de ce RRRRRRomania si rrrrromanismul ne vor distruge….

de ce RRRRRRomania si rrrrromanismul ne vor distruge….

Rrrrrromania si rrrrrromanismul: Traiesc zilele acestea sentimente confuze si imi dau seama ca nu am invatat nimic din lectiile Istoriei.

eu-broken1

Un amalgam de nationalism, individualism aproape neo fascism, loveste Batranul Continent. Daca in trecut frustrarile germane si austriece, doua state ramase mult in ulma altora in ceea ce priveste sistemul colonial, ne-au dus de doua ori secolul trecut in pragul colapsului, se pare ca nu ne linistim.

160420130721-us-uk-brexit-780x439

Acum mai putin de o luna, englezii, si ei frustrati ca Europa Unita i-a pus sa faca ce stiau ei mai bine-finante-si le-au luat jucaria de „mari siderurgisti” sau constructori de barci, au hotarat ca nu e bine sa stea cu „curul in doua luntrii” si au trecut cu surle si trambite de partea americana. Ca asa-i in tenis! Din passing shot in passing shot pana au dat un lung de linie si tare imi e treama ca le va lua cineva game-ul.

images

Mai nou si francezii, suparati pe hegemonia nemteasca si olandezii si mai stie dracu’ cine au inceput sa atace ceea ce niste oameni cu viziune, au pus la punct in urma cu ceva ani la Maastricht.

Aceste accese de nationalism combinate cu atacul populist al mediei , care spune ce vor sa auda masele, vor duce in final la o ruptura generala, conditia principala pentru un nou conflict. De ce? Pentru ca nu am invatat nimic din Istorie.

Ca o povestire va pot spune ca , in Imperiul Otoman, atat timp cat a fost tolerant si in Istanbul convietuiau armeni, greci, turci ba chiar evreii alungati de Inchizitia spaniola, statul a fost puternic. Cum au inceput sa ii matraseasca pe greci pe armeni si pe altii au decazut pana au devenit niste epigoni. A fost nevoie de un turc nascut in Thessalonic, blond si cu ochi albastri (sic), Ataturk, sa ii repuna pe orbita.

ataturk

Si colac peste pupaza, in Romania se fac tot mai des auzite voci ce condamna Uniunea Europeana, glorifica „marile” realizari marete, prunete si malaiete ala rrrrrromanismului.
Mai nou aflam ca dacii au colonizat Asia si au ajuns pana in Japonia! Ba chiar au descoperit America inainte de „tiganul” Columb care le-afurat harta. Mai multe amanunte halucinante aici.

Omul care elucubreaza a fost ales primarul Clujului de 3 (trei) ori! Incredibil! Stegarul dac se duce invitat la televiziuni de doi lei, ca invitat in prime-time iar presedintele neamt Iohannis vrea mai multe produse din RRRRRRomania in supermachet-uri, Nu asa se incurajeaza productia interna ci ajutandu-i pe cei ce produc sa fie mai buni.

14-avramuta-in-studio

Sa aiba un sistem care sa functioneze normal, nu cu sincope ca asta care l-a schimbat pe Ponta si in rest nimic. Nu cu cioflingarii nostri copresedinti sau presedinti marioneta alesi de zombii plimbati cu autocarele, facem noi treaba. Romanii care au sansa unor sisteme corecte se comporta exemplar. Vezi cazuri din Diaspora. Romanii… nu alte natii conlocuitoare ce ne fac de bafta!

Klaus-Iohannis

Presedintele Iohannis s-a dovedit a fi un bun roman. Nu ne-a adus cu el rigurozitatea natiei sale ci a invatat repede la Cotroceni o fraza neschimbata de pe timpul lui Burebista: „se poate si asa!” Nu! Nu se mai poate „si asa”.

Iar pentru cei care contesta puterea echipei si cred ca stegarul dac e viitorul, am o veste naspa pentru voi: pana si Zamolxes ala era grec. Ucenic la scoli de filosofie, a venit la noi sa o aplice si a ajuns zeu. Mazare, viezure, manzul ei de treaba!

Logo-nou-Daco-Romania_FB

1 Comment
  • Claudiu
    Posted at 21:26h, 13 iulie Răspunde

    bravo. bine punctat. asteptam un articol bun pe blogul tau demult.

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.