Tu campioana unei mari iubiri.... - Serban Huidu
2460
post-template-default,single,single-post,postid-2460,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Tu campioana unei mari iubiri….

Acest post nu ar fi trebuit sa il scriu niciodata dar o fac cu durere-n suflet! Prima echipa de fotbal romanesca, inceputul „generatiei de aur’, Universitatea Craiova e acum istoriei! Inca am acasa tricoul alb abastru cu cele 4 stelute ,cate una pentru fiecare titlu, si de cate ori il vad mi se umezesc ochii!

Fiorul acesta nu il poate simti decat un suporter adevarat, si multumesc Stiintei pentru lacrimile de bucurie si de tristete pe care mi le-a pricinuit. Multumesc Lung, Geolgau Negrila, Tilihoi, Ungureanu, Stefanescu, Cartu, Balaci, Camataru, Popescu pentru ca m-am simtit mandru ca os de oltean!

Din pacate echipa aia, care traspira onoare, nu mai este si ar trebui sa ii’multumim pentru asta clicii care a confiscat fotbalul! Multumim nene Iancule, multumim micutule Jiji si mai ales le multumim Nasului si lui Corleone pentru succes!

Bravo ma! Ati reusit sa il omorati. Cum ce? Fotbalul bre ca de el vorbim. L-ati confiscat si l-ati omorit fie-i tarana usoara!

Serban Huidu

ps; un gand bun fanilor Universitatii, care nu m-au uitat cand mi-a fost cel mai greu! Baieti plang impreuna cu voi….

43 Comments
  • adriang
    Posted at 08:33h, 11 august

    In sfarsit… Iti multumesc ca iei atitudine public. Dar poate ar fi si mai bine decat sa ne plangem de mila sa mobilizam lumea, sa vina investitori, sa se recupereze palmaresul de la ochelarist – sa facem ceva! Tu, Minculescu si alti suporteri cu imagine publica si cuvant greu ati putea influenta un curent de opinie in sensul asta! E aberanta tacerea asta aproape generala fata de distrugerea unui simbol, a unui mit, a unei stari de spirit!

  • iulia
    Posted at 08:38h, 11 august

    ai mare dreptate draga serbane!am vazut zilele trecute imagini cu stadionul steaua….eu nu sunt microbista ,dar am urmarit meciuri mari ale stelei si nationalei….am ramas fara cuvinte …dezolant…au reusit sa calce in picioare cu prostia lor mituri ale sportului romanesc…mare pacat…multa sanatate si te asteptam din toamna!

  • merisorul
    Posted at 09:05h, 11 august

    Ehehei Serbane, am prins vremurile Craiovei Maxima, stiam echipa pe de rost. Eram student cand s-au calificat in semifinale cu Benfica si am iesit vreo 5000 de studenti din Iasi la demonstratie de bucurie. S-au speriat militienii si securistii…:) Pacat ca moare un simbol, de fapt era muribunda de vreo cativa ani. Nu prea mai reprezenta mare lucru, doar numele ramasese. Imi pare rau pentru dezamagirea ta
    cu stima
    merisorul.ro

  • Viorel
    Posted at 09:29h, 11 august

    Pacat.
    L-as adauga si pe Geolgau in lista aia, chiar daca el parea junior pe vremea lui Lung…
    In fotbalul romanesc asta se putea intampla cu orice echipa. Se va intampla probabil si cu Poli cat de curand.
    Asa ca sterge-ti lacrimile si n-o lua personal 🙂

  • Nicolae Dinculescu
    Posted at 09:37h, 11 august

    Sunt convins ca Universitatea Craiova va renaste in acelasi stil de pasare Phoenix( asa cum frumos spunea marele comentator sportiv Sebastian Domozina), dupa ce a incasat 2 goluri de la Kaiserslautern.
    Ca suporter consider ca frumusetea unei echipe boeme ca Universitea nu poate fi dezafiliata din inimile suporterilor.

    HAI CRAIOVA!

    Era un banc misto: ” Bre nea Domozina bre, vorbeste bre mai incet ca nu poa’ sa joace jucatorii in ritmul matale!”

