Bravo ma baiatule! Romania, aia care conteaza, e mandra de tine Robert!

Bravo ma baiatule! Romania, aia care conteaza, e mandra de tine Robert!

În mijlocul unor lături epice, in mijlocul unei bătălii intre pandemiști si adepți ai Teoriei Conspiratiei, in mijlocul unei incleștări intre vacciniști si clica egoistilor anti-vaccin, a aparut si o raza de speranta.

Urmărind mai mult pe internet, că la televizor vezi doar incleștările de tot rahatul gen Survivor, Putoarea dragostei si alte prostii, a aparut el. Tânărul din imagine, de care mult prea putini au auzit, a devenit campionul european la inot 100 de metri spate.

Cu un zâmbet simplu si inghitind tone de apa cu clor toata copilăria, Robert, la cei 24 de ani ai lui, reprezinta ce are România mai bun de oferit in acest moment. Bravo! Îti spun eu din toata inima si imi cer iertare pentru măgăriile românești de zi cu zi. Imi cer iertare pentru cei cred performanta ta nu insemna mare lucru!

Imi cer scuze pentru ochii beliți la tanguirile lui Jador, pentru gura stramba a CTP-ului, pentru bazaconile debitate de Cosmin Pămpălipceanu, pentru grobianismul lui Serghei Micozil, pentru obediența alora de la a3 si pentru greața provocată de România tv. Ei reprezinta cealalta Românie. Cea care va ajunge le coșul de gunoi al Istoriei.


Pentru noi, cei care nu avem sistemul de valori pervertit de imbecilii de mai sus, tu reprezinti Speranța. Speranța ca intr-o zi romanii se vor înclina in fata adevaratilor campioni. Dupa 17 ani, atenție șaptesprezece ani, avem din nou un titlu european la inot seniori.

Tot despre o campioana si tot la inot, fata cu 2 medalii olimpice de aur scriam aici: Diana Mocanu Click pe nume pentru articol.

Multumesc Robert pentru performanța facută la Budapesta-orasul cu peste 30 de bazine olimpice. Iti multumesc din Bucuresti-orasul cu nici un bazin omologat.

Later edit
Exista totusi un bazin omologat in Bucuresti. Cel de la Dinamo. Exceptia care confirma regula
.

1 Comment
 • O papusa poate fi o marioneta?
  Posted at 08:35h, 23 mai Răspunde

  Nu ma mir.Televiziunile nu cunosc mai nimic despre inot.Daca vreți sa ii evaluați priviți competiții naționale și internaționale de inot ,care au avut loc în România.Exista o singura voce a inotului romanesc,consacrata și în acest domeniu în egala măsură ca și sportiva,o voce în fata căreia ma înclin pentru meticulozitate,delicatețe și harul cu care a comentat ani întregi,un nume de rezonanta din înotul romanesc,Carmen Bunaciu.
  Comentatorii ce va spuneam ca nu aduc nimic bun,nu au nici o pregătire gazetareasca și nu fac nici un serviciu inotului. Au vocea altor interese,interesele unei federații,ale unui club,o imagine deformata a unei activități susținută în mare parte de familia sportivului pana la o vârstă la care chipurile ar fi de „viitor”.O competiție televizata ar avea în primul rand scopul de atragere a unui public cât mai mare.Prin atragerea de public se atrag sponsori(cred eu) si mai ales viitori înotători.Daca aduci în fata publicului o competitie la care cometatorul povestește cum erau cantonamentele pe vremuri și alte povestiri din viata personala cred ca nu e de folos inotului.Daca desemnezi ca „voce”a inotului romanesc o sportiva ce a devenit celebra aducând în fața evenimente dubioase si necredibile a unei practici ce chipurile au impiedicat-o sa devina celebra asta nu e un serviciu adus inotului.Inca îmi imaginez cum comentatoarea aceea a fost amendata cu de 15 ori onorariul pe care l-a încasat.Datorita acelui comentariu din 2018-2019 s-au pierdut sponsori și cred ca si foarte mulți viitori practicanți de inot.Ce parinte cu capul pe umeri care are un copil de aproximativ 6 ani,văzând acel concurs de la care nu înțelege nimic se încumetă sa mai facă un drum lung,anevoios și sa investească timp și energie pentru o astfel de competiție?
  Acum poți cu ușurință sa compari.Ca parinte accesezi un clip cu o competiție din alte tari și apoi una din România.Sunt publice cele din 2015-2019 și se mai pot vedea și câteva de la Hunedoara,Bacău.La nici o competiție din alte tari nu veți auzi comentatorii(de multe ori foști sportivi)vorbind despre altceva decât despre competiția ce e prezentata,detalii cum ar fi numele concurenților și prezentarea lor la start,timpii și detalii tehnice riguroase pentru o mai buna înțelegere sunt firești și vin în sprijinul publicului.
  Pentru noi sansa ca înotul sa fie mai cunoscut poarta acum un nume și e pe buzele tuturor-Robert Glinta.
  Au apărut oameni entuziasmați care au distribuit asa cum au perceput ei.Unii i-au greșit numele,alții au zis ca antrenorul e campionul european,alții au dezis…Noi știm adevărul.De 15 ani e același.Acum cumva mai vine un nume din urma:David Popovici.Noi stim adevărul în continuare pentru ca vrem ca numele sa fie cât mai multe.Inca mai speram ca va fi o echipa mare de înotători asa cum era când entuziasmați de emulația din jurul bazinului am decis sa venim zilnic la bazin cu copilul.Am vazut în fiecare an sportivi renuntand la visul lor,sportivi care în alte tari abia încep marea performanta,în România sunt considerați bătrâni.E ușor sa afli ca nu e asa.Ca sportiv ce ai în plan sa renunti poți face o cercetare simpla pe un site cu statistici.Iti alegi un sportiv de varsta ta din fiecare tara și vezi timpii lui sunt cand mai buni cand mai slabi,ca a avut și perioade mai puțin bune și țara lui nu l-a părăsit.Ce poți sa mai vezi?Ca numărul concursurilor e cu mult mai mare și ca tu ai mers doar la concursuri în tara ta,fără acreditare FINA și fără șanse egale in a-ti arata adevărată valoare.Cam acestea sunt motivele pentru care sa nu te lasi,sa nu renunti la 20 sau 21 sau 22,daca tot ai ajuns pana aici.Cine ar trebui sa-ti mai spună asta?Federatia ta de inot și specialiștii care ar trebui sa se teama ca un singur sportiv și încă unul ce bate la porțile afirmării ar putea fi prea putini pentru a deplasa o delegație de 13 oficiali la un Campionat European.O delegație de 13 oficiali pentru 2 sportivi vizibi.Oricat ar încerca federatia sa scoată în fața juniorii(susținuți mult și de parinti),rezultatul final este acesta:un senior în 15 ani.Cam acestea sunt problemele inotului pe langa neprezentarea rezultatelor unui sportiv la TV.Lipsa de bazine e si ea o problema.Cum?Pai avem unul nou la Otopeni,nou nouț și fără apa în el.Pai avem unul la Dinamo închis și el pentru moment ca altfel de ce sa se tina Campionatul Național la Lia Manoliu?La Lia Manoliu,bazinul este descoperit si desfășurarea competiției e la voia sorții cu ceea ce oferă condițiile atmosferice(ploaie,soare care bate inegal pe culoare și cică sportul e cu fair play).
  Sa auzim de bine

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.