Statul care își tratează copiii după sloganul: „eu te-am făcut, eu te omor”

Statul care își tratează copiii după sloganul: „eu te-am făcut, eu te omor”

Mă uit de câteva zile siderat la știrile ce spun, că un cuplu de romani cu un copil de 5 săptămâni (sublineiez 5 săptămâni), a fost arestat după ce s-a prezentat cu copilul, ce avea hemoragie craniana, la spital. Danezii de aia au ajuns unde au ajuns, ca au proceduri și le respectă.

Au constatat că bebelusul a fost supus unor violențe si i-au ascuns pe parinti la mititica lor. Cineva trebuie sa fie responsabil pentru starea copilului. Fie ei, fie cineva angajat de ei. Deși, la o luna, bebelusul e atât de dependent de mamă ca sunt practic nedezlipiți.

In fine , până nu se termină ancheta nu știm ce s-a intamplat. Cert este ca un copil însemnă în primul rand obligații. Intr-o prima fază, responsabili de obligațiile aste sunt părinții. Si care, deocamdată, au picat testul. Revenind. Statul danez nu a stat pe gânduri si a procedat asa cum este corect. Pana la alte probe, au procedat in intersul bebelusului. L-au protejat si au trimis responsabilii pentru starea lui la răcorică.

Repet: nu știu cum au decurs lucrurile, cine e vinovat etc. La o prima vedere, orice s-ar fi intamplat, părinții bebelusului sunt responsbili pentru soarta lui. Pana la finalizarea anchetei și prezentarea unor concluzii, sub suspiciunile date de cercetarea medicală, statul danez a procedat, in opinia mea, corect.

Nu și in opinia majorității romanilor, care considera ca pruncul „apartine” parintilor sai. Nimic mai fals. O persoana nu aparține alteia. Sub nici o formă. Sunt copii pe care i-ai facut, ți-ai asumat responsabilități pentru ei, ii crești dar nu iți aparțin. Iar dacă ii faci rau unui copil, la cea mai mică suspiciune, ești pus la colț, iar statul se ocupă in primul rand de intersul copilului.

Așa face un stat civilizat. Cum se comporta Romania? Pai prima dată se isterizeaza: „ticalosii ăia de danezi”, care au luat copilul românilor sărmani. Nimeni nu își aduce aminte ca, la doar 5 saptamani, copilul prezenta urme de violență. Firea tună si fulgeră din fruntea ministerului Familiei, ca noi suntem rrrrrrrromani. Si ea e „mamă eroină”.Si să ni se respecte dom’le rrrrrrromanismul. Rahat! II doare pe danezi fix in cur de vaicarelile tale cucoana. Click pe poza pentru amănunte.

Ministrul de externe a bagat ambasadorii la inaintare, sa apere „familia ce a ramas fara copilaș”. Reamintim: un bebeluș de 5 saptamani, cu urme de violență. Spălătorii de creiere de la Antena 3 , Romania tv, Realitatea, Labe1tv sau Digi, au prins din zbor subiectul populist și s-au apucat sa îi sfâșie pe danezi. Gâzi, ciutaci, mirceabadieni, prelipceni, popi, ministrii, pesedisti, penelistisi, toti fac spume la gură pe seama statului danez care se pișă pe rrrrrrrrrromanismul nostru si alege sa actioneze inspre binele unui pui de om de doar 5 saptamani cu urme de violență pe corp si cu hemoragie cerebrala.

Asta ar fi trebuit să facă si madame Firea, nu sa își puna mâinile in șold, ca o gospodina din România, si să ceara copilul in tară. Să spunem ca vine in Romania și se dovedeste ca părinții sunt vinovati, unde ar avea conditii mai bune, in orfelinatele din RRRRRRRRRRRomania sau in cadrul sistemului social danez? Click pe poza pentru amanunte.

Așa că înainte sa începeți să mă înjurați, gândiți-vă ca e vorba de un bebeluș de 5 săptămâni cu hemoragie craniana. Asta e de fapt drama. Și după cum stau lucrurile, ceva e putred. Dar nu in Danemarca. Poate in felul in care statul român isi trateaza copiii.

later edit
Am gasit un articol de genul asta cand a fost criza copiilor in Norvegia. Nimeni nu a cerut dosarul de la protectia copilului din Norvegia. Stiti de ce? Pentru ca in dosar erau dovezile. Click pe poza pentru amanunte.

Later edit
Semneaza un tatic ce are 2 baieti. Unul de 12 si altul de 14 ani. Niciodată nu i-am atins. Nici macar in gluma.

1 Comment
  • RAMONA
    Posted at 21:54h, 14 februarie Răspunde

    You are totally right ,Serban.

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.