  • ucraiova
    Posted at 10:16h, 11 august

    Serbane, singurul vinovat este mititelu, trebuie sa ne mobilizam cu toti, are dreptate @adriang
    Forza Stiinta!

  • Mititelu - Too Much Love Will Kill U
    Posted at 10:49h, 11 august

    Respect, are si Mititelu ca nu a ramas vertical pana la capat, s-a aplecat dupa piturca si mafia l-a impuscat, dar cine e din august 1990 stapanul Romaniei fotbalistice ??? mircea sandu e jupanul el taie el spinteca, nimic nu trece nevamuit de el. Craiova din 1993 n-a mai avut dreptul in cupa uefa, au avut altii mai siguri la datul spagii fara sa ciripeasca pe la procurori

  • baixinho
    Posted at 11:04h, 11 august

    au murit ei Maica Tereza şi Papa, iar viaţa a mers mai departe.

  • vlasiu dorel
    Posted at 11:12h, 11 august

    Un umar prietenesc de la Timisoara,sa ne sprijinim reciproc si sa avem unde plange,ca nici noi nu suntem departe de asa ceva.Si nu doar fanii Stiintei au fost alaturi de tine.Absolut toata tara si stiu ce vorbesc,pentru ca si persoanele pe care le sicanam,ca tot timpul Carcotasii luau premii,pentru ca lor le placeau alte emisiuni,in zilele acelea grele imi doreau parca mie,”sanatate pentru carcotas”,pentru ca stiau cat de mult imi place emisiunea voastra si cat de trist si ingrijorat eram.Doamne ajuta si sa speram la vremuri mai bune.

  • Cristi
    Posted at 11:13h, 11 august

    Admir de mic copil fenomenul Stiinta: echipa de atunci, fanii de atunci si de acum, atmosfera ireal de stralucitoare din acea perioada. Ii admir pe fanii Stiinta, printre care si multi prieteni ai mei, care in vremuri tulburi de dupa ’90 dar si mai tulburi acum, ei sunt tot cu gandul si inima la Craiova si la salvarea ei cumva. La fel si tu, Serban! Respect, baieti! Un fan stelist.

  • Sorin Rosu
    Posted at 11:17h, 11 august

    Serban, voi, cei care aveti putere asupra populatiei ar trebui sa luati primii atitudine (si cinste tie ca faci ceva in acest sens). Sunt fanul Universitatii Cluj, dar acest lucru nu ma impiedica sa sufar pentru Craiova, Timisoara, Arad, Bihor, Hunedoara, Baia Mare, Arges… orase cu o bogata traditie in fotbal. Clanul becali si toti ceilalti *** (fiecare sa inteleaga ce vrea) distrug incet, dar sigur fotbalul romanesc. Oricum, sunt ferm convins ca Stiinta nu moare, la fel cum ” U ” Cluj n-a murit, dimpotriva!!! Hai Stiinta, Campioana unei Mari Iubiri!!!

  • Odo
    Posted at 11:18h, 11 august

    Serban si eu tin de mic cu Stiinta si ma doare ceea ce sa intampla..dar asta nu e numai in fotbal,e peste tot in romania:TOTI SEMIANALFABETII au ajuns la conducere,si vor putere…numai ca pentru unii e prea mult,gen mititelu pe care ii bate prostia si ingamfarea de care dau dovada.Il cred ca a vrut binele Craiovei(ca suporter) dar cand nu te duce capul nu ai ce face.Si partea mai trista e ca sunt gramada ca el in tara asta!!!
    Oricum sper ca „U” sa revina !!!

  • billa
    Posted at 11:54h, 11 august

    e greu de crezut…sincer nu prea constientizam(vorbesc in numele unor suporteri) ce se intampla…parca asteptam asa o minune sa jucam macar in liga 2…parca nu dorim sa credem ca e adevarat…mizerie…prea multa mizerie…si acum nu vb numai de fotbal!!!!
    oricum sanatate si respect!!!!!

