”Don’t look up” filmul (de)generatiei noastre…

”Don’t look up” filmul (de)generatiei noastre…

A început minivacanta de sfârșit de an si am năvălit pe filme. De la începuturile pandemiei, asta este o activitate pe care am descoperit-o si care, îmi aduce aminte cu placere de vremea casetelor vhs inchiriate pe sub mâna si traduse de nemuritoarea Irina Margareta Nistor. Au fuck! ” la naiba”!

Ultimul film cu Leonardo di Caprio este mai mult decât o pelicula de pe Netflix. Este un avertisment sau mai exact o prevestire amară. O societate stricată, condusa de o pseudoelită isi semnează condamnarea singură. Totul intr-un carambol de umor negru, constatări nebunești si adevăruri greu de înghițit.

Deși e perceput ca o parodie la administrația fostului președinte Trump, filmul e mult mai mult decât atât. Alegerea lui Trump, acest accident al democrației, a venit ca o reactie la tembelismul politically corect. O doctrină ce se dorea un pas înainte in dezvoltarea umana dar care a fost si este aplicată atat de prost, încât reacțiile sunt clar politically incorecte.

Nu am sa dau amănunte ca poate vreți sa vedeti filmul. Am să las sa vedeți trailerul si poate vă stârnește curiozitatea.

Deci ce avem azi in Lume? Inegalități înspăimântătoare, unde pe de o parte, miliardarii ajung sa se creada Dumnezei, si pe de alta parte copii pe post de mineri in Congo sunt plătiți cu un dolar pe zi.

Avem o media progresistă interesată doar de tâmpenii și senzational, de ce ratinguri si ce impact are in social media. Avem platforme de socializare care dau o portavoce tuturor nebunilor, care numai socializare nu fac. Doar spală creiere.

Avem oameni de stiinta bajocoriti, facuti nebuni si care nu pot explica pe înțelesul mulțimii îndobitocite de influenceri, lucruri simple, logice si uneori extrem de grave. Daca vorbesc cu argumente si spun adevărul nu au nici o șansă in fata unui șmecher din Show biz care trage de fiare si are două clase mai mult decât trenul.

Peste toate astea avem o elită compusă din impostori, corupți si pseudopriceputi. Elita asta e controlată teimeinic de afaceristi dubiosi care ajung se se creada mai presus de orice.

Avem toate astea, mai lipseste doar o cometă ucigașă. Ia uitati-va pe cer, o zareste cineva?

No Comments

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.