SI CEARA DREPTURILE..CEI DE SUS INTELEG CA TOTI SUNT OK CU TOT CE PROPUN EI..DACA NOI NU IESIM IN STRADA SA NEGOCIEM CU EI SI SA LE CEREM…EI RAMAN LA TREABA CA NOI SUNTEM MULTUMITI SI NU NE DERANJEAZA…CORECT?
    SI UITE ASA AU AJUNS JEGOSI..TOT DATORITA NOUA..DAR NOI FIIND NISTE POMANAGII` CA ASA NE-A INVATAT CEAUSESCU SA AVEM TOT MOKA…STAM SI INJURAM IN FATZA TV-ULUI SI ZIARELOR CARE ABIA STIM SA LE CITIM,NOROC CU POZELE..
    LE DAM DREPTATE CARCOTASILOR..DAR STAM CU MANA IN SAN` CA SA FACA CINE? TOT EI? SA SE LEGE DIRECT?
    HAI SA IESIM CU TOTI IN STRADA …SA FACEM PUTINA MISCARE…SAU LE VREM LA BOTUL CALULUI? CE TARA NU SI-A AJUTAT STATUL IN DEZVOLTARE? ROMANIA PLINA DE COCALARI SI PITIPOANCE..DE POMANAGII` SI DE MILOGI … DE PLANGACIOSI DE MILA SI RETARZI..ASTA ESTE ROMANIA CA POPULATIE..PACAT DE TARA CA AVEM O TARA FOARTE FRUMOASA…SI PACAT CA GAZDUIESTE NUMAI HANDICAPATI IN EA…
    DACA TRAIA MICHAEL JACKSON, IL PUNEAM SA VA CANTE O PIESA SPECIAL PE TEMA ROMANIEI CA POATE ASA VA TREZEATI SI VOI..DAR SI PIESA RESPECTIVA O DATEA IN DUSMANI ETC..DECI AJUNGEA MANEA SIGUR PESTE NOAPTE…

  • nic
    Posted at 17:27h, 24 noiembrie

    DIN CĂCAT TOT ÎN CĂCAT
    DAR AM PE BULETIN VOTAT
    Trăgea-mi-ași două, am început să fac și versuri……….

  • Sivya
    Posted at 10:34h, 26 noiembrie

    ok…bun…si ce rezolvam daca ne plangem aici pe bloguri??? oricum nu se face nimik…NIMENI nu face nimik…pacat pt k sunt multi care ar fi putut face ceva dar lipseste curajul…intradevar Romania e o tara frumoasa dar e plina de lasi…

  • Rox
    Posted at 19:16h, 04 decembrie

    Serbane, ai pus punctul pe i. Degeaba s-a facut marea revolutie, suntem mai rau ca in… sincera sa fiu nici nu stiu cu ce tara sa ne mai comparam, caci am impresia ca Romania a ajuns de rasul globului pamantesc.Singura schimbare in perioada ’89-’09 este marele circ politic. Asta e parerea mea si daca cineva vrea sa comenteze la ea sa o faca. Chiar nu ma deranjeaza. See ya!

  • Pingback:…from the bottom | ePenibil
    Posted at 22:53h, 09 decembrie

    […] sufletul si mintea in ultimele, doresc sa ii multumesc din suflet lui Serban pentru ca a reusit sa sintetizeze o mare parte din starea mea sufleteasca legata de Romania in ultima perioada. Sa iti dea Dumenzeu zile multe si minte si mai multa pentru ca foarte mult imi place sa te citesc […]

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.