  • Pingback:Șerban Huidu plânge pentru Universitatea Craiova | Radical de Dolj
    Posted at 11:55h, 11 august

    […] nu m-au uitat când mi-a fost cel mai greu! Băiei, plâng impreună cu voi”, scrie Huidu pe blogul […]

  • Lucian
    Posted at 12:03h, 11 august

    Esti norocos ca ai macar tricoul cu cele 4 stelute. Eu am doar amintirea unei echipe care candva juca fotbal. As adauga un nume care a „ajutat” mult Craiova sa ajunga unde e acum, pungasul de netoiu, un marlan, ipocrit, hot, barbugiu fara rusine…
    Imi aduc aminte acum cativa ani (mai multi) la fiecare inceput de campionat cu cat interes urmaream ce noi achizitii a mai facut echipa, pe cine a mai adus, de unde… increcam sa aflu cat mai multe despre jucatori… acum, cand stiu care e situatia si ce fotbal (nu)se joaca acolo, nici la meciuri nu mai imi vine sa ma uit, pacat…
    Totusi, ca romani, avem o calitate importanta… speranta pe care o pierdem greu sau niciodata, hai sa speram ca U. Craiova va redeveni candva ceea ce a fost si vom mai sta lipiti de fotolii, cu ochii atintiti in televizor, urmarind o finala a cupei sau un meci decisiv pentru primul loc al clasamentului avand ca protagonista echipa noastra de suflet.
    Multumesc pentru post-ul asta!

  • Pingback:Şerban Huidu plânge pentru Universitatea Craiova | Radical de Valcea
    Posted at 12:04h, 11 august

    […] nu m-au uitat când mi-a fost cel mai greu! Băiei, plâng impreună cu voi”, scrie Huidu pe blogul […]

  • 1948
    Posted at 12:22h, 11 august

    NU LASATI STIINTA SA MOARA!

  • Catalin
    Posted at 14:36h, 11 august

    Totul se invarte in jurul banilor in ziua de azi cand vine vorba de fotbal. Pur si simplu au eliminat Universitatea Craiova, cand au avut ocazia, ca sa nu mai aiba competitie alte echipe, fara sa le pese de fanii ei.

  • Serban Georgiana
    Posted at 14:47h, 11 august

    Suporterii trebuie să aibă răbdare cu timpul, fotbalul oltenesc a existat şi înainte de Mititelu şi va exista şi după. Filonul e puternic, numele e viu. N-a dispărut o echipă, a dispărut doar o variantă a ei deformată şi deturnată din propria istorie.

    HAI CRAIOVA

  • luchian
    Posted at 16:15h, 11 august

    singura sansa ca toti ciudatii din fotbal sa plece e ca suporterii si toti cei care merg pe stadioane la meciuri,sa nu o faca macar o etapa sau doua sa’i faca pe ciudati sa tremure putin si poate s’or trezi odata ca mergand tot asa ajungem pe locul 100 in lume[vezi meciul cu san marino].Hai pa!

  • vali
    Posted at 16:46h, 11 august

    vremuri grele,timpuri intunecate……o singura certitudine:Cu Stiina Pana La Moarte!!!

  • Mihai(Raffael)
    Posted at 19:28h, 11 august

    Imi place cum spui lucrurilor pe nume, contrar spuselor unora; de asta te si indagesc atat de mult. Multa sanatate si recuperare maxima Serban („nu mor caii cand vor cainii”, stii tu ce spun).

