Adio domnule Pesamosca! - Serban Huidu
2485
post-template-default,single,single-post,postid-2485,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Adio domnule Pesamosca!

Am citit in ultimele zile toate articolele legate de sfarsitul tragic al „Doctorului Ingerilor” asa cum a fost supranumit domnul Pesamosca.

Au fost 50.000 de copii ajutati si operati de domnul profesor, printre care si eu. Putina lume stie ca ,in 1980, am fost operat de Doctorul Ingerilor, la 3 ani si jumatate, de hernie inghinala bileterala congenitala.

Asadar sunt printre cei 50000 de copii operati de profesorul Pesamosca! Mergeti cu Dumnezeu domnule profesor, in inima mea si in inimile tuturor copiilor ajutati de dumneavoastra, veti ramane ceea ce ati fost: un mare iubitor de viata si un om care a schimbat destine in bine! Pentru asta va multumim! Adio domnule Pesamosca!

29 Comments
  • Andrei
    Posted at 00:18h, 04 septembrie

    Condoleante familiei.

  • Remus
    Posted at 09:44h, 04 septembrie

    Un doctor prea „mare” pentru o tara atat de mica…Multumesc si eu, domnule Doctor!

  • Adelin
    Posted at 10:24h, 04 septembrie

    Un mare om! Odihnească-se în pace. Şi mă rog din tot sufletu’ ca numele său să nu fie acum purtat prin presă cu fel de fel de nimicuri.

  • Marius
    Posted at 12:07h, 04 septembrie

    un adevarat Inger al copiilor, odihneasca-se in pace!
    si eu am fost unul din cei 50000, la varsta de 8 ani in spitalul Budimex in timpul operatiei in care eram au aparut niste complicatii iar singurul care a avut curajul sa ia o decizie si sa actioneze a fost domnul Pesamosca, astfel a fost posibil ca eu sa scriu astazi aceste randuri. Cuvintele sunt de prisos acum, sa aiba gija de noi de acolo de sus!!!

  • sa(n)tana
    Posted at 14:16h, 04 septembrie

    Pacat ..pacat ca te-a facut bine….Sunt sigur ca daca si-ar fi schimbat profesia si ar fi lucrat in televiziune, l-ai fi facut si pe acesta de rahat cum faci de obicei cu toata lumea.Greseala vietii Dr.Pesamosca este ca a tratat o cioara..un tzigan borat.Sper sa se repete episodul cu partia de schi.Mai e un pic si vine iarna. Asa ca ai grija pe unde croncani la iarna si sa nu-ti faci cuibul definitiv intr-un copac.

    Chiar imi pare rau ca niciuna din rudele mele nu fac parte din hetnie! Imi place mult de tot grija pe care o ai la final! Sunt indatorat profund! Poate folosesti si un ,mail corect data viitoare viteazule anonim!

  • andreea
    Posted at 15:15h, 04 septembrie

    nu mai sunt doctori ca dumnealui! Dumnezeu sa ii dea un loc printre sfinti ! de asta e bine sa multumesti si apreciezi oamenii cat sunt in viata nu crezi?

  • Alexandru
    Posted at 16:47h, 04 septembrie

    Multumesc si eu , mi-ati schimbat schimbat viata si suntem marcati pe vecie de mainile dumneavoastre.. pacat ca nu am apucat sa va spun lucrul acesta in fata. Dumnezeu sa il odihneasca in pace..

  • Silviu
    Posted at 16:50h, 04 septembrie

    @Sa(n)tana – esti cel mai prost om de pe pamant….cum poti sa vb dobitocule in felul asta despre un om? nu te gandesti ca ai fi putut fi tu in locul lui retardatule?

    Omul asta isi face meseria..realizeaza o emisiune care cu asta se ocupa…cu taxarea greselilor celor din media….si slava domnului ca in Romania o sa aibe o paine de mancat mult si bine la ce retarzi sunt prezenti la TV.

    Sau poate voi sunteti obisnuiti cu stilul badea, gadea sau ciutacu in care numai ei sunt destepti cu voiculescu, psd si pnl…Huidu spune ce gandeste si bravo lui!

    Sanatate multa Serbane! Sa iti revii 100% cat mai repede si sa fi asa cum te stie lumea – cu calitati si cu defecte, insa un OM in adevaratul sens al cuvantului.

  • mary b
    Posted at 19:14h, 04 septembrie

    Ce mizerie, acest sa(n)tana. Nici om nu te poti numi. S-o fi otravit sarmana moasa care te-a adus pe lume. Cred ca atunci cand te-a atins s-a umplut de rahat. Stai in banca ta si nu imputi lumea.

