Grecii, turismul si pandemia-ela re file

Grecii, turismul si pandemia-ela re file

Am vazut ieri, cu invidie in suflet, conferinta de presa a premierului grec cu privire la redeschiderea granitelor statului elen pentru turisti.

Intr-un cadru , insula Santorini, care te facea sa pornesti pe jos care Elada, premierul a anuntat principalele masuri ale grecilor pentru sesozul de vara 2020.

Nimeni nu poate avea certitudini in ceea ce priveste pandemia vietii, dar unii stau in genunchi si altii fac ce e mai bine pentru ei. Dealtfel Grecia a anuntat ca priveste aceasta criza ca o oportunitate. Dupa 10 ani de recesiune a zambit soarele si pe strada statului elen.

A fost nevoie de o semirevolutie si o ascensiune fara precedent a partidului populist Shiriza, pentru ca grecii sa isi dea seama ca nu populismul le rezolva problemele si nu Angela Merkel e vinovata pentru criza lor. Bravo file, voi sunteti smecheri. Si nu stiu cum si cine l-a ales premier, dar omul se prezinta bine. As vota cu el daca as fi grec.

In vremea asta in Romania nu avem nici macar ministru al turismului. Avem un secretar de stat in Ministerul Economiei ce se ocupa de turism.

Suntem praf si pulbere desi potential ar fi. Nu avem o strategie, o idee despre ce trebuie promovata tara. Nu avem un plan de masuri concrete.

Fostii securisti, spalatorii de bani care nu au nici cea mai mica afinitate cu domeniul, cometrii si alte legi ai facut praf si umbra de turism din Romania. Sa va fie rusine ma imbuibatilor!!!

Later edit: pe 10 iulie sunt in masina cu directia Zakinthos.

1 Comment
  • Atipica
    Posted at 11:20h, 24 iunie Răspunde

    Este foarte trist sa vezi cum turismul din alte tari are o sustinere foarte mare si la noi in tara nu se stie macar daca se vor deschide restaurantele de la 1 Iulie. E posibil sa isi doreasca baronii niste hoteluri/restaurante pe la mare si mai intai le falimenteaza sa fie mai usor de achizitionat. Pacat.

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.