Mic tratat de patriotism. Poate intelege si Ciutacu ceva din el….

Mic tratat de patriotism. Poate intelege si Ciutacu ceva din el….

După ce am scris articolul referitor la emisiunea Romanii au talent, am fost linșat de suveraniștii, patriotarzii si mai ales de huliganii ce se cred creștini. Atât pe internet cât și în media. Ieri Romanica tv m-a desfiintat pentru o opinie. „Ia uite și la ucigașul de Huidu cum are el păreri despre noua comoară națională” cam asta era tonul. Daca nu ați cititi ce am scris, faceți click pe poza lui Rareș. Baiatul are talent, memorie, intonatie etc. Sunt curios dacă era la fel de votat cand ar fi recitat „Somnoroase păsărele” sau „iarna pe uliță”

Să mai spun odată, că poate nu am fost bine înțeles. Nu copilul Rareș e problema, ci cei ce l-au folost în mod mârșav. Pe de o parte părinții, în încercarea abjectă de a face rost de bani (băiatul era folosit în apariții televizate, emisiunea lui Virgil Iantu e un exemplu). Pe de altă parte ceilalți vinovați sunt institutiile media, care se folosesc de filonul așa zis patriotic, tradițional, nationalist și creștin, pentru a face un purcoi de bani în urma audiențelor. Și nu îl ultimul rând rebuturile politice.

Partide ce au apărut peste noapte exploatând dezamăgirea romanilor în politicienii ce i-au condus după căderea comunismului. Sa lămurim ceva, adevăratul creștin nu urlă ca un sccelerat înjurând pe unde apuca și filmâmdu-se compulsiv ca să arate și altora cât de ” neinfricat” e el. Postarea purtătorului de cuvânt al bisericii ortodoxe romane e edificatoare. Click pe poza pentru a o citi.

Patriotismul nu stă în studiouri sordide de televiziune unde șacali de presa fără urmă de bun simț și fără scrupule latră, atacă și bagă spaima în oameni. Nu e naționalism ăsta ci doar proastă creștere coane Ciutacule. Să faci un purcoi de bani fiind consilierul unui om care s-a dovedit penal, și apoi lingând cu exasperare moguli de presă certați cu legea nu e patriotism. E doar măgărie.

Mi s-a spus ca Mozart sau Enescu la 7 ani erau copii minune. Nu cred ca au câștigat premii, votați de oameni saraci cu duhul, după recitarea unor texte patriotarde și care nu duc decât la ură și credința că România e buricul Pământului. Iar dacii au fost părinții societății moderne. Așa vor unii sa creadă. Adevarul e ca suntem prea mici și prea neputincioși pentru a ne visa ceva ce nu suntem.

Nu suveraniștii începutului de secol au facut Romania Mare ci o englezoaică ce a tras toate sforile pentru noi în cancelariile marilor puteri. Regina Maria. Și nu, nu e vorba de rețeaua de sănătate. Btw patronată de niște străini. Nu de rrrrromani get beget ce se trag sin Zamolxe.

Cumpătarea, răbdarea, bunul simț, un învățământ modern ne vor duce înainte, nu jegurile suverane care vad neorxiști peste tot. Nu discursurile pline de ura și nici ideea ca rrrrromanismul și naționalismul e salvarea noastră. Cei care fac asta sunt doar niște huligani care vor rămâne în cutia de gunoi a istoriei. Coane Simioane nu o nunta care sa o imite pe cea a zevzecului legionar e soluția. Romania poate renaște doar cu ajutorul celor care pot sa ii asigure securitate sau dezvoltarea economică. Fie și prin faptul ca ne-au pus sa stârpim corupția Balcanică endemica.

Eu cred ca patriotismul se ascunde în lucruri mici dar atat de importante. Începeți prin a va plăti taxele. Patriotismul înseamna steagul României aflat în balconul din Viena al prietenului meu Romeo, care plânge în fiecare seară în fața lui și care, după 30 de ani de pribegie, vine acasă în vara asta. Nu a vrut sa isi ia cetatenie austriaca pentru ca trebuia sa renunte la cea romana. Asta e patriotism.

. Patriotismul însemna să îți înveți papagalul limba romana când ești plecat la munca în Africa, doar doar o să îți ostoiești dorul de tara și sa nu te simți singur. Salutari lui Mircea, cel care a învățat toți muncitorii din subordine sa vorbească românește. Cam asta însemna patriotism. Nu vorbe mari puse în gura unui copilaș expus fără mila. Btw tatal lui Mozart l-a exploatat la sange pe micul geniu.

Și am sa închei cu un citat din Cristian Tudor Popescu. Oricât de mult nu sunt de acord cu el in unele scrieri, a avut la un moment dat o sclipire de geniu. Intr-o emisiune unde era cu domnul Pruteanu, și el „vasnic apărător” al Rrrrrrrroaniei și rrrrromanismului, l-a întrebat asa: „domnu’ Pruteanu cuvântul căcat va insufla vreun sentiment patriotic”? „Evident nu”, a venit răspunsul. Am sa va rog sa priviți filmul Asfalt Tango al lui Nae Caranfil și la final veți vedea cum cum cuvantul respectiv trezește cel mai patriotic sentiment. Scena e la finalul filmului și dacă nu îl vedeți tot, nu o sa o înțelegeți.

1 Comment
  • Ioan
    Posted at 07:14h, 29 mai Răspunde

    Bravo

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.