Polonia-mamele din comunism, cele cu ochii tristi, te condamna!

Polonia-mamele din comunism, cele cu ochii tristi, te condamna!

Am sa scriu acest articol cu gandul la sutele de mii de mame care au dat nastere „decreteilor”, dupa celebrul „decret” semnat de Nicolae Ceausescu, care interzicea avortul in Republica Socialista Romania. Am sa scriu acest articol cu gandul de zecile de mii de femei, cu demnitatea calcata in picioare, care au murit in urma complicatiilor unor interventii chirurgicale empirice sau care refuzau sa aduca pe lume niste copii nedoriti, pentru care viitorul era sumbru.

Am citit zilele trecute despre nu stiu ce proiect facut de niste politicieni din Polonia care, brat la brat cu Biserica Catolica, au interzis avortul. Credeati ca Biserica Ortodoxa e singura ancorata in Evul Mediu? Va inselati. Urmasii lui Torquemada sunt peste tot in Biserica Catolica.


Personal cred ca Papa s-a grabit si a pus caruta inaintea cailor. Pana sa vorbim de acceptarea homosexualitatii si a parteneriatelor civile, Biserica Catolica trebuie sa accepte masurile contraceptive, divortul si alte lucruri lumesti dar atat de intalnite in societarea contemporana.

Nu am auzit nici o santiune pe care mareata Europa liberala sa o impuna Poloniei, tara ce se vrea laica dar care este asa ca Turcia lui Erdogan. Asteptam cu interes reinfiintarea tribunalelor Inchizitiei, vinatoarea de vrajitoare si rugurile din piete publice. Nu v-ar fi rusine obrazului ce repede ati uitat de ororile Comunismului si acum faceti unele chiar mai mare ca ele. Ma refer la politicienii populisti care au gandit asa ceva.

Polonezii normali insa nu dorm. Protestele lor au ecou in Lume. Dictatura pumnului bagat in gura si a politicienilor care propovaduiesc ce vror sa auda votantii majoritari, va inceta. Daca Europa nu ia atitudine pentru asa un sacrilegiu adus libertatii individuale, cum sa mai credem noi in valorile ei? Care valori?

In numele mamei mele, care a trecut prin ororile unei societati in care dreptul individual era calcat in picioare, iar noi eram tratati mai rau decat animalele, salut miscarea polonezelor. Viitorul e al vostru. Iesiti la vot si trimeteti-i la groapa de gunoi a Istoriei pe retrograzii ce vor sa va rapeasca demnitatea!

Powodzenia panie!

4 Comments
 • Ramona
  Posted at 16:29h, 31 octombrie Răspunde

  La tag-uri să te uiți puțin : abortion low ai scris. Corect este „abortion law. Zi faină

  • Ramona
   Posted at 16:30h, 31 octombrie

   Și la „comunism”….se scrie „communism”

 • Clau
  Posted at 11:00h, 02 noiembrie Răspunde

  Mi se pare revoltator ceea ce se intampla. Fiecare trebuie sa aiba decizie in privinta corpului sau. Polonia, tara in care am fost de multe ori, m-a impresionat. Localitatile lor sunt ingrijite. Portile nu se darama in curtile oamenilor, ba chiar sunt vopsite, si au gradini de flori, arata ca oamenii sunt gospodari. Schimbarea incepe de sub acoperisul fiecarui om. De ce strica cineva bunul mers, sau ceea ce au deja, prin acest mare dezgust?

 • CosmiN
  Posted at 16:58h, 11 noiembrie Răspunde

  Am si eu o intrebare. Oare decizia nu are legatura cu situatia demografica din tara? Nu prea vad de ce ar fi guvernul influentat atat de puternic de Biserica. Poate ca e, dar nu inteleg eu. Iar biserica, s-a trezit acum? Daca ii mustra constiinta ca s-au departat de Biblie, ceea ce presupun ca ar trebui sa fie un fel de constitutie pt ei, ar putea sa inceapa cu lucruri mai light, ca de ex traditiile care au mai degraba legatura cu spiritismul decat cu spiritualitatea – pt BOR ar fi moastele; nu stiu ce traditii or fi avand catolicii in Polonia dar daca nu pupa moaste, ar trebui sa sa incerce. Ar fi si pacat, uite ce succes rasunator au in Romania (chiar si daca uneori nu sunt de om, fie vorba intre noi…)

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.