Intre curiozitate si interes. - Serban Huidu
2470
post-template-default,single,single-post,postid-2470,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Intre curiozitate si interes.

Am vazut ieri seara o prostie de film…”As vrea sa fiu in locul tau” sau cam asa ceva. Un familist ar vrea sa aiba viata unui prieten holtei si binefacut si invers.

Fara sa vrea filmul ( o prostie in fapt) a atins niste corzi sensibile. Omul isi doreste stabilitate si chiar rutina si cand le atinge e profund nefericit, pana e pe cale sa le piarda si atunci le aprecieaza la adevarata valoare, daca au vreo valoare.

Astfel toata viata noastra se scurge intre curiozitate si familie. Ar fi bine sa avem grija ce ne dorim ca s-ar putea sa se indeplineasca! Cam asa e si filmul care, cel putin pentru cei casatoriti sau care au trecut printr-o casnicie, merita vazut.

O capodopera cinematografica pe acest subiect este „Revolutionary road” tradus nefericit in romana „Noncomformistii”. E un film de vazut si de invatat. Ambii soti au de invatat, desi la o prima vedere doar „porcii si magarii” de barbati sunt vinovati. E un film unde adevarul suprem este adus de un nebun cu acte in regula. Cam ca in viata….

later edit:
am primit la textul asta urmatorul mesaj:

Da, Revolutionary Road este povestea destramarii unei casnicii, un film despre tradare, pareri de rau, deziluzii si vina.
O poveste trista, o drama care, din pacate, va spune cate ceva fiecaruia dintre voi…cum ca „unii dintre barbati sunt porci si magari”, iar ca unele dintre femei sunt atat de naive/idealiste/materialiste incat cad in plasa acestora…

Chiar daca va va intrista acest film, dupa vizionarea acestuia veti avea foarte multe lucruri de invatat, fiind genul de film care te poate schimba…
La polul opus al cestui film, v-as recomanda sa vizionati „Notebook”, in traducere Jurnalul. Este o ecranizare dupa cartea scrisa de Nicholas Sparks.

Ei feminista mica! Sa vedem de ce devin barbatii magari. Poate ca unele femei nu isi asuma visul lor si ajung nefericite nu din cauza propriei incompentente ci punand totul in „vina” familiei. Astfel de nefericiri nu se pot repara prin frustrari ci prin asumarea faptelor. Bune rele, ca sa inveti din fapte trebuie sa ti le asumi! Si atunci vor fi mai putini magari si porci….

23 Comments
  • vlad
    Posted at 00:51h, 22 august

    esti din seria Coelho… Sorry! Stereotipii, sabloane, etc.

    Cu oricine puteai sa ma compari dar nu cu Coelo! Il urasc la fel de mult ca si tine!

  • Oana
    Posted at 08:33h, 22 august

    Ai dreptate cu „Revolutionary Road”. Super film, iar Leonardo di Caprio demonstreaza in acest film ca este unul dintre cei mai buni actori ai generatiei sale.

  • Ana Maria
    Posted at 15:45h, 22 august

    Da…poate ca la un anumit moment ai o perioada in care nu stii exact daca alegerea pe care o faci e cea corecta. E normal sa se intample asa, caci daca n-am fi sovaitori n-am fi muritori. Insa, cel mai important este sa realizezi si sa-ti prioritizezi repede axa de valori pe care trebuie sa o urmezi. In principiu, ajungem sa ne dam seama de ce am pierdut, atunci cand nu mai putem repara greseala, adica prea tarziu…(asculta Ana- Vama Veche).
    Greseala este omeneasca si este rupta din Rai. Cel mai important este sa inveti din acestea si sa nu le mai repeti.Trebuie sa stii cand sa spui NU, respectiv cand sa spui DA. Uneori s-ar putea sa fii atat de obisnuit cu fericirea, incat sa nu-ti dai seama de toate lucurile care te fac fericit. Sunt sigura ca si tu esti absolut convins ca fericirea adevrata o gasesti alaturi de sotia ta si de copii tai.

