Ultima ora de vara?

Ultima ora de vara?

Astazi trecem la ora de vara. Este artificiul acela prin care ora se adapteaza duratei zilei in zonele din afara ecuatorului, si prin care, lumina naturala este mai bine folosita. Adica in loc sa avem rasaritul la 4 dimineata il avem la 5 si in loc sa se intunece la 8 soarele apune la 9.

Credeti ca doar in Romainia se distrage atentia populatiei de la lucruri grave prin discutii aprinse dar puerile? Ei bine nu! Dupa ce au rezolvat toate problemele Uniunii Europene, dupa ce toti migrantii au fost integrati, toate miscarile autonome si-au gasit rezolvarea iar miscarile tip Exit au fost inlaturate, niste priceputi se dau de ceasul mortii, ca ce rau ne influenteaza pe noi cele 2 schimbari ala orei pe continent.

Auzi ma: ce ii lipseste chelului? Tichie cu o singura ora. Am combatut acesta miscare populista de doi lei cu argumente de bun simt. E impotriva naturii sa dormi cu soarele pe cer 3 ore si sa orbecai seara in bezna, ca tantalaul alte 3 ore pana te bagi sub plapuma. Toti contestatarii acestei schimbari mi-au spus ca sunt neadaptat si rezistent la schimbare.

Adica sunt un fel de Antena 3 ce urla cu libertatea presei in momentul in care ei spala eficient creiere. Hotii striga hotii. Tocmai, trecerea la Ora de Vara insemna o adaptare a Omenirii la niste conditii naturale preexistente. Ce sa ne facem daca Terra e inclinata? Noroc ca aia de la Bruxelles nu sunt atat de slabi de inger si nu pun botul la ineptii. Schimbari de dragul schimbarii.

As vrea sa remarc altceva: pericolul accesului facil la informatii indoielnice. Studii facute dupa ureche, fake media, manipulari sinistre etc. Cred cu tarie ca doar educatia va feri generatiile viitoare de astfel de bombardament informational. Scandalul vaccinarilor, plecat si el de la niste pseudoinformatii propovaduite on line, a aratat cat de periculos poate fi acest flagel.

Cred ca vremea personalitatilor enciclopedice a trecut. Astazi google stie tot. Acum nu se mai pune presiune pe cat stie individul ci pe abilitatea lui de gandi logic si a extrage informatiile corecte din noianul cu care este atacat. Daca generatiile viitoare nu vor reusi asta, vom ajunge in viitor exact ca in filmul Idiocracy

2 Comments
  • aradean
    Posted at 12:19h, 27 martie Răspunde

    …ce bine are fi daca nivelu’ coruptiei din Romania ar fi egal cu cel din Finlanda. Sa avem sistemu’ lor de invatamant ,de sanatate etc. si singurele noastre probleme sa fie legate de ora de vara sau unde vom pune urmatoru’ monument…

    …auzi cica la ei 50.000 de semnături dintr-o petiţie pot OBLIGA Parlamentu’ lor să o ia-n considerare.

    Ce tara :))

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.