1 Decembrie. Epigonii si Eroii... - Serban Huidu
6223
post-template-default,single,single-post,postid-6223,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

1 Decembrie. Epigonii si Eroii…

In primul rând La multi ani de ziua României. In al doilea rând, aniversarea de azi are, pentru mine, un gust amar. Pentru unirea de la 1918 a fost nevoie de sacrificiul a zeci de mii de Eroii morti pe campurile de lupta de la Marasesti, Oituz sau Valea Uzului. Bătălia asta e azi uitată dar e atat de importanta. Ma rog.

In urma a ceea ce au facut Eroii pe front si a sacrificiilor imense, la Marasesti au murit in 6 zile aproape 25.000 de romani, și datorită Raginei Maria, România a avut un cuvânt greu de spus la tratatele de pace de la Paris.

Visul pe care azi il sarbatorim a fost posibil datorita lor: eroilor. Dupa razboi, o serie de monumente inchinate lor au fost ridicate in tara. In București, scormonind prin arhive, am gasit o fotografie a șoselei Cotroceni facuta in anii ’30 de pe podul peste Dâmbovița.

Monumentul pe care il vedeți este închinat celor cazuti in primul razboi mondial. Iată o poza facuta azi in acelasi loc.

Poate vă întrebați unde a dispărut statuia. Nu a dispărut nicăieri. Soldatul e ascuns in spatele benzinariei. Si culmea ironiei isi baga baioneta in OMV-Petrom. Care apartine austriecilor cu care s-a batut la Mărășești.

Incredibil dar adevărat. Ceva mai sus, pe aceeasi șosea Cotroceni se afla statuia Leul. Inchinata acelorași eroi cazuti pentru ca noi sa avem in ziua de azi week end extins. Priviti in ce hal arata cu dezvoltatori imobiliari in spate

Oamenii aceia au nurit pentru ca noi să avem azi Ziua Națională. Din pacate respectul fata de ei nu există la generațiile de azi. Niște oameni mici și lacomi au distrus si ultima urma de bun simț ce o moștenisem de la cei ce au facut Romania Mare.

Si știți ce e mai trist? Ca ii acceptam si votam niste nulitati ca primarul general. Nicușoare, daca iti pasa de Bucuresti, asa cum ipocrit susții, ai fi trebuit sa îți crape obrazul. Sa ne fie rusine tuturor!

4 Comments
  • Valentin Teodosiu
    Posted at 15:08h, 01 decembrie

    Țară fără statui!!!

  • Motanul Galanton
    Posted at 15:34h, 01 decembrie

    Multa dreptate ai Șerban…. Din pacate romanul isi vinde valorile , isi vinde eroii si chiar si familia , pentru bani.Din patrioti inflacarati , am ajuns negustori de patrie…

  • Rusu
    Posted at 13:39h, 02 decembrie

    Crezi ca poate exista o solutie?
    Poate cea care a rezolvat nodul gordian…
    Complicat tare rau…

    • Serban Huidu
      Posted at 14:04h, 03 decembrie

      Cine sa îl taie?

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.