  • gabi
    Posted at 20:13h, 04 septembrie

    In aceasta duminica sunt trista ca lumea e mai saraca datorita plecarii unui mare OM,doctorul Pesamosca.
    Sunt trista ca exista oameni cu ura in suflet.E prea scurta viata pentru a ti-o pierde cu mizerii.Draga Serban poti sa moderezi si nu foloseste nimanui sa publici asemenea lucruri cum s-au scris mai sus intr-un comentariu.

  • RBoy
    Posted at 12:43h, 05 septembrie

    A fost printre puținii doctori buni ce au rămas în țară. Sigur a avut multe oferte din străinătate, dar el a ales să rămână în România.
    @Sa(n)tana: Un singur lucru-ți doresc. Să ai nevoie vreodată de ajutorul unui astfel de medic și … să nu-l găsești.

  • Vox Studio
    Posted at 13:50h, 05 septembrie

    Condoleante familiei sale si prietenilor. Cu siguranta ar fi profesat intr-o alta tara daca avea o alta varsta, ce dorinta in a ajunge un medic de succes in Romania mai poate avea un tanar cand vede documentarele despre ultimele vremuri ale lui doctorului ingerilor?

  • Mihnea
    Posted at 16:00h, 05 septembrie

    Imi cer scuze Serbane, dar poate ca ar fi trebuit mai degraba sa pui postarii titlul „Adio, Domnule Doctor (sau Domnule Profesor) Pesamosca”? Stiu ca Domnul Profesor nu facea niciodata caz de acest titlu, spunind ca pe cel de doctor nu i-l poate lua nimeni. Si da, si eu (precum probabil o mare parte din cei din generatia mea – am 41 de ani), am fost operat de Dl. Profesor. Dumnezeu sa-l odihneasca.
    Nu o lua ca pe un repros.

  • Arhip Dragos
    Posted at 00:03h, 06 septembrie

    Semeni foarte mult cu baiatul asta, este prezentator la Barca TV, vad ca face si radio..
    De fiecare data cand il vad la tv fac legatura cu tine.
    http://youtu.be/r1cq4mF8J98
    Sanatate, numai bine!

  • Pingback:Serban Huidu: Am fost salvat de doctorul Pesamosca | Stiri din orasul Pascani - inPascani.ro
    Posted at 07:38h, 06 septembrie

    […] Serban Huidu: Am fost salvat de doctorul Pesamosca Monden, Stiri | Sabin | septembrie 6, 2011 at 8:38 am Au fost 50.000 de copii ajutati si operati de domnul profesor, printre care si eu. Putina lume stie ca ,in 1980, am fost operat de Doctorul Ingerilor, la 3 ani si jumatate, de hernie inghinala bileterala congenitala”, scrie Şerban Huidu pe blog. […]

  • petru
    Posted at 13:31h, 06 septembrie

    si eu am fost unul din cei 50000. la varsta de un an in 1981

  • andreea
    Posted at 16:03h, 06 septembrie

    nu am stiut ca dl. Pesamosca a operat 50.000 copii, dar si eu fac parte dintre cei operati de dumnealui, la Budimex, spitalul in care a locuit atatia zeci de ani. Sa-mi aratati medic din ziua de azi care sta cateva zile in spital sa se ingrijeasca de bolnavi, in loc sa-si faca planuri unde merge dupa ce iese de la serviciu. Din pacate trebuie sa intelegem ca aceasta meserie cere sacrificii, a fi medic nu inseamna sa ai un program fix, inseamna sa te dedici ingrijirii pacientilor. Si mai ales, domnilor, daca vin al spital cu o iritatie si va spun ca am o alergie, insa nu stiu la ce anume, nu ma intrebati daca sunt sigura ca n-am varicela. Nu am facut medicina, insa am avut varicela si e ff usor sa faci diferenta intre varicela si alergie. Si cucoana, nu ma admonesta ca „toata lumea isi pune diagnosticul” cand vin cu piciorul umflat si tu-mi spui ca am fractura deschisa. Nu trebuie sa fiu medic ca sa am habar ca o fractura deschisa inseamna sa-ti iasa osul la iveala. Si iarasi logica functioneaza cand vad ca-mi curge sange intr-o veselie, era absolut normal sa spun ca am o artera sectionata. Daca nu era artera sectionata, sangerarea se oprea si nu mai ajungeam la spital. Halal medici avem de garda zilele astea.

  • CosmiN
    Posted at 14:12h, 07 septembrie

    OFF-TOPIC (din nou, scuze!) Te (va) compatimesc pentru vestea proasta de zilele astea. E despre ceea ce citesc eu acum in „Curentul” de azi. Speram totusi ca veti avea libertate. In caz contrar is convins ca gasesti tu o solutie. Oricum si altii v-au mai „curtat”, cum ar fi ProTV (sau altii pe care-i stii tu mai bine)! O zi buna!