  • Pedro
    Posted at 20:00h, 11 august

    Sunt oltean o știu cu toții, sunt suporter înfocat al Universității Craiova încă de mic copil, locuiesc într-o casă în culorile echipei mele și dacă mă tai la mână îmi curge sânge alb-albastru. Am făcut această scurtă introducere ca să îmi înțelegeți furia și supărarea cruntă ce mă încearcă după desființarea celei mai iubite echipe de fotbal din România, Universitatea Craiova. Această echipă adulată de oameni obisnuiți, de poeți (Adrian Păunescu – Cântec pentru Oltenia, cel mai frumos imn al unei echipe de fotbal) și de tot suporterul oltean, supranumită “Campioana unei mari iubiri″ și “Craiova maxima″, câștigătoare a patru campionate (’74, ’80 ’81 ’91 ), a șase Cupe ale României (’77 ’78 ’81 ’83 ’91 ’91), prima echipă românească calificată în semifinalele unei competiții europene, respectiv Cupa UEFA (’82/’83), a fost batjocorită de câteva javre împuțite, gherțoi, jigodii de le curge scuipat din gură, milițieni, barbugii și pușcăriași. I-am numit aici într-o ordine aleatoare pe: Mircea cooperativă Sandu, Mitică milițică Dragomir, Victor burbugică Pițurcă, Ioan Giovarză Becali, Aurică pușcărică Solomon, Gigi sprâncenatu Nețoiu, Doru Măgaru (ăsta nici n-are nevoie de poreclă) și alte personaje de teapa lor. Vă las pe voi să-i puneți în ordine (pușcărie! sic). Ce au urmărit pușcăriașii, jigodiile și fomiștii? Nu să-i ia clubul lui Mititelu, că dacă aveau ceva cu el îl suspendau pe Mititelu 5 ani din fotbal (persoană non-grata cu 21 de milioane de euro băgați în fotbal și duși pe apa sâmbetei) și gata. Nu, ei au vrut să ia gratis tot lotul de jucători, ca să mai poată și impotenții ăia de la Steaua, Dinamo și Rapid să mai ia un campionat. Că de când e Mititelu la Craiova și nu le mai dă jucători au luat-o altundeva. Asta ca să pricepeți și voi odată ce se întâmplă și să nu vă mai păcălească toți proștii de la tv și de la ziare (pe hârtie). Ce nu a reușit Ceaușescu au reușit cele două jigodii conducătoare ale fotbalului nostru, Mircea Sandu și Mitică Dragomir. Au distrus mitul Universității Craiova, singura echipă care a făcut față echipelor din București, echipa care a deschis drumul celorlalte echipe românești în Europa, echipa care avea o medie de 15.000 de spectatori pe meci (cam cât au toate echipele de acum din campionat împreună la un meciX2), echipa care a dat mai vreo 2-3 echipe naționale cu rezerve cu tot, echipa care alături de FC Argeș aveau cele mai bune pepiniere de talente din țară. Ce o să se întâmple de acum încolo? Vă dau niște predicții, dar tare îmi este că realitatea le va depăși. În Cupele Europene, echipele noastre vor face față cu brio și cu brifcor (asta e un suc de pe vremea lui milițică Dragomir), vor bate cu 0-12 pe Barcelona, cu 0-7 pe AC Milan, cu 0-5 pe Havnar Boltfelag, cu 0-8 pe niște desculți din Insulele Feroe. Campioana României va fi Concordia Chiajna (ăștia nu au nici măcar gară în sat la ei, doar o amărâtă de haltă de și personalului îi este rușine să se oprească acolo), Voința Sibiu va caștiga cupa la mare luptă într-o finală de vis cu Victoria Brănești. În clasamentul FIFA, naționala României se va afla pe același loc cu Burkina Faso (acum suntem în urma a patra în preliminariile Campionatului Mondial), iar la Campionatul European o să ne calificăm când o să-l organizăm în anul 4580. Meciurile vor avea loc pe arenele modernizate cu 5 spectatori din Chiajna, Brănești, Avântul Prăbușirea și Cucuieții de pe Stâncă. Cum puteam să închei altfel acest editorial, fără să vi-l aduc în memorie pe poetul nostru național, Mihai Eminescu cu 2 pasaje scurte din a sa nemuritoare Scrisoarea III.

    Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, (milițică, cooperativă, măgaru, giovarză, pușcărică, barbugică, sprâncenatu, n. r.)
    Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii! (milițică, cooperativă, sprâncenatu, barbugică, giovarză)
    Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
    I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
    (…)
    Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei, (milițică, cooperativă, măgaru, giovarză, pușcărică, barbugică, sprâncenatu, n. r.)
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, (milițică, cooperativă, măgaru, giovarză, pușcărică, barbugică, sprâncenatu, n. r.)
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie (sediul LPF, n. r.) şi la casa de nebuni (sediul FRF zis și Casa Fotbalului, n. r.)!

