oameni ai unor vremuri trecute….

oameni ai unor vremuri trecute….

Am fost zilele acestea in Viena si am fost socat de doua lucruri! Multitudinea de turiste cu burka sau cum se cheama chestia aia de le acopera fata. sunt oameni ai unor vremuri apuse!

IMG_20160803_122257

Asta mi-a adus aminte de povestirea unui renumit profesor universitar englez care a fost chemat sa predea in Quatar unor doamne si domnisoare. A predat in fata unui geam securizat ca la politie. A spus ca a fost cea mai terifianta experienta a vietii lui.

In acelasi loc unde era doamna din imagine, au inceput sa defileze grupuri de „buni crestini” care cantau si strigau Aleluia din toti rarunchii.
IMG_20160803_122809

Nu am nimic cu nici o religie dar astfel de manifestari in secolul 21 mi se par desuete. La fel de depasite ca si doamna cu fata acoperita. Din pacate femeile acelea asa sunt crescute si incercarile timide de a ajunge la un nivel normal se lovesc de un zid. Vezi profesorul pledand in fata geamului…

Probabil ca arabii au nevoie de un Ataturk al lor care sa fie atat de iubit incat sa ii faca sa deschida ochii si inima. Pe tinerii crestini nu ii pot intelege. Religia si credinta tin de intimitatea noastra si nimeni nu trebuie sa intimideze, defizeze sau sa impuna ceva altuia.

Si doamna si tinerii crestini cred ca fac parte din trecutul nostru si reprezinta idei desuete in epoca internetului si a retelelor sociale. Din pacate nu invatam nimic din istorie…

3 Comments
 • geo
  Posted at 18:58h, 04 august Răspunde

  poate recitesti ce ai scris….s-ar putea sa ai dificultati in a intelege ceva…eu ma chinui si acum:)))poate sunt mai prost…hai sa o luam pas cu pas…poate reusim. spui ca ai fost socat de 2 lucruri, la Viena…primul am inteles…femeile cu chestia aia pe fata. al 2-lea care ar fi? desuet, nu??!?!

  Al doilea erau tinerii ce urlau pe strada in numele credintei crestine! Si raspunsul la intrebare nu e poate ci sigur!

 • Petruta
  Posted at 13:28h, 06 septembrie Răspunde

  Din păcate „credinţa” şi prostia i-a făcut să devină extremişti. Din acest motiv se manifestă atat de dubios şi sunt habotnici. Acum sunt peste tot, ne-au invadat, încet încet ei sunt viitorul dacă le permitem, şi se pare că da, le permitem.

 • Lt. Commander Alex
  Posted at 00:19h, 14 septembrie Răspunde

  Eu cred ca sunt midifugi islamicii. Au primit Coranul si se inchina ca si crestinii plecati cu sorcova care cred in Biblie si nu in Dumnezeu.Multa prostie si lipsa de logica la majoritatea crestinilor concitadini. Se duc toti sa pupe moaște și se dau de ceasul mortii la sarbatori. In restul timpului ar fura si ar ucide pe oricine li se pare lor ca este la un nivel mai ridicat. Pacat ca nu realizeaza omenirea si crestinismul ca si Dumnezeu tine pasul cu stiinta si tehnologia, altfel nu am fi descoperit atatea lucruri. Sunt facute din ceva ce omul a desc operit deja facut de altcineva.

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.