tvoiu mati! *

tvoiu mati! *

Stau si ma uit ca prostul la galceva starnita de donatia Ambasadei Federatiei Ruse spre achizionarea sculpturii Cumuntenia Pamantului, care face parte din patrimoniul Romaniei deci nu poate fi scoasa din tara. Lasand la o parte aceasta campanie, care in opinia mea nu isi are rostul, reactia pare total deplasata. Dar sa vedem ce a declansat-o. Un clip facut de o agentie de publicitate pentru strangerea de fonduri.

In clip se vede exact paralela dusa catre tezaurul furat de rusi si mai ales catre cei 50 de ani de comunism fortat, adus la noi de „prietenii de la est. Si cum s-au simtit cu musca pe caciula cum au facut si ei un clip de „contraatac”!

https://www.youtube.com/watch?v=cyYEgJkQUws

Da! Istoria trebuie invatata asa cum e ea cu bune si rele! Pai sa trecem la alea rele. Din istorie invatam:

Din 1812 ati luat jumatate din Moldova lui Stefan cel mare. De ce? Ca sa va mariti influenta si ca asa au vrut muschii vostri.

Aproape jumatate din secolul trecut, Estul Europei a fost infestat de incercarea Rusiei-Uniunii Sovietice de a impune niste principii de viata toatal straine popoarelor „eliberate” de sub nazisti.

Tezaurul Romaniei se afla inca la Moscova, dupa ce a fost evacuat in timpul Primului razboi mondial. De ce? Ca asa vor muschii vostri.

De 250 de ani suntem prinsi la mijloc si tavaliti cum au vrut marile imperii. Daca se certau rusii cu austriecii bobarnacele le luau Tarile Romane. Daca se certau rusii cu turcii bataliile se dadeau pe teritoriul Tarilor Romane. Daca se bateau turcii cu austriecii vai si amar de capul nostru.

Asa ca mai putina aroganta si mai multa demnitate ar fi de apreciat. Clipul este o mizerie si este sub demnitatea ambasadei ca a reactionat asa la primul clip care merita, ce e drept, un protest din partea lor. Faptul ca se aduce in discutie Uniunea Sovietica, un subiect naspa si pentru Federatia Rusa din zilele noastre, iar e jenant.

Iata si lucrurile care ne aproprie:

Cel mai important bulevard din Bucuresti (acolo unde e ambasa Rusa) se numeste Kiseleff in cinstea generalului rus care a modernizat Bucurestii.

In Razboiul de Independenta doar la Plevna au murit 40.000 de romani si rusi in Asediul Plevnei care a duratt 6 luni.

In Primul Razboi mondial, in timpul bataliei de la Marasesti au fost cazuti, disparuti sau raniti 27000 de romani si 25000 de rusi cu toate ca erau in mijlocul revolutiei bolsevice.

Sunt doar cateva din lucrurile ce trebuie invatate din Istorie. A si mai e ceva: sunteti aroganti, mojici si prost crescuti. Cu o aroganta pe care numai vodka ti-o da! Si va promitem ca in legatura cu Rusia vom fi si pe viitor ca un ghimpe infipt in coasta voastra. Nu ati reusit sa ne ingenunchiati atat amar de vreme nu veti reusi nici acum!

* mama ta!- injuratura preluata din cartile lui Sven Hassel.

5 Comments
 • Lt. Commander Alex
  Posted at 08:41h, 01 octombrie Răspunde

  Sa o ia dracu de cumintenia pământului cu tot cu Brâncuși. Statul si guvernul român vin ca musca la arat să demonstreze patriotismul lor fals și acoperit de perversitate. Nu cred că pentru salvarea unor copii nevinovați de la o soartă cumplită , de a muri în mizerie si in sărăcie răpuși de boli sau alte asemenea, s-ar fi făcut o asemenea campanie. Jigodiile încearcă să sensibilizeze poporul cu mizerii gen Brâncuși e al nostru. Îmi bag p*** cu tot cu c**** în Brâncuși, în opera lui si mai ales în cumintenia pământului pt ca nu va aduce nici un beneficiu. Cu acei bani se puteau renova școli și se putea face ceva pentru cei din zone defavorizate care nu au în 2016 nici măcar curent electric. Aceia nu mai sunt ai noștri? Aceia nu trebuie să fie ajutați tot de noi? Câți copii merg zilnic câte 10 km pe jos la școli în care îngheață de frig si le cade tavanul în cap. Asta în timp ce un guvern care ar fi în stare să facă și felatii publice ( legalizate în prealabil) pentru voturi în campania electorală, face apeluri la oameni să doneze bani. Sa se duca încă o dată dracului cu toții. Iar la cap să le pună câte o cumintenia pământului în loc de cruce. Intenționat scriu cu litere mici. Pentru mine cumintenia pământului nu are nici o valoare. Mai ales când încă ne mor copiii în spitale din lipsa de interes față de soarta lor. Mai ales când bătrânii au pensii mizerabile după ani de muncă cu pistolul la cap si biciul pe sinare. Mai ales când tinerii nu au nici un viitor….. În concluzie, până când se reabilitează toate acestea mă c*”,f** si p”* pe cumintenia lor a pământului românesc.

  • canadianu'
   Posted at 22:05h, 30 octombrie

   +1
   E incredibil cat de multi au pus botul la campania asta. Ca să nu mai zic de „surpriza” de la sfarsit, cand guvernul a anuntat că oricum va da banii ăia.

 • horhe
  Posted at 21:12h, 10 octombrie Răspunde

  Huidu…imi esti foarte drag!

 • te iubim!
  Posted at 16:49h, 17 ianuarie Răspunde

  cand reincepeti Cronica?

 • Alui
  Posted at 15:23h, 12 ianuarie Răspunde

  Cumintenia Pamantului a fost bagata in patrimoniul national doar cand proprietarii au vrut s-o vanda in afara, iar lui Ciolos i s-a nazarit ca vrea s-o tina el! Scandalul asta i se datoreaza exclusiv lui Ciolos si ramelor de la guvern care s-au facut pres in fata lui. Da, sunt nasoli rusii, dar Ciolos e mai nasol decat ei!

Lasa un Comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.