  • Oltenia Craiova- Bayern Munchen 1981-1982
    Posted at 07:39h, 12 august

    Asa este ne lipseste mult echipa oltenilor,cred ca o echipa numita UCF OLTENIA CRAIOVA (Universitar Club Fotbal OLTENIA CRAIOVA) asta ar trebui sa fie echipa regiunii si a suporterilor – in denumire apar initialele U.C. fostei Universitatea Craiova, oricum echipa oltenilor trebuie sa poarte denumirea regiunii la fel ca Bayern sau Lazio.
    (in link este meciul dintre Craiova si Munchen din sferturile cupei campionilor din 1981/19982)

  • gaby
    Posted at 08:12h, 13 august

    sunt alaturi de tine chiar daca nu sunt microbist, dar nu trebuie sa fii microbist sa vezi ca se duce tot fotbalul de rapa. cand o sa mai avem echipe ca pe vremea copilariei noastre cad mergeai de drag pe stadion pentru ca vedeai in primul rand spectacol nu bambilici,iar in al doilea rand jucatori care jucau din suflet nu din buzubar sau nici macar

  • crysty
    Posted at 19:23h, 13 august

    pacat….mare pacat, astia chiar vor raul fotbalului romanesc….sa le fie rusine… sa ales praful

  • Cristi
    Posted at 09:57h, 14 august

    Huidule du-te tu si joaca pentru ei…
    Acuma nici sa fugi corect nu mai esti in stare,doar ca portar …

    Pune-te cu fundul in poarta si prinde toate mingile cum stii tu mai bine adica cu capul…
    ai experienta de pe partie…

    Si cum te stiu de „dastept ” ai sa prinzi toate baloanele…nu o sa iti scape nici unul…

    Asa imi place mie cand se da unul destept! Eu macar prind baloanele, tu?

  • kids show production
    Posted at 11:04h, 14 august

    ,,Copiii-vedeta, sub lupa Ministerului Muncii. Reguli mai strice pentru organizarea activitatilor artistice si sportive cu minori”
    Semneaza si tu petitia aici :
    http://www.petitieonline.ro/petitie-p05758056.html

  • Billa
    Posted at 17:48h, 14 august

    Multumim coane Mititelule, multumim nene Iancule, multumim micutule Jiji si mai ales le multumim Nasului si lui Corleone pentru succes!(…)

    Dar Iancu si Mititelu ce vina au ca nenea Sandu nu a mai vrut Universitatea Craiova!? Mititelu a luptat pentru echipa si inca lupta, iar Iancu sa rentors la Universitatea in momentele grele.

  • pam pam
    Posted at 21:29h, 14 august

    Nu e chiar atat de neagra situatia, cu o investitie solida si o echipa manageriala echipa poate sa reinvie. Insa trebuie vointa si initiativa. In fond, fotbalul e o afacere, nu?

  • cime
    Posted at 17:34h, 15 august

    Nu cred ca a murit, ramane in sulfetele suporteruilor si poate, poate va renaste din propria-i cenusa, nu se stie ! Doar sa treaca ceva timp.

  • florin
    Posted at 10:07h, 17 august

    Tin cu Craiova, dar nu inteleg de ce marile ziare de sport si cluburile nu au protestat pentru magaria facuta. Uitati cine a votat pentru dezafiliere: un presedinte care nu isi controla fiica si nepotul, cautati pentru dosare cu droguri, unul care aducea bani negri pentru partid, seful de la copii, un smecher cu dezapezire la Targu Mures si cu City us cu bani de la primarie, unul de la Juventus Bucuresti care si-a pastrat locul in divizie. A fost complot si presa nu a tipat, desi sunt unii ca Ioanitoaia, sa zicem, care sunt cu Craiova in suflet. Cea mai mare hotie de dupa Revolutie!