  • Regiunea Centru
    Posted at 10:18h, 23 august

    „Ar fi bine sa avem grija ce ne dorim ca s-ar putea sa se indeplineasca!”
    De cele mai multe ori se implinesc numai prostiile 🙂
    In ceea ce priveste relatiile, daca esti „setat” sa te plictisesti dupa cativa ani, vei cauta totdeauna altceva. Sint unii familisti altii doar familisti de fatada (cei mai multi pe planeta.

  • gabi
    Posted at 13:39h, 23 august

    Ce inseamna acest comentariu pe care l-ai facut si despre cine vorbesti?
    Coelho este printre preferatii mei si ma mir de atata vorbarie goala despre el.
    Aduna-te Serbane ca nu te mai recunosc.
    Daca ai timp sa te uiti la prostii de filme atunci sa-l citesti si pe Cioran-Pe culmile disperarii-si o sa te mai dezmeticesti.Hai,pa.

    Nu il compara pe Coelho cu Cioran. Si „hai pa”-ul de la final imi suna cunoscut! Facem pariu ca el nu a auzit nici de Cioran nici de Coelho?

  • Denisa
    Posted at 15:56h, 23 august

    Trebuie sa avem grija cu ce ne dorim ca s-ar putea indeplini. In rest si mie imi place filmul.
    In rest tie, Serban, iti doresc multa bafta.

  • Kinga
    Posted at 23:58h, 23 august

    Filmul e interesant, bine jucat, insa nu sunt de acord cu unele idei nici cu finalul.
    Pare a da de inteles ca nu e posibil sa-ti implinesti visele profesionale si sa ai si o familie implinita. (Rezolvarea sa fie moartea?)
    Acum stau acasa cu fetita mea, facem prajituri, vin vecine in povesti, simt ca influentez vieti in bine, stiu ca va veni un timp cand voi face si chestii in exteriorul caminului, ca familie vom realiza vise de anvergura, dar fiecare lucru la vremea lui.

    Depinde ce iti doresti si cat de slab mental esti! Acolo vecinul era nu o solutie ci o razbunare prosteasca…imi suna asa cunoscut!

  • raluk
    Posted at 10:11h, 24 august

    Din pacate omului ii trebuie socuri puternice, crize, sa se trezeasca la realitate si sa aprecieze ce are. Stiu fiindca am trecut si eu prin asta… Iar despre tine, ce sa mai zic… Iar sabloanele de genul asta, hollywoodiene, nu sunt chiar asa de inutile, filozia asta simpla a vietii nu e chiar o tampenie inventata de americani… oricum par sa aiba un psihic mai sanatos decat romanii.
    Cat despre Coelho…. valoare zero. Ma bucur sa vad ca nici tie nu-ti place!
    Sanatate.

  • gabi
    Posted at 11:39h, 24 august

    Noi cu totii te iubim si ceea ce ti-am scris mai sus a fost un fel de exercitiu-pe un ton rautacios-e adevarat.Ca sa-mi raspunzi.Si uite ca mi-ai raspuns.Orice-ai zice,tot ne esti drag.
    Hai pa-ul e din zona voastra si l-am folosit pentru prima data.Daca te-ai suparat, imi cer scuze si dau masa mare cand vii la Oradea.
    Asta-i viata virtuala :-)!Te pupam.

    Ioi daca e la Oradea trebuie sa si bem!

  • nathalie
    Posted at 14:23h, 24 august

    Ma bucur mult ca ai inceput sa faci radiografii, CT-uri sau RMN-uri pseudo vedetelor de la noi. Ma bucur mult ca ti-ai revenit, lasa prostii sa vorbeasca si sa invoce Divinitatea, e prostia si pacatul lor. Tu ai o meserie (nu prea stiu romanii insemnatatea acestui cuvant) si esti perfect ptr aceasta, mai mult , ai f mult talent si -ti place ceea ce faci. Te invidiez ptr asta, pe la mine pe la corporatie nu sunt atatea placeri vizavi de ceea ce fac. Este insa f trist, citeam azi pe comment-urile din Click.. cum se ratoiesc la tine, cata incultura si limitare. Nu stiu cum am ajuns in halul asta, m-am intors iar din vacanta petrecuta la sora mea in Elvetia si sunt, ca intotdeauna, trista de subiectele de stiri. Acolo nu exista stiri despre ce a mancat, unde a fost si cu ce se imbraca toate tutele, de ce trebuie noi sa suportam asa ceva?
    Raspunsul meu, care ma reconforteaza: pentru ca sa te vad/aud pe tine cum le scanezi prostia. Cu atata profunzime si spirit. Ma bucur ca existi, si dc ar fi sa invoc Divinitatea, ma bucur ca a avut grija de tine si ca traiesti . Inseamna ca rolul tau tb sa continue. Tot mai sper ca poate, odata, niste baieti destepti o sa schimbe lucrurile in tara asta frumoasa dar lipsita de noroc!

