Apostolii stresului- o inventie moderna pentru ratati

Apostolii stresului- o inventie moderna pentru ratati

În numeroase ocazii, am auzit vorbindu-se de aceată noua idee, regurgitată in diferite medii, cum ca starea de comfort e cam căcăcioasa si ca sfântul stres ne duce inainte.

Fals dar totusi la moda. Un pițifelnic invitat la podcastul altui pițifelnic, ne baga superior asa, ideea asta cu stresul.

Cica doar oamenii stresati acut (alta inventie tip Bălăceanca) fac si dreg. Lumea merge mai departe pentru ca sunt ei stresati.

O inventie pe cât de puerila pe atat de stupidă. Băi apostolii stresului, eu prefer sa raman nestresat si credeți-ma știu ce e ăla stres.

Accidentele mele m-au transformat dintr-un stresat cronic, intr-un om muuult mai calm si care se bucură de micile placeri ale vietii.

Aș da oricand o ora de stres pentru o mangaiere si un pupic de la copiii mei. Pentru o strangere de mana din partea persoanei iubite sau pentu un zâmbet de la un prieten.

Stresul a devenit o falsă problemă modernă de pe urma căreia, marea industrie pharma face miliarde anual. Ești stresat? Baga un Xanax sa vezi cum e lumea roz.

Mai nou, stresul e ridicat la nivel de virtute. Fie-mi-ar scârba de acești infatuați. Cum le știu ei pe toate și ni le comunică pe un ton superior. Insă mulți prosti stresați de conditia lor, le iau ideile drept bune.

Nu cred ca Arhimede, cand a descoperit legea ce-i poartă numele, era stresat. Nu cred ca Newton, cand se odihnea sub copac și a deacoperit gravitatia, era prea stresat.

Nu cred ca Einstein, cand a explicat teoria relativității. era stresat. Nu cred ca Grecii din Icaria, insula pe care oamenii uită sa moara, sunt stresati. Si exemplele ar putea continua.

Eu cred ca toti oamenii tind spre starea de comfort. Si mai cred ca anumiti indivizi sunt bagați artificial in priză cu ajutorul industriei si a lumii moderne.

Bagă niste bauturi energizante sa iți faca praf inima si pancreasul. Bea 25 de ristretto pe zi pana crăpi si sa vezi ce bine e cu stres acut.

Vreți un exemplu? Soldatii germani care au marșăluit in Franta 17 zile cu tancul erau stresati. Si drogati cu Pervitin.

Lucrurile cu adevărat mărețe se fac cu calm si atentie. Si nu uitați sa aveți intotdeauna ca obiectiv starea de comfort personal. In ciuda a ceea ce sustin toti neaveniții care ne dau noua exemple cat de smecher e stresul acut. Nu e smecher. E de 2 bani.

Later edit:
Amfitrionul podcastului, nenea Morar, de aia ca căzut cu scara in studioul Antenei 2. Nu de tolomac cu ifose ce e, ci ca avea nevoie de putin stres sa rada toată Planeta de el cat de tăntălău e. De aia.

No Comments

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.