Trenuletul

Trenuletul

Scriu aceste rânduri cu câteva minute înainte de a începe Eurovision. Sper ca cei ce reprezintă România sa ajungă cât mai sus. Pentru mine însă există deja o piesă câștigătoare Trenulețul de la Zdob si Zdub impreuna cu frații Advahov.

Mi se pare atât de frumos ce au facut. Mi se pare ca au atât de mult bun simt să se ducă la Eurovision, concursul fără frontiere, cu o piesă care are cel mai puternic mesaj unionist din ultimii 30 de ani.

Până una alta, prin vocea unui etnic ruso-moldovean născut la Volgograd-Roman Iagupov, moldovenii au curaj să spună ceea ce noi ar trebui sa susținem Dar România nu are sânge in verioză sa spună asta. Nici in 90 cand sorții ne erau favorabili nu am putut.

De ce ? Ca suntem ținuți de politică, de frică, de ruși, de dracu sa ne pieptene. Cata diferență între România si Finlanda in urma primirii ultimatumului de la Urss in anii 40. Finlandezii s-au bătut ca niște lei si noi am fugit ca niște lași.

Eu cred ca Unirea face puterea, chiar in sânul UE, si am sa ma bucur cu moldovenii fredonând la Eurovision „Țara veche/ țara noua. Parca-i una parc-s doua”.
Later edit

Lasa ca si-au batut aia de la EBU joc tocmai de cei ce nu meritau. Rusine.

4 Comments
 • Gigi
  Posted at 11:44h, 15 mai Răspunde

  Super piesa ,foarte clar mesajul …Acum este rândul nostru ,a romanilor.

 • Maria
  Posted at 12:22h, 22 mai Răspunde

  Foarte frumos 😉

 • Roxana
  Posted at 12:28h, 22 mai Răspunde

  Frumos 😉

 • aika
  Posted at 16:41h, 16 decembrie Răspunde

  Foarte frumos te-ai exprimat.Mi-a placut micul articol.

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.