Milenialii-Generatia Pierduta a Romaniei-cititi inainte de a injura.
5521
post-template-default,single,single-post,postid-5521,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Milenialii-Generatia Pierduta a Romaniei

Milenialii-Generatia Pierduta. Ma refer la Romania ca Generatia pierduta americana dat lumii unul dintre cei mai mari scriitori: Hemingway. Bineinteles ca dupa titlul acesta imi voi lua toate epitelele si jignirile posibile in Limba Romana. Inainte insa, am sa va rog frumos sa cititi ce am de spus. Dupa putem sta de vorba.

Aveam aceasta idee in minte de cativa ani. Ieri am citit un studiu, publicat de ziarul Adevarul, care mi-a confirmat banuielile. Sa vedem care sunt generatiile de azi:

Baby Boomer-adica cei nascuti dupa razboi pana la mijlocul anilor 60. Generatia parintilor nostri. Asta daca faceti parte din urmatoarea generatie: Generatia x. Oameni nascuti de la mijlocul anilor 60 pana in prima parte a anilor 80. Generatia care duce greul azi. Urmeaza milenialii sau generatia y. Nascuti de la inceputul anilor 80 pana in ultima parte a anilor 90. Si ultima generatie Z- cei nascuti dupa anul 2000.

Sa va spun ideea mea. Ultimele valuri din generatia x, au mai prins la inceputul anilor 90, ce mai ramasese din scoala primara, gimnaziala si liceala dinainte de 1989. Asa cum era, de orientare sovietica, voia sa faca omul multilateral dezvoltat. Mai sus era dezastru. Nici o Universitate din Romania nu scora in primele 1000 din lume. Bine nici azi. Dar s-a schimbat putin paradigma. Dar macar noi ne-am creat un sistem de valori, cu care am mers mai departe in viata.

Dupa noi, milenialii au gasit totul pustiit. Un invatamant fara noima, in continua schimbare, facut si refacut aiuritor etc. Acces la informatie zero. Din aceasta problema au Ramas milenialii fara un sistem de valori care sa ii ajute in viata.

Generatia Z. A gasit aceleasi probleme dar ei au acces la informatie. Ei s-au nascut cu tableta in mana. Si asta ii va ajuta sa isi gaseasca rostul in viata. Milenialii nu au avut acces la informatii. Nu le-au luat nici din scoala, pentru Romania ei sunt Generatia pierduta. Generatia Z este ca un burete care atrage informatii. Provocarea scolii va fi sa ii ajute sa deceleze aceste informatii. Ce e bun si ce e rau.

Din cauza aceastei probleme, a lipsei sistemului de valori, o intrega generatie pana in 35 de ani, are azi mari probleme. De intelegere, de relationare, de superficialitate. Mi s-a intamplat de multe ori sa ma ciocnesc de gandirea mileniala si sa ma iau cu mainile de cap. La inceput credeam ca isi bat joc. Nu. Adevarul e altul. Nu inteleg si nu stiu cum sa rezolve lucruri. Sunt superficiali.

Au o bruma de cunostinte si o lipsa imensa de informatii. Bineinteles ca nu sunt toti asa, dar majoritate milenialilor exact aceste simtome le are. Ganditi-va numai la ce arhisuficienti intalniti in multinationale, care pentru cateva sute de lei in plus maine pleaca altundeva si care, desi au 25 de ani, prima intrebare la interviu se refara la salariu. Pandemia asta o sa ii dezvete de „bunele obiceiuri”. Or sa inceapa prezentarea la interviu cu „stiti eu pot face asta si asta si asta”.

Articolul il dasiti aici. Iata si un citat:

„Un studiu cu privire la evoluţia scorurilor de inteligenţă, realizat pe 12.000 de români, arată că după anii 89-90, atunci când nivelul înregistrat de ţara noastră a fost cel mai mare, a urmat o perioadă de scădere accentuată ce ne-a dus la nivelul pe care-l aveam după Al Doilea Război Mondial. Bazat pe analiza Efectului Flynn, ce presupune o creştere constantă de la o generaţie la alta a scorurilor înregistrate la testele de inteligenţă, autorii studiului, profesorii Dragoş Iliescu şi George Gunnesch-Luca, susţin că declinul accentuat înregistrat la începutul anilor 90 coincide cu subfinanţarea sistematică a sistemului de Educaţie din România la care se adaugă migraţia creierelor din societatea noastră”.

2 Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.