  • andreea
    Posted at 22:35h, 24 august

    nu cred ca intr-o casnicie este vinovat doar barbatul sau femeia! Asa cum meritele sunt amandurora tot asa si esecurile (casnicia e formata din 2)! Iar partea cu dorintele implinite nu prea cred ca se implinesc(nu mie si nu exagerez)! Curiozitate e buna atat cat nu face rau nimanui! Ce parere ai despre o persoana isi arata adevaratul caracter dupa ce are tot ce isi poate dori un om de la o famile si da cu piciorul cu buna stiinta? Crezi ca e las ? Pt ca nu isi asuma faptele facute bune sau rele! Dar toti avem defecte si calitati nu? Sanatate si putere! Bine ati revenit la radio din binemeritata vacanta!

    Toti avem defecte si calitati dar important este sa ni le asumam si sa invatam ceva din ele!

  • Oana
    Posted at 15:03h, 25 august

    L-am vazut si eu acum doua zile.E o prostie,e adevarat…dar o prostie amuzanta.
    Si da,cred ca atinge anumite corzi sensibile,anumite dorinte…Mie chiar mi-a placut.
    Cat despre tine,dragul meu Serbanica,abia astept sa te revad la Cronica.Sa vada toata lumea ca esti puternic.
    Ne e dor de tine,ne e dor de emisiunile cu tine,pentru ca tu le dai culoare!
    Toate cele bune de aici,de langa tine,din Snagov.

  • CosmiN - OFF TOPIC POST
    Posted at 23:17h, 26 august

    BUNA! Scuze de msg. asta off topic, am vazut ca uneori ti s-a mai cerut asta, si-mi incerc norocul. Am auzit o piesa la Kiss FM (Club mix, cu putin ianinte de 00:00 noaptea). Baietii ziceau ca e preferata ta la ora actuala, dintre piesele de la radio. Incerc sa explic: e un mix, un fel de house, oare a fi facut dupa vreo piesa mai veche, canta cateva versuri in italiana… Daca ii gasesc titul poate o gasesc dupa asta; stii cumva care e? Multumesc, si SCUZE din nou. Eventual, daca ti se pare ok, (mie da) nu publica postul meu OFF-TOPIC. Weekend placut, si multa sanatate! Carcotasii „de cariera” 🙂 sunt alaturi de tine si te asteapta!

    Bob Sinclar si Rafaela Cara-a far l’amore comincia tu.

  • CosmiN
    Posted at 17:19h, 27 august

    Multumesc! Cand vii de la gabi (de la masa) treci prin Cluj-Napoca, si ma revansez la o cafea sau bere 🙂

  • helga
    Posted at 20:14h, 27 august

    dupa cum descri tu scenariu se pare ca filmul este foarte bun 🙂

  • Kinga
    Posted at 19:13h, 29 august

    Kinga e prenume feminin
    Asadar eu (nevasta) ma intalnesc cu vecine, prietene in timp ce sotul meu isi bate capul cu serviciul si nu consider ca mi-e ratata viata

  • Deaconescu Vlad
    Posted at 01:40h, 30 august

    Buna ziua!

