"Vrem Paradisul promis cand am iesit din comunism!"
5115
post-template-default,single,single-post,postid-5115,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

„Vrem Paradisul promis cand am iesit din comunism!”

” Vrem Paradisul Promis cand am iesit din comunism” o sa intelegeti imediat acest titlu venit dinspre Parazitii…

Ieri am vazut acesta poza si mi s-a ridicat parul pe spate, cand am realizat ca fantoma comunismului nu a murit. Dupa 28 de ani e la fel de prezenta si ne da tarcoale fara incetare.

Dupa ce trecusera 20 de ani de la Revolutie credeam, eronat, ca nu se mai poate vorbi in Romania de comunism.. Nimic mai gresit. E in Adn-ul nostru, a ramas acolo si noi il dam mai departe copiilor nostri.

La targul de carte Gaudeamus, s-a prezentat raul cel mai mare al poporului roman dupa 1989: Dan Voiculescu. De ce il numesc asa? Pentru ca in persoana lui se oglindeste cel mai bine hada fantoma a comunismului de care vorbeam mai devreme.

Securist cu state mari de plata, a luat banii rosii si s-a transformat peste noapte in capitalist feroce. Ce este de fapt? Acelas mic smenar cu orizonturi inguste, ahtiat dupa putere si un semidoct de soi. La GAudeamus au fost si oameni normali, ce au protestat in ceea ce priveste „scriitorul”.

Un om care, prin bani si influenta, a dus mai departe hada mostenite a comunismului. A creat un sistem facut dupa chipul si asemanarea lui, care sa spele creiere, sa fie populist si sa se adreseze acelei mase nostalgice ce considera ca vremurile „alelalte” erau mai bune.

Erau mai bune, dar nu prin ideologie ci prin faptul ca erati tineri. Si atunci problemele trec mai usorr.. Vreti sa scrieti o carte dom profesor Felix? Pai incepeti una acum. Iata prima pagina:

” in nemernicia mea ca un caine turbat cer iertare Poporului Roman:

-pentru ca am fost un securist imputit la tinerete si asa am ramas si la batranete.

-pentru ca am facut mici afaceri de cumetrie cu toate neamurile si cunoscutii.

-pentru ca, prin mismasuri ordinare, am pagubit statul si bugetul de sume importane ce m-au ajutat sa ma dau mare capitalist!

-pentru ca am creat un trust de presa care primeste comenzi si spala creiere

– pentru Gadea, Ciuvica, Badea, Ciutacu, Ursu, Dana Grecu,Firea ,Stoiceasca ,Radu Tudor si tot neamul lor de lachei, care ling la comanda si latra la cine trebuie.

-Pentru ca v-am insultat inteligenta cand am spus ca m-am facut cuminte- oamenii nu se schimba. Oamenii nu se schimba.

-pentru ca am fost si voi ramane un om de nimic, paria acestei societati, cel mai mare Rau intamplat Romaniei dupa 1989!

Avem si un moment haios, frumos spre mizerabil. Un ziarist s-a dus la targul de carte Gaudeammus si a facut un vog incisiv. Nu sunt de acord cu metodele, dar in cazul lui Voiculescu Dan m-a uns pe sufet. Lichelismul doar asa poate fi combatut!

1 Comment
  • Bogdan
    Posted at 18:07h, 28 noiembrie

    Prima data cand am vazut fotografia respectiva am cresut ca este trucata insa ulterior am aflat ca este intr-adevar reala. Totusi cei care ii mentin in atentia publica, ii sprijina, ii voteaza si ii lauda sunt oamenii obisnuiti, electoratul. Daca acestia le-ar intoarce spatele, nu i-ar mai vota, i-ar ignora si ar demasca impostura si hotia (atunci cand este cazul unor astfel de personaje), acestia nu ar mai aparea in peisajul public fiindca ar fi ori la racoare ori ca Oliviu Gherman (chiar isi mai aduce aminte cineva de el?), adica complet uitati si ignorati. Uita-te doar la cati il idolatrizeaza pe Voiculescu, Nastase et comp. si cati le plang de mila (si aici ma refer doar la oamenii obisnuiti, nu la alti politicieni sau miliardari de carton).
    O mica precizare legat de aceasta propozitie: „Oamenii nu se schimba.” Aici te contrazic, oamenii se pot schimba dar trebuie sa existe imboldul interior care sa faca posibila aceasta schimbare. Si iti dau un singur exemplu: Nelson Mandela. Cand a intrat in puscarie, in 1962, era un radical, adept al eliminarii apartheid-ului prin violenta si crime, iar la iesire, in 1990, era total schimbat crezand cu tarie ca numai dialogul si non-violenta pot duce la schimbarea dorita.

    Cu câteva excepții, care întăresc regula oamenii nu se schimba. Se adaptează. Vrei sa vezi cum e real un om? Dă-i bani și putere…

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.