De ce Gelu Duminica e un baiat destept si CTP e un semidoct la moda - Serban Huidu
5672
post-template-default,single,single-post,postid-5672,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

De ce Gelu Duminica e un baiat destept si CTP e un semidoct la moda

Pandemia ne priveste pe toti. Problema, care a scindat societatea romaneasca, se refera la comportamentul oamenilor in plina criza sanitara si responsabilitatile sau iresponsabilitatile fiecaruia dintre noi.

E drept ca uneori comportamentul indivizilor, e judecat dupa anumite standarde. Si cu asprime diferita. Unii ii fac needucati, altii mizerabili. Ctp i-ar si executa daca ar putea. Pe stadion cu mitraliera bolsevica.

Nivelul de constiinta oscileaza la fiecare cetatean. El depinde de cunostintele dobandite, de cultura, de empatie si alte asemenea cuvinte din dictionar. Sa spunem ca CTP ar da timpul inapoi, cand avea 15-18 ani si s-ar impune astfel de restrictii.

Noua ne vine mai usor sa le respectam cu strictete, da’ puneti-va in locul adolescentilor si copiilor care s-au vazut inchisi in case 2 luni. In primul week end, am mers in parc si parcul era plin de tineri ce se bucurau ca sunt impreuna. Galagiosi se pupau, se impingeau si erau veseli. Atunci am inteles cat de greu le-a fost.

Pentru a intelege acest mecanism al vietii, trebuie sa ai inima, ceea ce CTP nu mai are. Are doar o poama prin care nu mai trece de mult vreun sentiment. El vorbeste rece, apasat, fara nici cea mai mica emotie. El le stie pe toate si, superior, incerca sa ni le vare noua pe gat.

„Prostilor, inconstientilor, nesimtitilor purtati masca pentru ca dracu va ia. Noi astia destepti asta va spunem sa faceti! Puneti mana si va mascati ca vin cu biciul” Stiti ce e mai grav? Naparca are si fani. Oameni la fel de mici si chinuiti ca si el.

Spre deosebire de saltimbancul care spunea raspicat cum se deformeaza scoarta fetelor care se masturbeaza in adolescenta (asta l-ar face invidios si pe Torquemada, celebrul inchizitor) amanunte in videoul de mai sus, sociologul Gelu Duminica are alta abordare.

El e de parere ca, in mesajele catre populatie, statul si comunicatorii lui, trebuie sa faca apel la emotie. Ca nu presiunea si disperarea emanata de un fost comunist, crescut la scoala bolsevica precum CPT-ul, sunt solutiile pentru a face lumea constienta de pericol. Ci empatia, emotia. Astea sunt pentru oameni cu inima, nu cu stafide in loc de auricule si cacareze pe post de ventricule.

Sunt curios daca ei, creativii din publicitate vor veni cu o oferta pe masura. Pentru mine etalon ramane acest clip facut pentru a intelege ororile Referendumului Rusinii. Felicitari!

later edit-puteti sa va suparati pe mine dar cand am vazut Cernobil, exact figura lui CTP o aveam in fata. Aceeasi hada si profunda greata o revarsa asupra mea ori de cate ori il vad. Exact figura emblematica a unui regim semidoct si plin de oameni ce au doar certitudini. Ei bine, doar prostii au certitudini. Ailalti sunt plini de indoieli….

3 Comments
  • Omdecare
    Posted at 23:05h, 04 august

    Te-a lovit atunci cu accidentul rutier și acum încerci și tu să lovești înapoi cum poți și când poți. Dar ești și vei rămâne un om mic, indiferent de cum e sau cum nu e Cristian Tudor Popescu.

    Verifica ce a spus atunci Andrei Plesu. Omul mic e hidosul ala incruntat cu balega in loc de creier.

  • nacele
    Posted at 16:10h, 06 august

    oare ce de aruncam intotdeuna in altii? Unul zice ceva negativ, celalalt riposteaza tot negativ, asa nu ne facem bine ca natie niciodata

  • N. M. Siseanu
    Posted at 20:04h, 04 martie

    Ca bine zici!

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.