Trump.Povestea celor intamplate….

Trump.Povestea celor intamplate….

Donald Trump
Am stat toata noaptea treaz distrandu-ma cu spectacolul alegerilor americane. Toate televiziunile o prezentau pe madame Clinton castigatoare si sa vezi surpriza…le-a dat Trump cu tifla. CNN parca era Antena 3 cu Trump in loc de Basescu.
_88160170_trump-promo

Sa vedem ce s-a intamplat de fapt. Pornit de la imaginea de intreprinzator-om de afaceri de succes, Donald Trump a ajuns pe micul ecran in rolul unui bogatas ce angajeaza fel de fel de oameni. Fara sentimente, fara empatie ci doar cu aspiratii de afaceristi. „Ucenicul”a fost un program televizat ce a crescut pe culmi nesperate imaginea lui Trump. Aceea de om de succes.
images-1
De aici pana la politica a fost un pas mic. Incepand ezitant si sfarsind cu a se bate la nominalizarea partidului Republican-probabil cel mai puternic partid american. Macinat in anii trecuti de lipsa unei conexiuni reale cu alegatorii, partidul Republican a vazut in Trump exact veriga lipsa. Si uite asa a ajuns cel cu limbaj explicit si derapaje ce faceau deliciul alegatorilor sa reprezinte un partid cam scortos si destul de distant.

De fapt, unii dintre seniorii republicani, dati la o parte de noul val al politicienilor tineri si preocupati de reformarea partidului, si-au luat revansa cu varf si indesat. Ei au pus sa lucreze pentru republicani un om ce se recomanda drept contestatarul Sistemului. Cel care era radical impotriva clanurilor din politica, a valorilor impuse prin „politically correcttnes” sau a Ocultei Mondiale.
960-george-soros-suggests-50-billion-aid-for-ukraine

In fapt a lucrat exact pentru Sistem, ajutand partidul Republican sa castige tot ce se putea castiga: presedintia, Senatul si Camera Reprezentantilor. Se pare ca si Curtea Suprema va fi a lor in urmatorii 2 ani. Si uite asa Donald cel neinfricat a ajuns in Sistem. A se vedea discursul de dupa alegeri, cand limbajul colorat si socant a fost dat uitarii.Devenise presedinte si reprezenta America.

Pentru a merge mai departe si a isi impune proiecte, Trump trebuie sa convinga Congresul, unde majoritatea republicana sau minoritatea democrata ii vor da peste nas daca o sa sara calul. Asa functioneaza democratia in America. Nimeni nu poate ajunge sa faca ce vrea el. Daca va aduceti aminte, de cate ori Trump spunea tampenii in campanie (NATO, mexicanii, musulmanii etc) vice-presedintele actual, un republican cu state vechi, venea si dregea busuiocul.
2243967fb147978e1d56ac704403b234-908-626-20160713t021729z_01_ind132_rtridsp_3_usaelectiontrump
Sunt doua concluzii ce se pot trage: prima este ca „politically correct” naste niste frustrari inimaginabile in masa mare de alegatori tacuti. Adica exact aia pe care a mizat Trump. Ele, combiate cu politica dezastruoasa a executivului Obama, au stat la baza succesului sau din alegeri.

A doua este mult mai grava: Brexitul si alegerea lui Trump sunt doua semnale de alarma ce atrag atentia asupra dezechilibrelor din marile democratii ale lumii. Franta probabil urmeaza sa aprobe nationalismul promovat de Marie le Pen, extrema dreapta germana isi freaca mainile iar in Italia, partidul de extrema dreapta a castigat deja primaria Romei. Nu am invatat nimic din Istorie.
images
Una peste alta, alegerea lui Trump demonstreaza puterea pe care inca o are stilul conventional de a vedea viata. Uneori ,in goana dupa modernitate si valorile ei, noi tindem sa ignoram asta. E ca si cum in era internetului si a reclamelor on line, subestimam puterea pe care clasicele panouri publicitare o au inca. Spre disperarea unora. Nu faceti in viata aceeasi gresala cu a democratilor: nu jucati totul pe o carte.S-ar putea sa pierdeti!

2 Comments
 • betelejuice
  Posted at 12:15h, 10 noiembrie Răspunde

  Congratulations elected President of America.
  Lessons learned
  1. People dont care about what media says .
  2. All the polls taken before elections are useless
  3. People really wanted a change.
  4. Doesn’t care about Obama’s thoughts ?
  5. Fake media aint working no more

  People do not care about fake media. So yes! Fake media aint working no more!

 • Deratizare Dezinsectie Bucuresti
  Posted at 01:53h, 21 noiembrie Răspunde

  Eu mereu am crezut ca va castiga, si-a creat o imagine care prinde la persoanele gura-casca.

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.