    Numele meu este Vlad Deaconescu si va scriu din partea Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti.
    Stiu ca v-am mai scris, dar din cauza unor probleme cu mailul nu sunt sigur daca am reusit sa trimit pana la urma textul acesta si pe mailul dumneavoastra, asa ca m-am gandit ca cel mai sigur este aici:D
    In cadrul organizatiei, derulam o serie de proiecte, unul din cele mai de amploare fiind intitulat „Doneaza sange!Fii erou”, o campanie al carei scop este strangerea unei cantitati cat mai mari de sange, de care beneficiaza populatia prin intermediul Institutului National de Hematologie, care ne este partener. Datorita faptului ca ne confruntam cu o nevoie constanta de sange in spitalele din Romania, organizam anual mai multe editii, prima din acest an universitar avand loc in luna octombrie 2011.
    Suportul media in desfasurarea acestei campanii umanitare este esential pentru a sensibiliza populatia cu privire la acest gest marunt pentru fiecare dintre noi, dar cu un impact vital asupra celui care se afla in necesitate. Tocmai de aceea noi ca si societate studenteasca, precum si in calitate de organizatori ai acestui proiect, am fi onorati, in masura in care considerati posibil, sa avem parte de sprijinul dumneavoastra intr-una din emisiunile dinaintea campaniei, printr-un simplu anunt referitor la eveniment si bineinteles de toti aceia din echipa emisiunii care doresc sa solidarizeze cu cauza noastra si sa doneze in cadrul Facultatii de Medicina ( Bulevardul Eroii Sanitari, nr. 8).

    „Doneaza sange!Fii erou” Nevoia e constanta, recunostinta e instanta !

    Va multumesc mult,
    Vlad Deaconescu
    SSMB

  • ela
    Posted at 23:27h, 30 august

    saptamana aceasta am vazut si eu filmul THE CHANGE UP.. desi in fond este o comedie, ideea ce mi-a ramas in urma filmului este cum ca noi oamenii mereu ne dorim ceea ce au altii, de ce consideram lucru altuia mult mai valoros? de ce nu apreciem ceea ce aveam decat in momentul in care l-am pierdut? iar ca si paradox al filmului mi sa parut ca ambele personaje,prin comportament si prin atitudinii, faceau oarecum sa se indeparteze de familie sau nu avea timp de ea, ambii afisau o masca de oamenii fericitii impliniti, pe cand realitatea lor era cu totul alta. Oricat ne-am straduii sa ne ocupam timpul cu alte lucruri tot nefericit vom fi, familia este ceea care ne umple viata cu momente pline de fericire,in interiorul ei ne nastem, crestem si murim. Apreciez ideea de a aborda 3 filme diferite (comedie,drama, romantic)

  • Dita
    Posted at 09:10h, 31 august

    Ce ma amuza e ca mai toate femeile ce au comentat au parerea buna despre film – na, partea romantica. Dar doldora astea de filme stil comedie cu morala si lectii de viatza la sfarsit sunt multe si oricat nu le-ai viziona nu ai ce sa inveti din ele. Prostii. Eu insa vreau sa recomand un film, daca imi permiti :”I Want to Be a Soldier”. Pentru familii..si mai ales pentru mamici..sa nu se mai uite la prostiute romantice.

  • Sj
    Posted at 17:25h, 31 august

    Hello!

    Nu credeam ca o sa ajung sa primesc recomandari de la dumneavoastra domnule Serban Huidu!
    Multumesc mult! Am vazut Revolutionary road si am observat ca este acelasi cuplu (pereche) de actori ca si in Titanic.

    Internetul acesta… iti permite sa primesti si recomandari de film de la Carcotasi… genial.

    Regards,
    Sj

  • CosmiN
    Posted at 11:08h, 03 septembrie

    @ Kinga: =)) =)) Ce ras bun starnesti!!! „Kinga e prenume feminin
    Asadar eu (nevasta)…”
    Pai Serban nu a zis ca esti baiat! Nu stiu cum de ai inteles-o in halul ala 🙂 =))

  • laura
    Posted at 08:52h, 05 septembrie

    Salut
    abia asteptam sa te revedem pe ecran la cronica,sa fii in elementul tau.
    Sa fii sanatos, tu si familia ta,sa-ti cresti copii frumos si dusmanilor tai sa le dea Bunul Dumnezeu griji noi sa te uite pe tine
    Bata,

  • Oana
    Posted at 16:57h, 05 septembrie

    Buna, interesanta adaugarea ta. Sunt intru totul de acord cu tine. Atunci cand un cuplu se destrama intotdeauna sunt 2 vinovati… si fiecare isi are partea din vina. Si da, barbatii sunt cam „fustangii” ce-i drept..dar daca au acasa o femeie cocheta si feminina atunci cu siguranta nu vor bate si pe la alte usi. Ei, si daca da, atunci chiar sunt magari 🙂

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.