  • Yahoo Detector
    Posted at 19:28h, 07 septembrie

    de ce oare vedem in fiecare zi la tv numai panarame, miliardari de carton, ciobani mafioti etc. iar despre oameni ca dr. pesamosca auzim doar cand trec in nefiinta?
    D-zeu sa-l odihneasca!

  • CosmiN - OFF TOPIC POST
    Posted at 23:26h, 07 septembrie

    Mda, am observat ulterior ca si Intact, si grupul german care detine Prima, KissFm, Romantic s.a.m.d. au dezmintit… E ok, nu ma gandeam ca se scriu articole asa, pt ca asa s-a visat cu o noapte inainte… Oricum e mai bine asa, ca sa nu se puna presiune asupra Cronicutei 🙂 Ma bucur sincer, pt ca numai la Cronica ma uit „la TV”, de pe PC 😀

  • zapacita
    Posted at 15:10h, 08 septembrie

    Serbanica, tocmai am citit ca s-ar putea sa devii coleg cu Mircica!! Super tare!=)):))

  • LILIANA
    Posted at 00:07h, 01 decembrie

    ASTEA SINT VORBE DE LA UN OM CU SUFLET BUN SI M-A DURUT INIMA CIND AUZEAM LA TELEVIZOR PE CITIVA CARE I-L JUDECAU PE HUIDU INANTE DE A GINDI CA PUTEA SA SE INTIMPLE ORICUI CEEA CE I S-A INTIMPLAT LUI.PACAT.AM UN DEOSEBIT RESPECT PTR.EL.SA-I DEA DOMNUL SANATATE FERICIRE IN FAMILIE SI REVENIREA CIT MAI REPEDE IN TELEVIZIUNE.ESTE ASTEPTAT DE MULTA LUME.

  • draga Serban eu nu te invinovatesc pt nimic,lasa lumea sa vb ce vrea,viata merge inainte,cei ce te plac te inteleg.Sunt o mare fana a ta si a Cronicii.Cine a zis ca esti tigan sa te pupe in posterior!Si pe mine ca tot e gratis!HAUARDE MO!Serban noi te iub
    Posted at 16:05h, 27 decembrie

    KISS!

  • Tu si Mihai sunteti niste oameni cultivati si inteligenti,nu bagati in seama invidiosii!Sunt cu voi de la inceput pana la sfarsit!Baci din Torino!
    Posted at 16:08h, 27 decembrie

    Va iubim!

  • alina c
    Posted at 22:16h, 29 februarie

    Draga Serban, imi pare rau ca nu am descoperit blogul tau mai devreme. Poate, as fi gasit un cuvint de incurajare in momentele teribile prin care ai trecut. Dar imi amintesc ca cineva a scris o scrisoare catre tine. Nu stiu daca ai citit-o. Iti dau un link. A fost scrisa din inima, sint sigura. Numai bine va doresc, tie si familiei.http://mariuscruceru.ro/2011/10/20/draga-serban-huidu/

  • dragos
    Posted at 23:09h, 18 aprilie

    Nu numai un Doctor ci un Domn !!! in adevaratul sens alcuvantului !!!

  • anto
    Posted at 22:24h, 05 mai

    UN MARE OM! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. M-a operat si pe mine la 5 ani, la Gr Alecsandrescu.
    O mare valoare ptr tara noastra, recuperand zeci de mii de copii din ghearele handicapului, scapand statul roman de plata asistentei sociale. Si numai ptr asta ar trebui sa-i faca o statuie.

  • Crina Alexandru
    Posted at 15:14h, 19 iulie

    Domnule Huidu ,

    Sper ca acest e-mail sa va gasesasca cu bine pe dumneavoastra cat si familai dvs.
    Va adresez acest e-mail , deoarece nepotelul meu ,in varsta 10 ani , Calin Vladuta,se afla in stare critica la spitalul Baltasar din Bucuresti. Medici sunt rezervati in a ne oferi un diagnostic si spun ca sansele de suprevieture sunt minime.
    Rugamintea mea din tot sufletul este daca ne puteti spune numele clinicii unde dvs ati fost tratat si numele medicului.Eventual un nr de tel al medicului. Stiu ca si dvs sunteti parinte si sper sa ne intelegeti si ne cerm scuze ca am indraznit, dar trebuie sa luptam pe orce cale.
    Va multumesc mult si astept raspunsul dvs.

    Sincer,
    Crina Alexandru

  • PESAMOSCA MARIO
    Posted at 11:53h, 31 octombrie

    Ma mandresc ca sunt parte din familia PESAMOSCA. prin ani 90 dupa revolutie , in liceu spre exemplu cand auzeau de PESAMOSCA inevitabil venea intrebarea ; NU-I ASA CA ARE BANI ? :)) cat ma mai amuzam , multi asociau numele cu notorietate si implicit avere ( aidoma politicienilor ). as putea scrie pagini intregi cu intamplari comice din familia PESAMOSCA. pup ALL.

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.