  • Calafeteanul
    Posted at 10:22h, 17 august

    Au reuşit până la urmă să îngroape cea mai iubită echipă din Romania ! Au uitat cine a fost U CRAIOVA , au uitat când această echipă a dus faima ţării peste hotare , au uitat când U CRAIOVA era scheletul echipei naţionale şi avea 9 jucători sub tricolor ! Şi-au bătut joc de toţi iubitorii fotbalului craiovean care erau trup şi suflet cu U CRAIOVA ! Ruşine să le fie celor responsabili cu distrugerea CAMPIOANEI UNEI MARI IUBIRI ! U CRAIOVA nu va muri , va renaşte datorită iubirii ce o au oamenii faţă de această echipă ! U CRAIOVA , A FOST , ESTE ŞI VA FI ÎN SUFLETUL NOSTRU PENTRU TOTDEAUNA ! HAI ŞTIINŢA !!!

  • Florin
    Posted at 12:37h, 17 august

    am fost la Mamaia, la concert Iris, iar la apritia lui Cristi Minculescu tricoul Craiovei mi s-a facut inima cat un purice…
    O speranta este Gica Popescu, am avut ocazia sa vorbesc cu el, este un profesionist desavarsit, inima ii bate pentru Stiinta, trebuie discutat cu el.
    Poate ar fi bine sa ne intalnim si sa facem un plan de atac; Serban daca ai timp sa te implici ar fi extraordinar!
    Salutari,
    Florin

  • Smarandache Alin
    Posted at 10:49h, 19 august

    Sunt fan Steau. Dar asta nu ma impiedica sa deplang ceea ce s-a intamplat cu Craiova si cu Timisoara.
    Este foarte grav ceea ce s-a intamplat din cauza unor oameni inconstienti. Este regretabil si de nenteles cum de s-a putut intampla asa ceva.
    Oare ce echipe le urmeaza?

  • crysty
    Posted at 13:50h, 20 august

    ma intreb ce bulangiu o fi ala de se tot ia de huidu? mancamear fuduliili

  • denysa
    Posted at 14:27h, 21 august

    ai fost si vei fi mereu cineva. fiecare e invidios pe realizarile altora. o fana……

  • DANIELA
    Posted at 14:26h, 22 august

    si mie imi pare rau de CAMPIOANA UNEI MARI IUBIRI.

  • dima
    Posted at 20:26h, 27 august

    trebuie sa vinzi tricoul neaparat

  • dihorul
    Posted at 11:16h, 29 august

    Echipa Craiovei se recita, la prezentare. Si eu plang dupa Craiova, prima scoala de fotbal.

  • Bilc Vasile Andrei
    Posted at 14:43h, 05 septembrie

    Iata, al doilea om din presa care isi spune oful public ( dupa Alin Fornade, GSP). Ei si-au aratat iubirea in modul lor… haideti sa ne-o aratam si noi in modul nostru. trebuie sa iesim in strada, sa le aratam tuturor ca Stiinta nu a murit, ca inca traieste si ca va trai mereu in inimile noastre. Stiinta a disparut, dar asta nu inseamna ca a si murit… Trebuie sa facem ceva!!! Nu mai dormiti si haideti sa punem cu totii umarul la renasterea Stiintei… pentru Oblemenco, Balaci, Lung, Crisan…

  • Paul
    Posted at 15:45h, 05 septembrie

    sunt stelist de mic…si chiar imi pare rau ptr ce s-a intamplat cu stiinta…pe vremurile acelea era mai buna ca steaua,desi steaua era echipa armatei

  • ochiu' si timpanu'
    Posted at 15:56h, 02 octombrie

    Acum 7 ani am simțit același lucru când echipa mea de suflet a părăsit prima scena fotbalistica în ghearele „investitorilor”.
    Anul acesta a promovat, s-a construit un nou stadion și a scăpat de monopolul unor oameni care au distrus-o.
    Sper ca și la Craiova sa se întâmple același lucru, o echipa ca Știința nu va muri niciodată.
    Petrolul Ploiești va așteaptă.

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.