17 decembrie-La multi ani Primatv!

17 decembrie-La multi ani Primatv!

In 1997 in decembrie, Începea emisia Primatv. Televiziunea e chiar un pic mai veche, ea existând sub forma de Amerom television din 1995 de la 1 martie. Cine își mai aduce aminte de ea. Click pe poza pentru primele imagini.

In 1997, pe 17 decembrie, lua naștere Primatv. Acum fix 25 de ani. Din care aproape 23 am fost si eu parte integrantă.

Îmi aduc aminte cum a început: patronul de atunci avea un șofer care mă asculta la Radio21 in fiecare sâmbată. Si m-a ascultat si șeful. A doua zi mi-a pus in brațe niște casete cu o emisiune si mi-a spus ca vrea sa îi fac ceva asemanator. Click pe poza pentru prima emisie.

A fost asemantor până la urmă dar începutul a fost greu. Foarte greu. Am învatat pur si simplu o nouă meserie. Prima tv a scris istorie fiind întotdeauna postul challanger.A avut primele emisiuni din tot ce e astazi la moda, a fost inaintea timpurilor.

La toate televiziunile sunt azi reality showuri. Primul a fost aici. Big Brother a scris istorie. Click pe poza.

Virgil Iantu prezenta Vrei sa fii miliardar. Emisiune care a devenit cu milionari la alte televiziuni că nu mai era inflației asa mare. Click pe poza pentru imagini.

Azi avem seriale românești pe banda rulantă dar primul a fost aici. La primatv ca de aia se numește asa. In Familie. Si a fost o greșeală cand a fost pornit si o greșeală și mai mare cand a fost oprit. Click pe poza pentru primul episod.

Primatv a fost la un moment dat atat de aproape de a se opri ca eu luam bani la radio si plăteam echipa de filmare sa nu plece. Si bine am facut.

Au venit vremuri bune. In 2005 un conglomerat suedezo-american a cumpărat Prima tv. Apoi nemții de la pro7 i-au cumpărat pe suedezi.

Au fost ani buni pentru Prima. Atunci a apărut prima emisiune de talent show din Romania: Megastar. Click pe poza pentru a vedea pe mamaia cantăcioasă.

Tot atunci a fost făcută cea mai buna campanie de marketing din Romania. Sunt foarte mândru ca a fost produsă de firma mea și am invățat enorm in acei ani. We love to entertain you. Click pe poza.

Dar, orice lucru bun avea sa se sfârșească. Găsind in Romania o piata unde televiziunile trăiau din banii patronilor ahtiați dupa imagine și nu din piața de publicitate, compania germana a plecat din Romania.

Primatv a fost preluată de fostul patron. Care, baiat bun, ne-a salvat de dracu’ ne-a luat. Totul a revenit la celebrul „se poate și așa”. Am revenit la anii in care orice era posibil dar fara bani. ” ce dracu mai Huidule cu bani poate face oricine”.

Am strans din dinți si am mers mai departe. Firma care deținea atunci Prima tv are datorii catre Serban Huidu de aproape 5 milioane de lei. Anul trecut i-am băgat in faliment.

Din 2020 ce a mai rămas din Primatv a fost preluat de Clever media. Care, după investitii in tehnică, a aplicat principiile economiei de piata. Genereaza profit merge. Nu? Nu merge.

Așa ca iata-ne aici. La 25 de ani de Primatv. Televiziunea unde am crescut, am invatat, m-am bucurat, am suferit. Televiziunea care m-a ridicat, mi-a fost aproape in vremuri tulburi, dar mi-a și dat temeinic la operație cand a putut
.
Televiziune pentru care am sacrificat tot și care ma privește acum ca și cum aș fi principalul vinovat pentru situația in care se afla. Poate așa e.

Am sa inchei cu ce a spus Ioana ieri , invitată sa vorbeasca despre Prima televiziunea careia, si ea, i-a dat 15 ani din viata:

” e prea devreme ca la 25 de ani sa traiesti din amintiri in loc sa incerci sa iti faci un viitor”

La multi Ani Primatv!

1 Comment

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.