Scoala ajutatoare de jurnalism

Scoala ajutatoare de jurnalism

Ai citit un articol ce poate fi emblema gurnalismului modern. O fituica ,devenita on line, pe numele ei Capital a angajat un nene din valul nou de jurnalisti de cacat. Numele il vedeti subliniat iar pentru articol faceti click pe poze.

Sub egida: nimic din ce e normal nu vinde, scoala ajutatoare de jurnalism incearca sa iti bage in cap disperarea, panica si teama. Iata de cate ori foloseste in acelasi articol o imbecilitate de titlu ce nu are nici o legatura cu realitatea.

Articolul eate despre fenomene meteo chiar normale in aceasta perioada. Ba chiar mai blânde decat s-ar fi asteptat multi.

In goana asta maladivă de a obtine audienta facila, gurnalistii de cacat exagereaza orice. Din pacate pentru noi, o astfel ce societate rupată de „braking news” si alte tâmpenii, distruge in primul rand credibilitatea presei.

Din „Gardianul societatii”, presa a devenit bocitorul ei. Din pacate, din ce in ce mai multi jurnalisti ,care nu au nici o treaba cu meseria asta, aleg partea facila a audientei in locul celei facuta cu truda si documentare la greu. Pentru ca gurnalistul de tip nou nici nu verifica atirea. El doar o rostogoleste mai departe.

Alarmistii mancatori de cacat sunt la putere. Si totul a plecat de la tabloidele britanice care au introdus regula asta: tot ce e exagerat vinde. Tot ele au introdus si gdpr-ul. Pentru ca, aceleasi tabloide scelerate dezvoltasera asa un fel de servicii secrete ce se ocupau cu prinderea in fapt a vedetelor.

Revenind la gurnalistul de la Capital: asa este- Romania a fost lovita crunt. De imbecili care fac din țânțar armasar. Si pentru care exagerarea e la ordinea zilei. Ascultați ce spune nenea asta ca e destept:

No Comments

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.